Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

Wizazystka - kosmtolog. Pomoge, doradze. ZAPRASZAM!!

Polecane posty

Woda termalna jest z minerałami, z zelazem i magnezem, np woda termalna Avene - kosztuje 28 zl Ale szczerze ci powiem ze ja bardziej jestem przekonana do kremow nawilzajacych z witaminami niz do tej wody czy tabletek

Gość sibi
freequa nie oglądałam tvn dziś bo za póżno wstałam:),no a opalenizny to mam minimum bo się nie opalam,jedyne co przebywam na słońcu,słońce żle działa mi na skórę-przetłuszcza się a na dekoldzie zawsze mam wysypkę od słonka:(,mam jasną karnację ale mam dość za to młody wygląd.do tej pory idę do sklepu to mnie o dowód proszą jak co kupuję,a mam 25 latek!

Gość sibi
no tak,jedynie kremik jakiś kupię,a na noc stosuję olejek jojoba i powinno być lepiej,dzięki

Gość freequa
to bedziesz dlugo mloda :P zazdroszcze :D a co do opalenizny...teraz wiem ze mnie nie bedzie stac na regularne chodzenie na solarium a poza tym..troche mnie to przeraza bo chyba faktycznie jest to samo zlo... Wiec planuje przerzucic sie na jakies balsamy opalenizujace... Kiedys stosowalam NIVEA do ciemnej karnacji..i opalenizna byla widoczna juz po 3 dniach stosowania...ale z czasem mi sie tak brzydko scierala ;/ i byly plamy...w niekrotych miejsach oplone a w niekrotych schodzilo... Dlaczego tak sie robi?? Czy to wina tej firmy czy po porstu jak sie juz zacznie to trzeba caly czas stosowac zeby nie zeszlo??

a to teraz ja poproszę radę: ciemnobrązowe oczy, włosy średni ( raczej ciemny) brąz, taki ciepły odcień, kolor skóry: raczej ciemna, też ciepła, ale nie złota.. jak podkreślić oczy..?

Gość ona3724893274923874
a jak zadbać o rozjaśniane włosy? :) by były w dobrej formie.

Gość EunikaE
Jak zwalczyć nadmierne rogowacenie mieszków włosowych, na ramionach, udach i pośladkach, jeżeli nic nie pomaga? Do tego mam blizenki i bardzo brzydkie przebarwienia w tych miejscach.

Gość do Engel
a jakie kremy polecasz dla cery mieszanej, żeby jej nie zapchało?

Gość zuzred
Witaj, a jak dbać o cerę tłustą na której wciąż pojawiają się nowe wypryski?

serrena - dla ciemnych oczu bada pasowac stonowane kolory, szarosc, fiolety, złoto, granat. Dodatkowo mozesz oko podkreslic eyelinerem lub kredka rysujac cienkie lub grubsze kreski. Jesli masz male oczy to kreski musza byc cienkie, jesli masz duze i ciemna oprawe oczu to moga byc grubsze. Polecam kredki w kolorze brazu i szarosci. ona - do rozjasnionych włosów sa specjalne szampony i odzywki. Mozesz dla poprawy ich wygladu smarowac jedwabiem w plynie.

Engel - do cery miszanej jest bardzo duzo kremow. Znam taki krem tylko on rzadko wystepuje w drogeriach jest to krem Bielenda - ogorek i limonka. Jest rewelacyjny. Wiele moich kolezanek go uzywa i jest zadowolona. Duzo jest takze kremow z seri AA, Garniera i Vishy do cery mieszanej. Zuzred - przy cerze tlustej musisz czesto robic peeling zeby nie zatykac porow i aby sie nie pojawiały tak czesto wypryski. Musisz stosowac kremy antybakteryjne, np z seri AA czy Nivea. Nie chce robic reklamy ale dobre kremy sa z firmy Faberlic :) - niestety mozna je tylko kupic za pomoca konsultantek a jest ich bardzo malo

Witam! Widzę, ze rozpoczyna się ciekawa dyskusja:) Ja mam problem z trądzikiem...Pełno głęboko zatkanych porów w skórze ;/ czy jest na to jakiś sposób, czy muszę iść do dermatologa? Mam skórę bardzo tłustą i zazwyczaj robią mi sie właśnie takie zatkane wypryski na pasie T i na policzkach tuż przed uszami.Jeśli ich nie wycisnę to po jakimś czasie tworzą sie ogromne ropne pryszczuchy, takie bardzo głębokie. Używałam produkty z vichy, nivea, loreal i nic nie pomagały...

