Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takiego znajomego

sluchajcie jak sie nazywa taka choroba, ze ludzie bardzo dlugie palce u stop

Polecane posty

i rak?? slyszalalam ze jak ktos takie ma, nienaturalnie dlugie palce i rak i u stop to o czyms to swiadczy, juz nie pamietam ale chyba o braku jakichs hormonow, wiem, ze kastraci tak mieli

Gość ja wiem że jeśli
chorował na to Echanton ojciec Tutanhamona:) zapomniałam..;)

nono on wlansie tez to mial dobrze ze mi przypomnialas! kurde jak to sie nazywalo i dobrze pamietam, ze wtedy jest cos nie tak z hormonami?

Przychodzi mi na myśl akromegalia, ale to dotyczy nieproporcjonalnie dużych dłoni, stóp i kości twarzy :D

no a mi nie chodzi o to ze dlonie i stopy sa cale duze, tylko te palce takie strasznie dlugie

aj ten czlowiek drzewo to inna historia, on sie podobno zacial kiedys nozem w stope, wdalo mu sie zakazenie, nie leczyl tego i teraz tak wyglada, to jakas obrzydliwa narosl

Oto, co znalazłam: "Faraon Echnaton chorował prawdopodobnie na przypadłość zwaną od XIX wieku n.e. zespołem Marfana (pociągła twarz, długie kończyny, wysmukłość, pająkowate palce). Zespół Marfana niewiele ma wspólnego z zaburzeniami hormonalnymi, wynika raczej z niedoboru tkanki łącznej."

a mi sie wydaje, ze ta choroba byla spowodowana tym ze oni sie tak pobierali miedzy soba i mieli cos nie tak genetycznie. Ten moj znajomy wlasnie tez jest z takiej malutkiej wioski, kto wie moze to jest przyczyna:P

Gość a ja powim wam
halluksy longery

To, że łączyły ich związki kazirodcze (zaawansowane zresztą) było powodem, że faraon był androgyniczny tj. miał zewnętrzne cechy kobiece, zaokrąglone biodra, piersi etc.

Gość Prześladowana
"Ukryty kosmita, czekający na sygnał do inwazji".

o kurde ten moj znajomy tez ma takie troche piersi!!! a jest szczuply, myslalam ze to od tego ze kiedys troche trenowal ale przestal, ale moze wlasnie to ta choroba

Jeśli podejrzewasz, że Twojego znajomego naprawdę łączą związki kazirodcze, to możliwe. Aczkolwiek nic nie jest pewne na 100%. Musiałby się oddać w ręce specjalisty ;) W każdym razie wnioskuję, że obie te choroby są ze sobą niejako powiązane.