Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40-latka

problemy 40-latek

Polecane posty

Gość boją sie mnie chyba
Mam 41-lat, pracowałam kiedyś jako dziennikarka, z różnych powodów nie skończyłam studiów (dwukrotnie je podejmowałam), ostatni ukończony etap kształcenia to Studium Nauczycielskie :-( nie doszło do konsumpcji tego zawodu, a teraz Studium nie upoważnia do uczenia przerwa w pracy zawodowej ponad 10 lat, znam angielski i rosyjski, ale te języki wymagają odświeżenia, mam wiele różnych umiejętności, na które nie posiadam jakichkolwiek papierów czy zaświadczeń, bo zdobyłam je nie na kursach dających tylko papier, ale własną samodzielną pracą : (doskonała obsługa Office'a, tworzenie od podstaw nowych, skomplikowanych formularzy, zaawansowany skład dużych teksów -np.książki czy prace doktorskie- i grafik nie tylko w Wordzie, ale i w QuarkXPress'ie, tworzenie zaawansowanych pokazów w Power Poincie, bardzo dobra umiejętnosć ogólnej obsługi komputera łącznie z konfiguracją systemu i ingerencją w BIOS, umiejętność robienia zdjęć na profesjonalnym poziomie i ich opracowanie i retusz, znajomość Photoshop'a, potrafię dobrze formułować treść urzędowych pism, ale także mam łatwość formułowania myśli w tekstach typu artykuł czy "rozprawka", list - przy czym piszę poprawnie gramatycznie, ortograficznie i zrozumiale; nie boję się liczb, matematyki i ścisłych zadań- wyobrażam sobie, że bez trudu mogłabym pracować w księgowości itp.) z innych umiejętności na wysokim poziomie: szyję ubrania także ciężkie np. płaszcze, sama do nich potrafię robić formy, doskonale gotuję, sama robię remonty w domy A i mam jeszcze smykałkę organizacyjną. Szukałam pracy: jako dziennikarki mnie nie chcą (bo za długa przerwa w zawodzie, bo są młodsi, bo brak ukończonych studiów - nawet chętnie bym je skończyła, ale żeby mieć na nie pieniądze muszę pracować :-O) chciałam pracować w magazynie to powiedzieli mi, że przecież pracowałam jako dziennikarka, więc co tu szukam jako magazynier? Pracodawcy uważają, że jedna praca dla mnie już za dobra, bo wypadłam z obiegu, a inna za kiepska 😭 A ja potrzebuję rozpaczliwie pracy! Nawet na sprzątaczkę mnie nie chcą - przeszkadza im mój poprzedni wykonywany zawód :-O

Gość 40-latka
tak to wlaśnie jest...nie teoria..w czytaniu linkow typu pracuj.pl ale rzeczywistość jest brutalna....ja tez spotkałam sie z dziwną miną pani ,na rozmowie rekrutacyjnej dlaczego pracowałam w róznych zawodach...bo jak ma 2 dzieci do wychowania samotnie to sie bierze ci sie tarfi...a poza tym myslałam,ze to znaczy o mojej kreatywności i rożnych umiejętnościach.....a tu prawie mnie wysmiała..bo ona 10 lat w supermarkecie robi kariere i to jest to!!!! dam ci rade moja przedmowczynio...nie pokazuj wszystkich świadectw pracy...to moze cie wezma..powiedz,ze byłas za granica to przestaną sie bać!!

Powód żeby nie przyjąć do pracy zawsze się znajdzie. Koleżanka pracowała w jednej firmie 20 lat, na różnych stanowiskaczh, firma padła. Okazało się, że właśnie to, że pracowała w jednym zakładzie było największą przeszkodą w znalezieniu pracy. Bo doświadczenie, doświadczeniem, ale wręcz jej mówili, że ma przyzwyczajenia, na pewno złe nawyki które będzie sie starała przenieść do nowej firmy. Słuchajcie to jest paranoja. A co do języków, czy wykształcenia, u nas w jednym z marketów szczycą się, że 90% załogi ma wyższe wykształcenie i zna języki obce. Ale pytam się, do czego jest im to potrzebne? Pani magister kasjerce i Panu wykładającemu towar ze znajomością hiszpańskiego na przykład? Pozdrawiam

Powód żeby nie przyjąć do pracy zawsze się znajdzie. Koleżanka pracowała w jednej firmie 20 lat, na różnych stanowiskaczh, firma padła. Okazało się, że właśnie to, że pracowała w jednym zakładzie było największą przeszkodą w znalezieniu pracy. Bo doświadczenie, doświadczeniem, ale wręcz jej mówili, że ma przyzwyczajenia, na pewno złe nawyki które będzie sie starała przenieść do nowej firmy. Słuchajcie to jest paranoja. A co do języków, czy wykształcenia, u nas w jednym z marketów szczycą się, że 90% załogi ma wyższe wykształcenie i zna języki obce. Ale pytam się, do czego jest im to potrzebne? Pani magister kasjerce i Panu wykładającemu towar ze znajomością hiszpańskiego na przykład? Pozdrawiam

Gość 40-latka
jakis procent tych magistrow wykorzysta to wyksztalcenie,bo przeważnie to młodzi ludzie...it,s okey..niech mają...tylko wkurza mnie to ,ze na takie zwykle stanowiska wymagają studiów,ktorych my nie mamy i nie dają nam pracy,chociaz my byśmy wiernie pracowały az do emerytury ataki po studiach po roku, po dwoch szuka czegos lepszego i ucieka,a ty pracy nie dostałaś. Mam doswiadzcenie w pracy z klientem..mialam przerwe w pracy..teraz do punktu finansowego,bankowego..itp..na obslugę klienta tylko ze studiami..gdzie pracuje sie na gotowych programach,ktore wszystko wyliczają..miesiąc dwa szkolenia i jesli masz troche polotu spokojnie mozesz tez pracować,chociaz mgr nie masz...to tylko taki przykład..jeden z tysiąca....!!! Wysłałam swoje CV do wielu takich punktów..nadal szukają pracowników a do mnie nikt sie nieodezwał....jaki wniosek!!...??

Gość Aga2519
Dzień dobry :) Mam na imię Agnieszka. Chciałabym prosić o pomoc. Kończę studia magisterskie i w związku z tym piszę pracę dyplomową na temat wartości Polaków. Nie ukrywam, że Państwa pomoc byłaby dla mnie zbawieniem. W jaki sposób można to zrobić? Wypełniając krótką ankietę :) Bardzo proszę, jeśli znajdą się ku temu chętni, o odpowiedzenie na wszystkie pytania w niej zawarte. Badanie jest oczywiście anonimowe, a jej wyniki posłużą jednie mojej pracy magisterskiej. link: http://mysurveylab.com/pageTag/SurveyCampaign/cId/7d572557652f573a7b53d652cf48a4a263ec015aa/ Dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że moja wiadomość nie zostanie przez Państwa odebrana w negatywny sposób. :)