Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esica

pytanie do rodziców 12-latków

Polecane posty

Gość esica

Nie nadążam z kupowaniem butów synowi- ma już 42 rozmiar. Boję się, że nie zatrzyma się przed 49! Jaki rozmiar butów kupujecie swoim synom?

Gość esica
Napiszcie proszę, bo może powinnam pytać lekarza czy dziecko nie rośnie za szybko?

Gość egwq
moja córka ma 10 lat i rozmiar buta 38-pewnie będzie wysoka

Gość esica
tylko ja na kafeterii mam 12-letnie dziecko?

Gość marllllena
też mam 12 letniego syna w 1 gimnazjum rozmiar jego buta 41 - jak kupowałam halówki wzrost ma 168 cm, rodzina mówi że wysoki ale nie znam się, waży 50 kg jest szczupły bo trenuje pływanie i bieganie w studenckim klubie sportowym. A twój jakie ma wymiary ?, czy to prawda że mój syn jest szczuplutki ?

Gość marllllena
stopa też błyskawicznie rośnie, muszę kupować obuwie sportowe firmowe, reebok, korki reebok, i dużo innych. Trudno, takie są skutki, lepiej żeby rósł i był zdrowy niż miał jakieś problemy albo nie rósł. Kupuje mu buty trochę większe, to na dłużej starczy.

Gość Martitkaaaaaaa
szkielecik jakis ja mam 164 wzrostu i waze 50 a na mnie mowia anoreksja to co dopiero Twoj syn

Gość marllllena
ale mój syn to dziecko z buzią podstawówki ale ma mięśnie na ramionach i kaloryfer na brzuchu, codziennie trenuje sport. Nie ma nic tłuszczu, pomimo że bardzo dużo je, więcej ode mnie albo od męża, je kotlety schabowe, ziemniaki i brzuch mu nic nie odstaje.

Gość Martitkaaaaaaa
ja tez duzo jem, taka przemiana materii, gorzej jak juz zacznie tyc normalnie

Mój w wieku 12 lat też nosił 42. Teraz ma 14 lat, 173 wzrostu i buty 43 :) !2 lat to okres najsilniejszego wzrostu, bo zaczyna się dojrzewanie, potem będą rosły tylko mięśnie :)

Gość marllllena
przy takim trybie życia myślę, że niemożliwe jest tycie.Szkoła,nauka, sport,cały dzień go nie ma w domu. Kiedyś chciałam żeby przytył i karmiłam go fastfudami, szejkami , nic nie dało, cały czas chudy pomimo że dużo jadł. Koleżanka mi powiedziała że jestem głupia i mam mu nie dawać takiego jedzenia więc je normalnie obiady, bułki, grille itd

Gość marllllena
to tylko sie tak wydaje, że rosną i to nigdy się nie skończy, tak naprawdę po tym skoku wzrostowym staną i będą tacy jak większość facetów ale panika ogarnia :-)