Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

Wizazystka - kosmtolog. Pomoge, doradze. ZAPRASZAM!!

Polecane posty

Gość jjuddit
Dla mnie czytanie ulotek to jeden wielki bełkot lekarski, a tu wiem od razu co od czego jest, dzięki wielkie :)

Gość Panienkazokienka111
Madziutka co mam zrobic koszmar! mam 28 lat, zawsze mialam ladna cere ale bylam dosyc pyzata.Teraz schudlam i chyba to no i tez wiek powoduja ze moja cera nie jest juz taka jak kiedys. Moj problem to pory widoczne po bokach a szczegolnie na nosie!!!

hej ja mam takie pytanko... Od dawna maluję paznokcie. Preferuje odcienie czerwienie i brązu. Bez pomalowanych czuje sie dziwnie, jakbym miała "nagie" dłonie, strasznie sie do tego przezwyczaiłam. No wiec mam takie pytanie: Czy jest jakiś sposób żeby lakier trzymał się dłużej. Bo to jest akurat masakra, rozumiem że jakieś tanie lakiery trzymają się krótko, ale ostatnio kupiłam Loreala nawet i tak samo... Następnego dnia już musiałam malować na nowo. Pani w drogerii dała mi specyfik o nazwie "Utwardzacz do paznokci" firmy "Simple beauty"... tylko ten z koleji jak schnie (nałożony na lakier) to pojawiają się na nim jakieś kropeczki, jak maleńkie pęcherzyki powietrza, kiedy wyschnie całkiem cały paznokieć jest w kropkach. Byłabym wdzięczna za pomoc. Nieoczekuję cze lakier będzie się trzymał 10 dni ale niech się trzyma chociaż 3!

Panienkazokienka111 - rob czesto peeling a jak to nie pomaga to pojdz do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy

Eric Cartman - lakiery dlugo sie trzymaja z Astora. Po pomalowaniu kolorem pomaluj jeszcze bezbarwnym lakierem to moze pomoc. Ale poczekaj az lakier kolorowy dokładnie wyschnie.

Gość Panienkazokienka111
Madziutka dzieki. Peeling robie dosyc czesto ale efekty nie sa rewelacyjne. Wiec chyba to wiek niestety tak robi i na to nie ma rady):

do eric cartman - wiem, że dobrze trzymające się lakiery są w avonie (12 ml ok 14 zł), na nogach używam ciemnych kolorów i bez odpryskiwania wytrzymują mi 3 tyg, bez problemu :) nie robią się pęcherzyki, nawet po kilku warstwach i ładnie się błyszczą. Pozdrawiam :)

Gość Katherrinaaa22pyza
Madziutka bardzo fajny topik, wiec i ja zadam pytania jesli moge :) 1) Mam brązowe duze oczy, brazowe włosy i ciepła, docys ciemna karnacje. Czy moge malować sie na niebiesko? Chodzi mi o błękitny. Zazwyczaj uzywam brązów, złota i ich oddcieni. Już mi sie znudził ten makijaz, ale mam wrazenie, że tylko w tych kolorach wygladam dobrze. Ogólnie mój makijaz jest dosc ciemny i zawsze mocno zaznaczam oko brazowa lub czarna kredka ( lekko ja rozcieram). Czy możesz mi powiedzieć jakich kolorów moge uzywac? Czy pastele wchodza w gre? Czy w jasnym makijazu bede wygladac dobrze? Dodam, że mam okrągła buzie. 2) Jaki kolor rózu? Jak go nakładac? Moje kości policzkowe sa niewdoczne. Można użyc stwierdzenia, że ich "nie mam" :) Czy nakladac go na kosci policzkowe, czy pod nimi? 3) Nad górną warga mam delikatny meszek, aczkolwiek widac go - jest ciemnieszy. Jak moge go rozjaśnic? Czy po rozjasnieniu konieczne bedzie powtarzanie tej czynnosci? Te włosy przeciez nie rosną :) to samo pytanie tyczy sie wlosów na rekach. Czy to osłabi włos, czy spowoduje, że bedzie odrastał ciemniejszy i grubszy? Z góry dziekuje za odpowiedz i czekam na nia z niecierpliwościa. Pozdrawiam.

Gość słodka_cytrynka
To ja też poproszę o poradę:) 1) Jakie cienie najlepsze dla szatynki o jasnej karnacji z niebiesko-zielonymi oczami? 2) Jak wyszczuplić twarz za pomocą makijażu? Czy są jakieś sposoby aby naprawdę wyszczuplić twarz? 3) Jak powiększyć oczy i usta? Dzięki:)

judit - masz racje tez slyszałam o tych lakierach z Avonu ale sama ich nie stosowałam Katherrinaaa22pyza - 1)do brazowych oczu najlepiej pasuja brazy, ale takze i zielen, fiolet, miedz. Mozesz robic tak: oko obrysowujesz cale na brazowo(ewentualnie mozesz granatowa kredka) a reszte malujesz bezowym cieniem(mozesz zrobic cieniowanie z białym i zielenia). Byłam dzisiaj na pokazach makijazu i fajnie wygladało tez połacznie zieleni zółtego i bezu na oku brazowym :) 2) co do koloru rozu to bym musiała zobaczyc twoja fotke albo bys musiała okreslic dokładnie jaki masz odcien skory - jesli masz \"pyzy\" to roz trzeba nakładac bardziej z boku policzka - optycznie go zmniejszy 3) meszek na twarzy wiele moich klientek i kolezanek wyrywa woskiem. jest specjalny do twarzy.Jest to dosyc uciazliwe i wraz odrosna, ale jest fajny efekt po depilacji. Mozesz je rozjasnic kwaskiem cytrynowym.

słodka_cytrynka 1) dla ciebie najodpoweidniejsze beda cienie w kolorach szarosci, zieleni , błekitu, fioletu z polaczeniem bezu i bialego. 2) Oczywiscie ze mozna optycznie wyszczuplic twarz. Uzywaj o ton ciemniejszego pudru na boczne czesci policzkow. 3) Aby powiekszyc oko stosuj jasne błyszczace cienie, w zewnetrznych kacikach nakładaj ciemniejszy cien i rozetrzyj go ukosnie w kierunku cienszego konca brwi, rysuj kreske na gornej powiece troche ja przedluzajac w strone brwi, rzesy tuszuj ukosnie w strone zewnetrzna tak zeby otworzyc spojrzenie, nie maluj dolnych rzes. Inna metoda, narysuj biała lub jasna kreske kredka od wewnetrznego kacika oka do polowy powieki(dolnej i gornej) a od polowy do zewnetrznego konca ciemnym np. brazowa lub szara kredka. A usta - sa specjalne błyszczyki z drobinakami ktore optycznie powiekszaja usta np. z Eveline jest albo z rimmela chyba (szukaj na nich napisu 3D czy cos takiego :)) Albo inna metoda - posmaruj usta kremem np Nivea poczekaj az wyschnie przypudruj pudrem w kamieniu a nastepnie pomaluj szminaka i bezbarwnym błyszczykiem - lub tylko malujacym blyszczykiem. Jeszcze do Katherrinaaa22pyza - rozem rob trojkaty tak zeby wierzcholek znalazl sie posrodku policzka i rozetrzyj do poziomu uszu.

Gość sibi
a co powiesz o kwasie hialuronowym 1%?ponoć nawilża ładnie

Gość sibi
co sądzisz o kwasie hialuronowy 1 %,dobrze nawilża podobno?

