Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martiii

sprzedaz na allegro-kto pomoże??

Polecane posty

Gość martiii

chcialabym cos sprzedac przez allegro ale nie za bardzo wiem jak to cos np ciuch potem wyslac. Czy np jesli chce wyslac bluzke paczka to co? mama isc na poczte z ta bluzka i powiedziec chce wyslac cos paczka, waga do 1 kg i czy kartonik czy cos to oni mi dadzą, zebym to mogla zapakowac?czy musze sama skombinowac opakowanie??moze to glupie pytanie ale ja naprawde nie wiem jak to sie odbywa:P pomoooooocy!

Gość skdfsmkfmdkfmdkfmd
jeżeli zmieści się w taką większą kopertę (są takie np. 20cm na 30cm), to spokojnie możesz wyslać jako list. Szkoda wysyłać coś, co wejdzie do koperty, paczką, bo paczka kosztuje 10zł. Sprawdz sobie cennik na http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm chodzi mi o przesylki listowe - ja najczęściej właśnie tak otrzymuję towary, które zamawiam ;) Np. za bluzkę, ktora zapewne waży pomiędzy 350 a 500gram zapłacisz 2.40, wysyłając zwykłą przesyłką listową. priorytet - 3.20. Plus opakowanie oczywiście.

Gość skdfsmkfmdkfmdkfmd
a jeżeli mialabyś coś wiekszego do wysłania, to paczką. Musisz mieć wtedy jakiś kartonik/pudełko (warto poszukać czegoś w domu albo pójść do jakiegoś sklepu i poprosić, bo na poczcie sobie nieźle chyba liczą). Jeżeli jest gładki, nie ma wzorow i napisów, to wystarczy zakleić taśmą, tak, zeby nic nie wypadało. Jeżeli ma napisy (np. jak karton po mleku) itd, to obwijasz papierem, bo karton musi być zawsze gładki. idziesz na pocztę, prosisz o druczek na paczkę, wypełniasz go (czyli adres nadawcy, odbiorcy), a pani w okienku waży twoją paczkę, przykleja ten druczek, a od ciebie bierze opłatę. Tyle ;)

Gość martiii
dziekuje bardzo zyczliwej osobce:):):)):

Gość a jeśli masz więcej rzeczy do
wysłania to oszczędzisz kupując koperty na allegro bo te z poczty kosztują 3-5 razy tyle :)

Gość martiii
a jeszcze mam takie pytanko, bo mam do sprzedania tampony o.b w pudelkach po 80 szt czy moge je zapakowac do takiej koperty i wyslac? czy bedea plumkac ze te pudelka tak wystaja w tej kopercie??:/

Gość ________ m __________
skdfsmkfmdkfmdkfmd teraz nie trzeba juz paczki owijac w papier nawet jak pudelko ma nadruki

Gość martiii
up

mozesz zapakowac do takiej koperty, ale nie do zwyklej, tylko do babelkowej, bo ostre kanty pudelka moga przedrzec koperte

Gość skdfsmkfmdkfmdkfmd
________ m __________ dzięki za informację :) osobiście podałam takie info, jakie sama znalazłam dwa tygodnie temu (też musialam wysłać paczkę, pierwszy raz :D), dobrze, że nie trzeba owijać, bo nieźle się wtedy napracowałam żeby paczka była bez napisów hehe, będę wiedzieć na przyszlość :D:D:D.