Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wierzący mężczyzna

Kobiety nadają się tylko do jednego. Do tego co ich Bóg stworzył.

Polecane posty

Gość Wierzący mężczyzna

Znajomy powiadał, że "Kobiety to największe huje" i nie trudno się z tym nie zgodzić. Przyszły takie czasy że kobiety wyrywają się przed szereg. Uważają się za lepsze i swoją pazernością chcą osiągnąć jak najwięcej. Porąbane to czasy, żeby kobiety tak się rozpanoszyły. Pewnie to winna wielu facetów którzy nie potrafią ich odpowiednio utemperować. Prawda jest tak że kobieta została stworzona do zajmowania się dziećmi, utrzymywania domu, rodzenia i byciu posłuszną facetowi. To faceci zdominowali świat, kobiety powinny być tylko wsparciem. Ich najważniejsza rola składa się na rodzenie dzieci. Na potrzymaniu przetrwania cywilizacji. Nie chce zmniejszać roli kobiet, Bóg stworzył kobiety żeby dały przetrwanie, to ich najważniejsza rola. Kobieta jest potrzebna facetowi, żeby dać mu potomka, żeby wpierać i dać mu rozrywkę. W Biblii jest to zapisane : "I stworzył Pan kobietę na uciechy mężczyzny", "Kobieta jest stróżem ogniska domowego", "Kobieta winna być mężczyźnie, on to dla niej jest Panem", "Kobieta jest podporządkowana mężczyźnie i do niego należy decyzja o jej losie", "Kobieta winna być rodzić potomków swojego Pana", "Pan stworzył kobietę aby ona rodziła i miała opiekę nad domem", " Kobieta jest darem który pozwala stworzyć kolejne pokolenia", "Niewierna kobieta powinna zostać ukamieniowana", "Kobieta nie jest doskonała winna jest szacunek i pokorę mężowi". To tylko nieliczne z fragmentów biblij. Jakie znajdziecie argumenty? Skoro jesteście katoliczkami (a pewnie większość jest), to co macie do powiedzenia? Bóg stworzył kobiety w taki sposób, chcecie się temu sprzeciwić?

Gość Arsena
Nie do tego "co", tylko "do tego, do czego" i nie "ich", tylko "je".... Może właśnie dlatego sie tak "rozpanoszyły", bo mają dotęp do wiedzy, przez co są np. lepiej wyedukowane i wiedzą jakiej formy używać... Pozdrawiam!

Gość takich pierdoł
to nawet ksiadz na kazaniu nie głosi.😴

Gość no i pada biedactwo
o rany boskie ................dlaczegoś Boże opuścił tego wierzącego mężczyzne

Gość aaa hhhhaaaaaaa buuuuhaaaaaaa
kurwa, nawet fragmentów z Biblii nie umie ciota przepisać, a świat chce zdominować :D :D :D

Gość buahaahaha
:) a dlaczego Bóg stworzył najpierw mężczyzne,a dopiero pózniej kobiete?odpowiedz jest jasna-bo musiał zacząć od zera.

Gość Joanna Darc
... bo biblie napisali FACECI :-)

Gość to pewnie jeden z tych
tradycjonalistów, choc smiem przypuszczac, że to moze byc prowokacja.🖐️

Gość riplej
no doigrałeś się facet

Gość no i pada biedactwo
Po paru dniach Bóg przywołuje do siebie Adama i mówi: - Najwyższy czas, abyście z Ewą rozpoczęli proces zaludniania Ziemi, chcę abyś to rozpoczął od pocałowania jej. Adam na to: - Dobrze, ale co to jest pocałunek? Więc Bóg dał Adamowi instrukcję. Po zapoznaniu się z nią, Adam wziął Ewę za rękę i poszli za najbliższy krzak. Parę minut później Adam wraca i mówi: - To było niesamowite! - Tak, Adamie - odpowiada Bóg wiedziałem, że ci się spodoba, a teraz chcę abyś pieścił Ewę. - Ale, jak to się robi? Więc Bóg znów dał Adamowi instrukcję. I podobnie po paru chwilach wraca zadowolony: - To było jeszcze leprze niż pocałunek - mówi. - A teraz - mówi Bóg - chcę abyś zaczął się kochać z Ewą. - Ale, jak to się robi? I znów po otrzymaniu i zapoznaniu się z instrukcją, Adam wraca po krótkiej chwili i pyta: - Boże, co to jest ból głowy? ZApomniałeś o bólu głowy :P

Gość do wierzącego mężczyzny
niezła nadinterpretacja. nie bierz tego co w Piśmie Świętym tak dosłownie:{ To nie te czasy żeby kobieta miała znaczyć mniej od pilota do tv, być niewolnicą mężczyzny, nie miala praw, szans na kariere zawodową. Ja nie mam zamiaru zostać kurą domową, prać sprzątać, prasować, gotować, o nie!!!

masz wierzący męzczyzno szczęście, żew Bóg był leniwy i zakończył działalność w sobotę. Gdyby jeszcze kobiecie dał mentalność owada modliszki, to tylko każdy facet raz by sobie w życiu poruchał, co w moim przypadku, byłoby wyjątkowo niemiłe, co ja godam, każdego chłopa

Gość aalla
a potem sie pytają czemu jest tyle ateistów... jak taki ktoś jak Ty wyciagnie sobie z Biblii wyłącznie fragmenty i poskłada z nich swoją chorą wizję świata to nie moze byc inaczej... chcoiaz w sumie to nie wina Boga tylko popaprańców wynaturzających jego naukę...

Gość boga kocham bardzo
modlę się często wlasnymi słowami ale większej głupoty od tego co piszesz nie wyczytałam w biblii