Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość anosos

Jak zalozyc hodowle kotow?

Polecane posty

Gość anosos

Zastanawiam sie jak zalozyc hodowle kota brytyjskiego. W sensie ze trzeba kupic dwa koty chammpiony? Czy jak to jest? Czy mozna na tym zarobic?

Gość a kochasz koty
?

Gość a kochasz koty
wystarczy parka niespokrewnionych z sobą kotów rodowodowych, musisz zapisać się do związku hodowców kotów i zaliczyć minimalną ilość wystaw, krajowych i międzynarodowych, o ile pamiętam, to kotki muszą mieć minimum 2 oceny a kocurki trzy. Ale jak liczysz na zysk, to moższ sie rozczarować, drapaki, odpowidzie jedzenie, witaminki, smakołyki, szczepienia, odrobaczanie, opieka wterynaryjna kosztuje. Musiałabyś zainwestować w więcej kocich małżeństw, wtedy miałabyś jakiś zysk. Ja też myślałam o założeniu hodowli, ale jak musiałam rozstać się z moimi pierwszymi maluchami, to płakałam jak dziecko, to nie dla mnie, nie mogłam sprzedać kotów byl komu, musiałam miec pewność, że trafią do odpowiednich domów, a i tak jeden kociak źle trafił, i bardzo mnie to boli :(

Gość Bladousta
musisz kupic kota i kitke - musisz od razu powiedziec hodowcy, ze to do celow hodowlanych i wtedy sam pewnie Ci nawet doradzi od jakiego hodowcy kupic drugiego kitka. Cena za kota do hodowli jest oczywiscie wyzsza niz na kolanka. Z tego co wiem musisz jechac tylko na jedna wystawe, kiedy rozpoczynasz 'dzialalnosc' ;) kolejne wyjazdy to juz tylko Twoja dobra wola - im więcej masz pochlebnych komentarzy o kocie tym lepiej w kregu hodowcow, ale jesli chodzi o nabywcow maluchow to i tak nie obchodza ich te oceny :) wazne ze sa maluchy i maja rodowod :) jak chcesz zdobyc wiecej informacji to chyba najlepiej jesli zajrzysz na strone forum.miau.pl - tam jest absolutnie wszystko.

Gość ojdjhe
za założyłem hodowle psów amstafów - wystarczy ze schroniska wziąść dwa kundle na działce ich rozmnażać a potem sprzedajesz za 200 stówki te małe pchlarze

Gość anosos
Sperecyzuję że ta hodowla będzie komercyjna - mogę mieć stałego odbiorcę kocich futer

Gość co znaczy mogę mieć
stałego odbiorcę???

Gość Martynaxx
Jakiś czas temu również zmagałam się z tym pytaniem,które krążyło w mojej głowie już od dłuższego czasu. Chcąc założyć hodowlę kotów brytyjskich natknęłam się przypadkiem na wpis http://inflexinfo.pl/artykuly/jednej z blogerek,która posiada olbrzymią hodowlę kotów brytyjskich. Ciekawy i godny polecenia wpis,więc zachęcam do zajrzenia ;)

Witam wszystkich. Kupiłam w zeszłym roku kotkę od pani z Krakowa z hodowli PluszoweŁapki * PL
Kotka miała problemy z trawieniem już od pierwszego dnia. Nie wiedziałam, że muszę w czasie 3 dni przebadać kota i mieć wyniki bo wyniki dostałam dopiero po 4 dniach a hodowca powiedział że jest o jeden dzień za późno i nie pomoże mi bo nie bierze odpowiedzialności za to. Już prawie pół roku leczę moją kochaną kicię i strasznie jest to trudne do wyleczenia. Może ktoś mógłby mi jakoś coś poradzić jak wyleczyć lamblię
Dziękuje
Nati

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować