Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hbhgy

Czy tetno,puls to inaczej wyczuwalne w zyłach bicie serca?

Polecane posty

Gość nm
jeśli przez minutę będziesz badać puls tzn liczyć ile było "pyknięć" to będziesz wiedzieć ile razy na minutę uderza twoje serce...norma to około 70-80 uderzeń na minutę

Gość hbhgy
a czy jak sie mierzy cisnienie to tez i puls?

Gość nm
niektóre aparaty mierzą zarazem puls wtedy wyświetla się to osobno,tylko aparaty elektroniczne mierzą też puls,zwykły aparat z "zegarem " nie mierzy pulsu,ale najprościej zrobić to ręcznie np na tętnicy szyjnej

Gość elaa

Podpowiem   DuoControl to jest polska marka Sanity, bateria faktycznie służy bardzo długo (producent pisze o 20h ciągłej pracy i mogę się z tym zgodzić). Ładny jasny wyświetlacz, proste sterowanie i przeglądanie wyników. Mierzy tak samo dobrze natlenienie i tętno. Fajnie że jest wskaźnik zużycia baterii na wyświetlaczu, wiadomo kiedy mniej więcej wymienić zasilanie.

Gość natii
Dnia 3.01.2019 o 09:44, Gość elaa napisał:

Podpowiem   DuoControl to jest polska marka Sanity, bateria faktycznie służy bardzo długo (producent pisze o 20h ciągłej pracy i mogę się z tym zgodzić). Ładny jasny wyświetlacz, proste sterowanie i przeglądanie wyników. Mierzy tak samo dobrze natlenienie i tętno. Fajnie że jest wskaźnik zużycia baterii na wyświetlaczu, wiadomo kiedy mniej więcej wymienić zasilanie.

Nie mam zastrzeżeń do badania natlenienia krwi przez Duo Control. Błyskawiczna i zupełnie bezbolesna operacja.