Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtjugg

8-miesieczne dziecko robi 3 razy dziennie kupke

Polecane posty

Gość gtjugg

zaczelo sie tak , jak wyszly 2 zabki...nie wiem czy to na zeby...

moj maly ma 9 miesiecy i tez robi 2,3 razy dziennie kupke:)mysle ze jezeli nie jest to zbyt rzadka kupka,bez sluzu i krwi to nie ma czym sie nie pokoic. pozdrawiam

Moja córcia ma prawie 11 miesiecy i czasem robi kupę nawet 5 razy dziennie 3 to minimum ma tak od kąd zaczęły jej wychodzic zęby.Zastanawiam sie tylko z czego te kupy robi bo ja niewiele.nie chce jeśc tylko bardzo dużo pije.

Gość bernadeta0606
Mój 7 miesięczny syn robi 3,4 kupki za dzień.

Moja wczoraj zrobila 3 a ma 8 i pół miesiaca mysle ze nastepne zeby ida bo malo je i marudzi

Zazwyczaj tak jest jak wychodzą zęby. Mój synek też kilka razy na dzień robił kupę gdy mu właśnie wychodziły. Potem był znowu spokój, raz dziennie.

mój ma 11 i są 2 czy 3 dzienie, niezależnie czy idą zęby czy nie także to ogólnie normalne

Gość Ona 30
Witam a ja się martwię bo moja 8 miesięczna córa robi 1 raz na tydzień i się trochę niepokoje karmie piersią a zaczęłam jej wprowadzać powoli jedzonko wiec pomóżcie bo się martwię

Gość gość
8 mc i dopiero wprowadzasz inne jedzenie? Dziecko od ok 6 mc potrzebuje warzyw i owoców a od 7 mięsa... rozszezysz dietę to sie unormuje. A jakie robi te kupy? Meczy sie przy tym?

Gość gość
Ja rozszerzyłam dużo dietę w 5 miesiącu, dalej też karmię piersią i moja mała robiła kupy raz w tygodniu, z wielkim bólem i płaczem, twarde. Byłam u pediatry to kazała wodę podawać przed karmieniem. Nie pomogło. Dawałam śliwki ze słoiczka, raz zadziałało potem mała nie chciała jeśc. Kupiłam Lactulosum- zero efektów. No to kupiłam dicopeg i podawał jej przez 3 tygodni po 1 saszetce. To w końcu unormowało. Teraz wypróżnia się raz dziennie, bez bólu i wrzasku.

Gość gość
na zatwardzenia mozna podawac tez sab simplex albo infacol.ja sama tez bralam czasem. moj jak zabkowal to mial takie rzadkie sraczki ze pielucha tego utrzymac nie umial...oooch ile razy sraczka podeszla na plecy albo przelala sie do nogawki to nie zlicze.na szczescie dobrze spal.chyba wole opcje wyspana ale zas trzeba spodnie namoczyc i przeprac.

Gość gość
A moja córcia ma 2,5 roku i robi kupkę rano i wieczorem

Gość gość
Ja tak naprawdę daje jej pierś na żądanie a dokarmiam słoiczkami czasem robie jej normalne jedzenie no a z tymi kupkami to jest tak ze jak robi raz na tydzień to z bólem płaczem no i kupka jest zbita twarda podaje jej laktusolum ale też nie pomaga.

Gość Ona 30
Jakie mogę dać jej owoce oprócz jabłka i warzywa?

Gość gość
Na zaparcia najlepiej śliwki, możesz dawać tez banany, mango, brzoskwinie, morele. Maliny tylko w sezonie a zima sok w malin ( upychasz maliny w słoiczek, zakręcasz i gotujesz tak zawekowane możesz podawać zima do wody lub herbaty), truskawki tylko w sezonie i świeże. Na niektóre owoce może byc uczulona wiec daj jej troszkę i zrób ze 2 dni przerwy jak nic sie nie bedzie działo to możesz dawać. Tylko z cytrusami wstrzymaj sie jeszcze ok roku. Na wszelkie problemy przewodu pokarmowego super sprawdza sie herbata koperkowa.

Gość Ona 30
A co najlepiej jej dawać oprócz piersi do jedzenie bo za bardzo nirwiem co takiemu małemu dziecku dawać oprócz słoiczków kto jej kupuje czy mogę jej np dać rosołek gotowany na kurczaku np i czy robiąc zupki dawać przyprawy??