Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka8922

silne bóle brzucha

Polecane posty

Gość olka8922

Witam :) od dluzszego czasu zmagam sie z problemem pecherza moczowego przy czym towarzyszy mi silny bol brzucha.Bylam u ginekologa wykryl mi grzyby,wyleczylam je.Mialam juz pobrana krew,badanie CRP - wyszlo ze maksymalna norma to 5 a ja mialam 3,69 czyli stan zapalny jest.Dawalam mocz na posiew moczu, na mocz ogolny, kal na posiew kalu, na kal ogolny, na pasozyty w kale, kal na krew utajona, dziwnym trafem wszystko wyszlo dobrze.W posiewie kalu wyszlo ze mam bakterie Morganella Morgani.Bylam u urologa, stwierdzil ze i nerki i pecherz moczowy mam w porzadku, wypisal mi recepte - antybiotyk na nerki (skoro wszystko okej, to po co ten antybiotyk?). niby wszystko dobrze w sprawach urologicznych, tyle ze caly czas mam klopot z oddawaniem moczu, czuje ze w pecherzu jednak nie caly mocz wysikalam, szczypie, boli jak sikam.Czuje ogromne parcie na mocz, brzuch mnie starsznie boli, zwlaszcza na dole (podbrzusze). urolog dal mi wizytowke zebym poszla do gastrologa, bylam u lekarza rodzinnego, to powiedziala mi ze gastrolog jest zbedny i zeby nic nie brac, tlyko tabletki oslonowe i pic duzo jogurtow, to sie wszystko oczysci.Urolog stwierdzil ze moge miec te bole spowodowane zla dieta.Nie wiem czy od tego moge miec bole, ale ginekolog dal mi czopki dopochwowe na grzybice, bylo ich 20.Nie mozna ich uzywac w trakcie okresu dlatego zeby zjesc od poczatku do konca czopki i pozbyc sie grzybicy nie przerywajac kuracji, zaczelam 2opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Yasmin zeby nie dostac okresu.Brzuch mi napecznial, wszystko tam nabrzmialo, czy moze mnie bolec brzuch od tego ze tak zatrzymalam okres??bralam juz takie tabletki Natamycyna, Monural, Acidolac, Metronidazol, Nolicin, Furaginum, Oasis - herbatki, Debridat, Flucofast, Clotrimazole,Uro - up i siedzac w Anglii lekarz przepisal mi tabletki na infekcje w nerkach. siedzac tam nie bralam zadnych tabletek oslonowych, dlatego tez podejrzewam ze te bole mam spowodowane tym.Byc moze mam podraznione jelita albo pecherz.Nie wiem co robic :/ niby pzrejdzie samo, ale skoro mam jeszcze w organizmie stan zapalny to co zrobic zeby sie nie poglebil i zamiast polepszyc zeby nie zaszkodzilo?pomozcie, doradzcie cos, co mam robic.Ze stolca leci mi brazowobialy sluz,w pochwie po zakonczeniu tabl antykoncepcyjnych w sreodku mam krew, lecz na podpasce leci brazowa wydzielina jakby ten okres mial sie skonczyc :/ lekarka mowila ze byc moze to jest zespol jelita drazliwego, tylko czytajac o tym na necie nie widzialam zeby bylo opisane o dolegliwosciach brzucha, tylko zaparciach i biegunce.

Gość choroba Leśniowskiego-Crohna
teoretycznie głównymi objawami tej choroby też są zaparcia na zmianę z biegunką,ale na to nie ma reguły.W zeszłym roku stwierdzili tą chorobę u siostry mojego męża.Magda ledwo wytrzymywała ataki bólu. Bolał ją brzych, szczególnie z prawej strony, bolał ją kręgosłup, momentami nie była wstanie chodzić i nie miała przy tym żadnych problemów z metabolizmem. Lekarze nie potrafili zdiagnozować co może być przyczyną.Dostawała tylko recepty na leki przeciwbólowe i to bardzo silne.Najpierw ketonal, potem refastin, który pomagał bo ból mijał,ale po pewnym czasie ataki wracały. kilka miesięcy lata leczyli ją na różne choroby, aż wylądowała na stole operacyjnym w celu wyciecia wyrostka.okazało się,że to nie wyrostek a Crohna czyli przewlekłe zapalenie jelita grubego.Na początku brzmialo to strasznie,ale jeśli ta choroba zostanie odpowiednio wcześnie wykryta to jej skutki nie są tak poważne jak w przypadku Madzi- jej musieli wyciąć część jelita grubego. Radze ci zgłosić się do lekarza i zapisać na kolonoskopie i gastroskopie, bo jeżeli już padło podejrzenie choroby jelit to lepiej nie zwlekać.