Gość Majutek___
I ja mam kilka pytań Jak dbać na co dzień o cerę twarzy, aby nie wyskakiwały żadne niespodzianki? Druga sprawa to kolor włosów - naturalnie mam brązowe, ale taki brzydki, szary odcień, farbuję się na blond (mam zielone oczy i dość jasną, choć bez przesady karnację). 3 - brwi, mam baardzo długie, włoski ok 2 cm, reguluję je sama, ale właśnie z powodu ich długości ciężki mi wyrównać je, aby były symetryczne, a nie chcę iść do kosmetyczki bo trochę się boję, że mi je całkowicie zepsuje :/

a co zrobic kiedy po usuwaniu brwi pozostaja krostki, skora jest czerwona caly czas i szorstka ?piling nie bardzo pomaga

sibi - Kwas hialuronowy to związek, który wiąże wodę w naskórku. Z wiekiem ilość kwasu maleje. W późniejszym czasie skóra człowieka się starzeje, traci zdolność wiązania wody i powstają zmarszczki. Jedna cząsteczka kwasu hialuronowego jest w stanie związać ok. 250 cząsteczek wody. Żele na bazie kwasu hialuronowego są stosowane do produkcji implantów, które służą do wypełnienia zmarszczek i powiększania ust oraz piersi. A do czego ty chcesz go stosowac??

Majutek___ - jesli masz cere na ktorej robia sie wypryski to rob peeling co 2-3 dni, 2 razy dziennie(rano i wieczorem) stosuj tonik anybakteryjny oraz krem antybakteryjny, miej na wszelki wypadek punktowy zel na wypryski. Co do włosow to musze miec twoje zdjecie - mozesz wyslac na meila - madzia_0111@o2.pl. A co do brwi to mysle ze wizyta u kosmetyczki by ci sie przydala.Szkada twoich nerwow. Tylko znajdz taka ktora klientki chwala.

buba111 - peeling stosuj przed wyrywaniem, a krostki wysuszaj rozcienczonym spirytusem albo mascia cynkowa. po kazdym wtrywaniu stosuj krem nawilzajacy

Gość sibi
mam bardzo chwalony 1% żel hialuronowy,nawilżający.ładnie pogoił mi podrażnienia,stosuję go z olejami,ale to by dużo pisać co jak z czym.i nawilża ale trzeba go mieszać z np olejem ,bo sam jest przeciwzmarszczkowy.dziewczyny z topiku na którym czasem siedzę chwalą go ,i ja też się przekonałam ,bo jest super i co ważne bez żadnych innych dodatków.jeszcze istnieje róznica miedzy małocząsteczkowym a wielocząsteczkowym ale to pewnie wiesz

Gość kryminalistka111
Ja mam takie pytanie: jakim kosmetykiem/ zabiegiem/ peelingiem/ pozbyć się rozszerzonych porów? Bo jakoś tak po intensywnym opalaniu zauważyłam na policzkach i czole rozszerzone pory- nie są w sumie takie tragiczne, ale jak tak dalej się będą poszerzały, to może być nieciekawie. Proszę o pomoc, w miarę możliwości :)

sibi - dzieki za linka napewno poczytam kryminalistka - fajny nick:) Na pory peeling i zele oczyszczajce - myj twarz co 2 dzien i stosuj toniki, zeby dokładnie zmywac makijaz i zanieczyszczenia.

Gość kasiencka23
jaki krem polecasz do alergicznej tlustej skory? Z gory dziekuje za odpowiedz:)

Gość majkaaaaaa
Witam Ja chciałabym zapytać czy mogłabyś polecić mi jakieś kosmetyki: mam cerę tłustą ze skłonnościa do trądziku oraz wągrów- nie mogę się z nia uporać a zimą wygląda fatalnie :o czy są jakieś skuteczne domowe metody aby poprawić swoją cerę? próbowałam już różnych kosmetyków które tylko nadszarpnęły moją kieszeń i w niczym nie pomogły :o

Gość a ja bym chciała.....
fryzurę do trójkątnej buźki-najlepiej jakiś link z fryzurą.dzieki