Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjgnbgdvgghhyjuku

Co ja mam zrobic z niskim zawieszeniem?

Polecane posty

Gość mjgnbgdvgghhyjuku

😭 Mam 163 cm, wzrost okej, nie ubolewam. Ale mam krotkie nogi, czyli tylek nisko i wyglada to dziwnie. Co mam zroboc zeby nogi wydawaly sie dluzsze (teraz cala reszte mam dluzsza od nog) ale....obcasy ODPADAJA, nie potrafie w nich chodzic, potrzebuje jakis innych sposobow oprocz obsacow i spodni czy spodnic z wysokim stanem. Acha i mam 18 lat

Gość hela z magla
Szczudła?....

Gość blackcat
jeszcze tuniki z podwyższonym stanem Cię ratują :o

Wszelkie poziome linie pogrubiają i skracają. Oczywiście nie mówimy tu o drobnych prążkach na bluzce, tylko o wyraźnych pasach. Staraj się więc unikać szerokich pasków w talii (na niskich osobach kończą się pod biustem, co kompletnie zaburza proporcje) oraz ciuchów w poprzeczne pasy. Nie podwijaj nogawek spodni, nie noś rybaczek i biodrówek - takie spodnie tworzą poziome linie (mankiet, krawędź nogawki) w szerokich miejscach ciała, niepotrzebnie je podkreślając, a w konsekwencji skracając i pogrubiając figurę. Staraj się \"przedłużać\" sylwetkę tworząc na niej pionowe pasy kolorystyczne. Na przykład noś wąskie sukienki bez zaznaczonej talii (albo z wąziutkim paseczkiem), kombinezony z długimi spodniami, płaszczyki z pionowymi zaszewkami, sukienki odcinane pod biustem czy rajstopy w kolorze butów. No właśnie. Buty. Jeśli chcesz się wydłużyć i wyszczuplić, to niestety, musisz się zaprzyjaźnić z wysokimi obcasami. Jeśli miałabyś nosić je na co dzień, to najnowsze trendy bardzo sprzyjają wygodzie! Supermodne są teraz masywne, stabilne obcasy - słupki, w których można przechodzić cały dzień! Kozaki również możesz nosić. Staraj się wybierać wąskie, niezbyt masywne, żeby nie pogrubiały nóg. Dobierz do nich spódnicę przed kolano - taka długość (i mini, jeśli masz zgrabne nogi) jest dla Ciebie najlepsza. Zrób atut z drobnej sylwetki i zabaw się modnym stylem \"baby doll\". Dla Ciebie są tuniki i małe sukieneczki, odcinane pod biustem, króciutkie, noszone do zabawnych, kolorowych butów na niebotycznych obcasach. Takie tuniki możesz nosić do spodni rurek lub legginsów (wybierz długie do kostek lub dłuższe, chowające się w butach). Nie daj się jednak namówić na getry! Nie przesadź też ze słodyczą. Do takiego stylu ubrań uczesz się prosto, gładko, najlepiej w koński ogon, który ładnie wysmukli szyję i całą sylwetkę. Kolorowe gumki i kokardy zostaw dla naprawdę małych dziewczynek, bo będziesz wyglądać infantylnie i niepoważnie. Noś wszystko, co nie jest zbyt duże: drobne, długie korale, małe kolczyki i pierścionki, wąskie bransoletki. Duże kule i kamienie zdominują Twój tułów, podobnie jak szerokie bransoletki skrócą i pogrubią ręce. Szerokie pasy odpadają, podobnie jak krata i duże wzory (np, graficzne, kwiatowe itp.), które Cię przytłoczą. Postaw na gładkie tkaniny lub ozdobione bardzo drobnym wzorkiem. Baw się kolorami. W sam raz dla Ciebie będą supermodne zestawy monochromatyczne, czyli jeden kolor od stóp do głów, a przynajmniej częściowo - np. bluzka i spódnica w jednym kolorze plus rajstopy i buty w drugim. Niskie kobiety nie powinny wybierać żywych kolorów. Jeśli wybierzesz górę i dół w tym samym kolorze, to optycznie wydłużysz ciało. Najlepiej zdecyduj się na kolor, który pasuje do Twojego typu urody. Dobierz torebkę i biżuterię z elementami danej barwy. Jeśli ubierzesz na przykład czarne spodnie, to dodaj do nich czarne buty - stworzy to iluzję dłuższych nóg, szczególnie, jeśli buty są na obcasie. Wysokie obcasy to najlepszy sposób, aby dodać sobie wzrostu. Zbyt wysokie obcasy działają wprost przeciwnie - obserwatorowi wydaje się, jakbyś chodziła na szczudłach. Wybierz raczej obcasy 4-6 cm, które optymalnie wydłużą sylwetkę, ale nie będą rzucały się w oczy. Dobierz do tego przydługie spodnie, które zakryją część butów. Dzięki temu będzie wydawało się, że Twoje nogi, a z nimi cała sylwetka, mają kilka centymetrów więcej. Możesz nosić bardzo długie spódnice, jeśli dobierzesz to nich krótką bluzkę lub żakiet - to optycznie wydłuży ciało. Unikaj natomiast spódniczek do połowy łydki - te niemiłosiernie skracają sylwetkę. Sukienki powinny na stałe zagościć w Twojej szafie. Tutaj już nie musisz zwracać uwagi na długość - wybierz sukienkę prostą w formie ale podkreślającą to, co w Twojej figurze najlepsze. Do tego zgrabne buty na obcasie i już czarujesz! Radze też długie sukienki.