Gość EunikaE
Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie na temat rogowacenia i przebarwień. Czy mogę sama w domu stosować peeling migdałowy 20 %, albo kwasy glikolowe? Można je kupić na allegro. Ja mam dużą powierzchnię ciała do wyleczenia, zabiegi w gabinecie kosmet. kosztowały by ponad 1000 zł, nie mam tyle. : (

Gość ona3724893274923874
madziutko wybacz że się wetknę, ale muszę :P jjuditt -> koniecznie idz do dermatologa. Na intensywny trądzik nie pomogą Ci drogeryjne specyfiki. Takie coś leczy się antybiotykami i specjalnymi lekami do twarzy. Wiem, bo sama miałam ten problem. Poszłam do lekarza, dostałam antybiotyki i płyn do twarzy aknemecyn (czy cos w tym stylu ;) ) i teraz pojedyncze pryszcze mam tylko przed okresem. Kuracja plynem niestety trwała pol roku, i byla dosc kosztowna (64 zl co dwa miesiace), ale bylo warto :) czasem niestety drogeria nie zalatwia sprawy zlej cery... bo te kosmetyki nie lecza, a opis Twojego przypadku wskazuje na to, że trzeba go leczyć

eh..:/ tak myślałam...Mam wizytę u dermatologa na 10 września umówioną, to pójdę i zobaczę co mi przepisze i czy coś mi pomoże. A co do tego preparatu Acnemycin to jest i też to używałam, ale nie działało :( Troszkę schodziło zaczerwienienie, ale głęboko zatkane pory nie schodziły nic a nic...stosowałam 4 miesiące i tylko kasę zmarnowałam :(

Dziewczyny przepraszam ale dzisiaj nie dam rady juz odpisac bo jestem padnieta. Jutro około 15.30 powinny byc wszystkie odpowiedzi gotowe :) Pozdrawiam

Eunika - stosuj peeling gruboziarnisty judit - koniecznie powinnas zglosic sie do dermatologa. Jesli nie mozesz to stosuj kosmetyki do oczyszczania skory - peelingi i toniki oraz kremy antybakteryjne

Eunika kwas glikolowy w stężeniach do 15% ma bardzo efektywne działanie nawilżające, niewidoczne dla oka działanie złuszczające na powierzchową warstwę rogową naskórka, oraz wspomaga odnowę i regenerację skóry właściwej poprzez pobudzanie aktywności fibroblastów. Wyższe stężenia (20%-35%) oprócz działania nawilżajacego i oczyszczajacego skórę (np. trądzikową) daje efekt powierzchniowego peelingu. Wysokie steżenia (50%-70%) złuszczają naskórek i silnie pobudzają procesy regeneracje w skórze właściwej. Niestety nie wiem czy mozna je dostac na allegro :)

Gość do Engel
Pisałaś, że parafina źle działa, a poleciłaś mi krem do cery mieszanej z parafiną ... I nie wiem... kupić?

Gość EunikaE
Ja peelingi i inne cuda robię od dawna. W sumie nie dowiedziałam się nic nowego, ale dzięki. Kwasy można dostać na allergo, ale trochę się boję, że poparzę sobie skórę.

eunika- ja jestem dopiero na studiach kosmetologicznych wiec wiecej ci nie umiem doradzic przepraszam Engel - nie czytałam składu tego kremu. Jest on z parafina?? Ogolnie parafina jest nie zdrowa dla skory, jesli stosuje sie ja czesto

A jakie kosmetyki poleca Pani do cery trądzikowej? I czy uważa Pani, że wymaga on leczenia? Tzn. czy powinnam pójść do dermatologa, gdy wciąż borykam się z trądzikiem, a 17ste urodziny mam już za sobą...

bardzo miła pani Kinga - mysle ze jesli jest on uporczywy i nie znika przez dluzszy czas to powinnas sie zglosic do dermatologa

Gość co mam zrobić z ...
moją skóra na twarzy jest sucha, łuszczy mi się na czole a przy tym mam gdzieniegdzie wypryski :( nie wiem czy mam ja nawilżacz czy złuszczac peelingiem??

Byłam dziś u dermatologa. Dostałam Differin antybiotyk, ktoś wie może czy jest dobry? A oprócz tego witaminy A, PP i cynk. Wiesz może Madziutka co one powodują i czy warto je kupować?

co mam zrobić z ... - stosuj peeling co 3 dzien a codziennie nawilzaj skore. Wypryski sa takie ze sie je da wydusic czy nie?? A wogole ile masz lat?

juditt - witamina A poprawia stan naskorka, jest stosowana i pomaga w leczeniu tradziku i przebarwien na skorze, witamina PP - pobudza ukrwienie skory, wiec staje sie ładniejsza, a cynk wysusza wypryski. Podrawiam