Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 olka8922

silne b贸le brzucha

Polecane posty

Go艣膰 olka8922

Witam :) od dluzszego czasu zmagam sie z problemem pecherza moczowego przy czym towarzyszy mi silny bol brzucha.Bylam u ginekologa wykryl mi grzyby,wyleczylam je.Mialam juz pobrana krew,badanie CRP - wyszlo ze maksymalna norma to 5 a ja mialam 3,69 czyli stan zapalny jest.Dawalam mocz na posiew moczu, na mocz ogolny, kal na posiew kalu, na kal ogolny, na pasozyty w kale, kal na krew utajona, dziwnym trafem wszystko wyszlo dobrze.W posiewie kalu wyszlo ze mam bakterie Morganella Morgani.Bylam u urologa, stwierdzil ze i nerki i pecherz moczowy mam w porzadku, wypisal mi recepte - antybiotyk na nerki (skoro wszystko okej, to po co ten antybiotyk?). niby wszystko dobrze w sprawach urologicznych, tyle ze caly czas mam klopot z oddawaniem moczu, czuje ze w pecherzu jednak nie caly mocz wysikalam, szczypie, boli jak sikam.Czuje ogromne parcie na mocz, brzuch mnie starsznie boli, zwlaszcza na dole (podbrzusze). urolog dal mi wizytowke zebym poszla do gastrologa, bylam u lekarza rodzinnego, to powiedziala mi ze gastrolog jest zbedny i zeby nic nie brac, tlyko tabletki oslonowe i pic duzo jogurtow, to sie wszystko oczysci.Urolog stwierdzil ze moge miec te bole spowodowane zla dieta.Nie wiem czy od tego moge miec bole, ale ginekolog dal mi czopki dopochwowe na grzybice, bylo ich 20.Nie mozna ich uzywac w trakcie okresu dlatego zeby zjesc od poczatku do konca czopki i pozbyc sie grzybicy nie przerywajac kuracji, zaczelam 2opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Yasmin zeby nie dostac okresu.Brzuch mi napecznial, wszystko tam nabrzmialo, czy moze mnie bolec brzuch od tego ze tak zatrzymalam okres??bralam juz takie tabletki Natamycyna, Monural, Acidolac, Metronidazol, Nolicin, Furaginum, Oasis - herbatki, Debridat, Flucofast, Clotrimazole,Uro - up i siedzac w Anglii lekarz przepisal mi tabletki na infekcje w nerkach. siedzac tam nie bralam zadnych tabletek oslonowych, dlatego tez podejrzewam ze te bole mam spowodowane tym.Byc moze mam podraznione jelita albo pecherz.Nie wiem co robic :/ niby pzrejdzie samo, ale skoro mam jeszcze w organizmie stan zapalny to co zrobic zeby sie nie poglebil i zamiast polepszyc zeby nie zaszkodzilo?pomozcie, doradzcie cos, co mam robic.Ze stolca leci mi brazowobialy sluz,w pochwie po zakonczeniu tabl antykoncepcyjnych w sreodku mam krew, lecz na podpasce leci brazowa wydzielina jakby ten okres mial sie skonczyc :/ lekarka mowila ze byc moze to jest zespol jelita drazliwego, tylko czytajac o tym na necie nie widzialam zeby bylo opisane o dolegliwosciach brzucha, tylko zaparciach i biegunce.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 choroba Le艣niowskiego-Crohna
teoretycznie g艂贸wnymi objawami tej choroby te偶 s膮 zaparcia na zmian臋 z biegunk膮,ale na to nie ma regu艂y.W zesz艂ym roku stwierdzili t膮 chorob臋 u siostry mojego m臋偶a.Magda ledwo wytrzymywa艂a ataki b贸lu. Bola艂 j膮 brzych, szczeg贸lnie z prawej strony, bola艂 j膮 kr臋gos艂up, momentami nie by艂a wstanie chodzi膰 i nie mia艂a przy tym 偶adnych problem贸w z metabolizmem. Lekarze nie potrafili zdiagnozowa膰 co mo偶e by膰 przyczyn膮.Dostawa艂a tylko recepty na leki przeciwb贸lowe i to bardzo silne.Najpierw ketonal, potem refastin, kt贸ry pomaga艂 bo b贸l mija艂,ale po pewnym czasie ataki wraca艂y. kilka miesi臋cy lata leczyli j膮 na r贸偶ne choroby, a偶 wyl膮dowa艂a na stole operacyjnym w celu wyciecia wyrostka.okaza艂o si臋,偶e to nie wyrostek a Crohna czyli przewlek艂e zapalenie jelita grubego.Na pocz膮tku brzmialo to strasznie,ale je艣li ta choroba zostanie odpowiednio wcze艣nie wykryta to jej skutki nie s膮 tak powa偶ne jak w przypadku Madzi- jej musieli wyci膮膰 cz臋艣膰 jelita grubego. Radze ci zg艂osi膰 si臋 do lekarza i zapisa膰 na kolonoskopie i gastroskopie, bo je偶eli ju偶 pad艂o podejrzenie choroby jelit to lepiej nie zwleka膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach