Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyuiopasdfghjkl

bardzo częsta CZKAWKA

Polecane posty

Gość qwertyuiopasdfghjkl

mam męczący problem od ponad pół roku - przynajmniej raz w tygodniu mam czkawkę (żeby się jej pozbyć muszę nadmuchać foliówkę, przyłożyć ją do ust i oddychać tym powietrzem tak długo, aż mi go zabraknie, wtedy czkawka przechodzi - inne sposoby nie skutkują. jeśli nie mam przy sobie akurat torebki, to jestem skazana na czkania minimum przez 30min (najdłużej trwała trochę ponad godzinę)). a raz na dwa dni dopada mnie jedno czknięcie - może to głupio brzmi, ale tak jest. nagle tak po prostu czknę bardzo głośno i nie jestem w stanie tego przewidzieć i skontrolować - zdarz mi się to nawet w miejscach publicznych, co jest bardzo krępujące... mama kazala mi iść z tym do lekarza i byłam, ale lekarka to dosłownie olała...i nie wiem co mam z tym zrobić :/

Gość karolgina_1421
tez ogladalam tezn odcinek chirurgow :D ta babka musiala miec operacje i zmarla na stole operacyjnym co raczej jest niedorzeczne wg mnie wiec te historyjki chyba wyssali z palca :] a co do czkawki to nie umiem Ci pomoc...

Gość GNM
Ta pacjentka z "Chirurgów" umarła na skutek leczenia czkawki - dostała sepsy. Gdyby jej nie leczyła - miałaby dalej czkawkę, ale by żyła.

Gość karolinkazkoralgola
ja slyszalam ze jak sie ma czesto czkawke to cos z przepona jest nie tak...wiec moze idz to innego lekarza

Gość kurdebelek
znam ten problem ale nie wiem jak mu zaradzic?

http://www.we-dwoje.pl/jak;powstaje;czkawka,artykul,2132.html znalazłam taki artykuł, ja mam bardzo często czkawkę gdy wysiadam po półgodzinnej, siedzącej jeździe autobusem... i czkawkę mam od 20 do 30 min... generalnie nie przejmowałam się tym dopóki nie doznałam bólów w klatce piersiowej podczas czkawki... może to nie ma nic wspólnego, ale coraz częściej myślę o wizycie u lekarza z tym problemem.

Gość Shagi
no to nie jesteś sama , mam tak samo potrafię mieć czkawkę 3 razy dziennie -.- i też zdarzają mi się ' pojedyncze ' czknięcia . obłęd. miałam też iść do lekarza ,ale..

Gość Majson
Mam ten sam problem. Jeśli jakiegoś dnia dostanę czkawkę to mam ją już w ciągu tego jednego dnia co najmniej 4-5 razy. Niekiedy jest tak silna że czuję się jak bym była po ciężkim wysiłku. Aż mi ściska wszystko w brzuchu....

Gość RadekXXXX
Jest bardzo prosty sposób na szybkie pozbycie się czkawki! Żadnego wstrzymywania oddechu,picia w pionie i poziomie, picia cukru, octu itp.... Siądż na krześle i opierając się plecami o oparcie , wygnij maksymalnie do tyłu, oddychaj ustami ... Odczekaj chwilkę...Po czkawce. powiodło się ? To mój sposób i proszę o opinię na F. Radek Patecki

Gość gość
Można tez zadusic czkawke,

Gość gość
czytalam ze przy wrzodach zoladka ma sie czesto czkawke. ale to moga byc tez nerwy.

Gość gość
Oj stresy to 95% chorób i dolegliwosci