Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godzina 0

CO ZABRAĆ DLA DZIECKA I DLA SIEBIE DO SZPITALA?

Polecane posty

Gość godzina 0

Gość wyprawkę
:D 🖐️

polecam zadzwonic do spzitala i zpaytac co trzeba miec dla siebie i dla dziecka bo w kazdym szpitalu co innego wymagają. w niektorych nawet nie trzeba miec koszuli do porodu w innych to podstawa a w jeszcze innych musisz miec wszystko od sztucców i kubka po pieluchy dla dziecka i mas do pupy...

Gość MamusiasSynusia
Dokładnie zadzwon albo pojedz do szpitala i wyputaj w kazdym jest inaczej ja np.nie musiałam miec ubranek dla dziecka tylko na na wyjscie bo ubierali w szpitalne no koszule i sztuce musiałam miec pojedz i zapytaj wtedy bedziesz wiedziec na pewno i nie sugeruj sie tym co pisza w necie tzn.o gotowych wyprawkach a jka juz to czytasz to zwroc uwage ze w kazdej pisze inaczej :)

ja ci poradze co jabrałam na 1wszy porod i dodam do tego to czego mi brakowalo: koszula do spania [szpital dał swoja ale po 2 dniach wolalam juz swoje rzeczy, bylam 11 dni w szpitalu ] podpaski duze, plus duze gatki [ zeby wygodnie bylo nosic i zmieniac te podpaski] recznik szlafrok szampon telefon+ ladowarka bobasowi rekawiczki i skarpeteczki [reszte dają w szpitalu, nie adze brac wlasnych rzeczy chyba ze do wyjscia, bo szpitalne ubierają ciuszki, a jak kąpia bobasy grupowo polozne to przebierają i wtedy ne obchodzi ich czy mialas swoje rzeczy czy szpitalne wszystko trafia do pralni i juz nie masz ciuszkow wiec szkoda] skarpetki i dres dla siebie [mimo tego ze np rodzisz w wakacje] male pieluszki i chusteczki [teraz bieda w szpitalach, i tak trzeba kupowac] termometr [dają czasem ale krzycza ze trzeba miec swoj] dlugopis, szczoteczka,pasta, szczotka do wlosow, wazne: wyniki badań, dowod osobisty, ksiazeczka ubezp rodzinna brakowalo mi: szarego mydla, mąż mi dowoził [naciecie krocza mydlo szare najlepsze] laktator [ na poczatku bobas malo jadł musialam odciagać] kocyk dla bobasa [chlodno w nocy jednak] smoczek [jak chcesz] sztućce ikubek [jak chcesz, nie trzeba ale po obiedzie szybko zabieraja wiec lepiej miec swoje] Sorki ze pisze tak szczegolowo ale to wazne, ja w szoku bo przed terminem dlatego polowe rzeczy nie wzielam i maz mimusial dowozic:) pozdr

polecam oprócz superowego szarego mydła - TANTUM ROSA - rewelacja do przemywania krocza. jednarozowe majtki jednarozowe reczniki papierowe do wycierania krocza sucharki jesli będziesz karmić piersią

MaMani ma rację, musisz dowiedzieć się jakie zwyczaje panują u ciebie na oddziale. U mnie na przykład dają koszule matce, a dzieci ubierają w swoje ciuszki i swoje rożki. Ja brałam do porodu: srajtaśmę, ręcznik, wodę, klapki (gumowe), skarpety, telefon komórkowy, wyniki badań (KONIECZNIE grupa krwi). Żałuję, że nie wzięłam jakiś czekoladek, żeby sobie pod język wsadzić, bo kolację zjadłam o 18 poprzedniego dnia (jak to w szpitalach dają), zaczęłam rodzić o 5 rano, no to już mi jeść nie dali, a urodziłam o 21, czyli lekko licząc 27 godzin bez jedzenia. A na położniczy: majtki siatkowe, ręcznik, podpaski, przybory toaletowe, stanik do karmienia, kubek, sztućce, talerzyk. Dla dziecka: pieluszki jednorazowe i tetrowe, chusteczki nawilżane, Linomag do pupy, podkład taki do przewijania.. Hmmm... To chyba wsio. No i ciuchy na wyjście, ale to potem mąż dowiózł.