Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seniorre

Pominięta pigułka ...

Polecane posty

Gość Seniorre

Witam. Jak pisze w temacie mam pewien problem. Moja dziewczyna 8 dni temu zaczęła drugą paczuszkę pigułek, a więc ma już miesiąc za sobą. Wczoraj, czyli w środę, zorientowała się że zapomniała zażyć pigułkę z wtorku. czyli pominęła jedną sztukę. Zorientowała się dopiero po 24 h. W ulotce sugerowali że w razie pominięcia niezwłocznie należy wziąć pominiętą tabletkę, razem z kolejną planowaną pigułką. niestety w ulotce pisało też iż pierwszego tygodnia zażywania pigułek należy skonsultować się z lekarzem. A pominięty został bodajże 6 dzień brania tabletek. Wszystko było by OK, gdyby nie fakt iż w niedzielę, kochaliśmy się dwukrotnie. Dlatego też zastanawiam się czy nie zacząć już szukać 2 pracy po godzinach ;p. Za słowa jakiejkolwiek pomocy byłbym naprawdę wdzięczny ;], bo już sam nie wiem w jakie informacje mam wierzyć. Jest wiele ciekawych źródeł na temat pigułek antykoncepcyjnych, żywotności spermy, czy też możliwości zajścia kobiety, ale żadne z tych źródeł nie pokrywa się ze sobą. Pozdrawiam. P.S. Ucieszyłbym się gdyby nie pojawiły się tutaj głupie podszywy, czy też zbędne komentarze na poziomie dzieci z gimnazjum -.-. Kochana młodzieży postaw się na moim miejscu.

hej:) wg mnie powinna wziąć zapomnianą tabletkę (co już mam nadzieję zrobiłą) anwet jeśli oznaczałoby to ze ma wziać dwie naraz (co powinna zrobić) a ja osobiście dla pewnosci i tak poszłabym do ginekologa upewnić się ze wszystko ok;) bo to jednak kwesia dosć poważna- po co masz się fatygować później zeby szukać pracy;) pozdrawiam

Gość stosunki były w niedziele
a zapomniana pigułka we wtorek, zwykle za żywotność plemników uznaje się 3 dni. Z tym, że był to początek opakowania więc mogłaby nastąpić owulacja, ale nie sądzę aby była ona od razu w środę. Zresztą pigułki zagęszczają też śluz wiec plemniki mogły nie przeżyć... Moim zdaniem szanse na ciążę są małe, choć jakieś tam są. Teraz zabezpieczajcie się dodatkowo przez tydzień jeśli zostanie przy pigułkach, ale moim zdaniem powinna zadzwonić do lekarza co ma robić, czy przerwac opakowanie, czy brac dalej.

Gość Seniorre
Dzięki ..;] ..do ginekologa pójdzie ... i to jakoś za 2 h już ...a tabletkę wzięła jak tylko się zorientowała że o niej zapomniała, czyli spożyła 2 na raz ... zobaczymy co pan/pani doktor powie ;] Pozdrawiam ..