Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss_Suchego_Podkoszulka

Duma i uprzedzenie

Polecane posty

Czy są tu miłośnicy ksiązki jak i filmu pt Duma i uprzedzenie.Przed chwilą skonczyłam oglądac film ten z 2005 roku juz po raz setny i mam ten nastroj,który mnie napewno szybko nie opuści ;) Ach ten pan Darcy :D

Gość
o taaaak :D ale ja wolę wersję BBC ;) pan Darcyyyyyyyyyyyyyyy

Gość
książki też są spoko, czytałam chyba wszystko Jane Austen co zostało wydane w Polsce (nie wiem czy coś więcej napisała)

emma jest swietna. jako film tez :D mam na kompie oba :D a ogladaliscie : zakochana jane? strasznie smutny :( 😭 ale świetny :D

ojjjj a w Stanach ogladałam \"becoming jane\" po polsku nie wiem,ale o Jane Austen, jest slodki...

ja dzis bede beczec na innym - dirty dancing po raz setny a jane austen polecam tez inny: mansfield park z ta laska od piratow keira jakąstam, tez fajny, wlasnie ksiazke czytam:P

Gość romantyczna betina
Serial z 1995 był doskonały , a film z 2005 po prostu przepiękny , mogłabym go oglądać wciąż i wciąż , budzi we mnie tak silne emocje , jeszcze mi się taki afekt do obrazu nie zdarzył , a Macfadyen - c u d o w n y , po obejrzeniu serialu myślałam ,że się do niego nie przekonam ( te określenia - zmokły szczurek ) , ale teraz w moim sercu wyrosły skrzydełka i trzepoczą , dodam , że równie wspaniale się filmu po prostu słucha - mam kolumny w kuchni i gdy tu spędzam czas coś pichcąc , po prostu słucham sobie po raz eny ścieżki filmowej - rozkosz

Gość no co wy
przecież "Przeminęło z wiatrem"napisała Margaret Mitchell a nie Austen :O Nie oglądałam wersji z Colinem Firthem,ale ta z Macfaydenem jest świetna :) On jest super