Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YABKA

WYSOKA PROLAKTYNA I DOSTINEX NA JEJ ZBICIE

Polecane posty

Gość YABKA

mam podwyzszona prolaktyne przy normie 102-496 uIU-mL ja mam wynik 567 uIU-mI natomist po obciazeniu mtc wynik mialam 7337 uIU-ml.Bylam z tym u ginekologa endokrynologa ktory przepisal mi dostinex tabletki na zbicie prolaktyny.Bardzo drogie:(.( malutkich piguleczek kosztuje 270zl.Biore je co 10 dni.Potem mam isc raz jeszcze zbadac prolaktyne i z wynikiami do endokrynologa.Oczywiscie robilam tez badania hormonow tarczycowych ale wszystko jest wnormie.Ta wysoka prolaktyne ponoc tez wywoluje sres no i miedzy innymi tabletki antykoncepcyjne.Ja bralam przez 3,5 rku noynette ale je odstawilam gdzy zaczely mi mi bardzo wlosy po nich leciec.Miesiaczki mam na szczescie regularne nie mam zadnego mlekotoku.W przyszlym roku chcialbym zajsc w ciaze dlatego wzielam sie za ta prolaktyne.Mam pytanko czy moze ktoras z Was tez mam wysoka prolaktyne i lyka dostinex?i moze sa jakies panie ktorym dostinex unormowal prolaktyne i doczekaly sie zdrowego dzidziusia?

Mi pomogl, mialam tez bardzo wysoki poziom prolaktyny po mtc, dostalam Dostinex i po 2 miesiacach brania jestem w ciazy. Fakt, Dostinex to drogi lek, ale uwazam ze bardzo skuteczny.

Gość yabka
A czy bylas senna podczas brania dostinexu?

Gość myszka 86
Od jakiegos czasu nie moge zajsc w ciąże mam 26 lat, udalam sie do lekaza poniewaz mialam straszne zaburzenia miesiączki, brak nawet przez 6 miesiecy...Lekaz przepisal mi na 3 miesiace kuracje antykoncepcyjna plus dwa miesiące dostineks 2 tabletki, raz na tydzien (pon i czw) poniewaz okazalo sie po badaniach na chormon ze mam podwyzszona prolaktyne.. Teraz mam zrobic kolejne badanie czy prolaktyna sie unormowala i zobaczymy może bedziemy miec dzidziusia jak wszystko bedzie dobrze..