Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie daj się

Jak unormować jedzenie i rzucić palenie ?

Polecane posty

Też rzucam palenie. Lecz nie wiem czemu, ale calkiem niexle mi to idzie. Nie palę 6 dzień-w ogóle. Moi znajomi wszyscy palą - bedąc wczoraj z nimi na impreze nie zapalilam ani jednego :) Jak wróciłam do domu - stwierdziłam jedno-smierdziałam okrutnie petami. To jeden z powodów, dla których warto rzucić. Więc trzymam kciuki za Ciebie. Co do diety-rowniez staram się schudnąć. \"Jakoś\" mi to idzie, bo niestety, ale co jakiś czas podjadam ;(, a jak wiadomo to jest najgorsze.. No cóż, oby do przodu. ;)

Gość kasiiiiiiiiiiiiiiiiiia
ja rzucilam 2 lata temu a teraz na troche wrocilam do tego jednak mam zamiar znowu za jakies 2 tygodnie przesta..chce sobie wycwiczyc w ten sposob silna wole ..pale teraz 2 miesiac ale jak np nie ma nikogo to nie pale sama nigdy i czasami nawet7 8 godzin nie pale i nie meczy mnie to.. tak jak mowie ze jakis miesiac rzuce a tak na nowy rok sobie znowu zaczne i zobaczymy jak mi sie to uda:) wiem ze jebnieta jestem hehe no ale ciekawa jestem czy da sie zrobic tak zeby palic bez uzaleznienia czyli jak np na impreie czasami w towarzystwie (czyli jak jest okazja) ale na codzien nie palic

Dzięki wam za wpisy .Wiecie co teraz idę zrobić ???????????????? Idę sobie kupić papierosy bo już nie mam .Nie wytrzymam.Przepraszam , słaba wola .Jeśli chodzi o jedzenie to spoko.Palę LM - cieniutkie , mentole i co najgorsze one mi bardzo smakują .I co wy na to ? Pozdrawiam !

Gość rzucająca
Ja palę biernie ok paczkę papierosów dziennie od 18-go roku (teraz mam 34).Jak pomyślę co mam na płucach.....szkoda gadać. Czytałam gdzieś że najlepszym sposobem na rzucenie palenia jest jednoczesne odchudzanie .Spotkałam znajomą ,która właśnie w taki sposób zrzuciła 15 kg bardzo szybko i na dodatek nie pali. Jak narazie tylko przymierzam się to rzucenia palenia i pozbycia się paru kilogramów,ale może wreszcie czas przestać myśleć i zacząć działać. Pozdrawiam autorkę topiku,mnie bardzo ten temat przypadł do gustu :)

Dziewczyny nawet się nie domyślacie jak bardzo się cieszę , że wreszcie ktoś do mnie skromnej osoby skrobnął parę zdań .Problem palenia jak widać nie łatwy jest do pokonania.Ja narazie nic z tego , nie mogę , nie potrafię a co najgorsze ja lubię palić i to jest problem. Za to intensywnie się odchudzam. Filemonka !!! Ja też trzymam za ciebie kciuki .Musi się udać. Kasiiiiiiiiiiiiiia ! Nie wiem czy się da palić tak od czasu do czasu , bo palenie wciąga i to nawet niewiadomo kiedy.Lepiej już wcale nie palić - jeśli możesz. Ja po 4 latach znowu wciągnęłam się w papierosy a wydawałoby się , że się skończy tylko na jednym papierosie , niestety nie stało się tak. Rzucająca!!!!!!!!!! Ja też bym chciała i schudnąć i nie palić ale................to drugie na razie nierealne.Dzięki że temat przypadł ci do gustu ale już mnie nie zostawiaj samej z moimi problemami OK? Pisz do mnie , proszę !!!

Dzień dobry !!!!!!!!!!! Witam w kolejnym dniu batalii , jedne z kilogramamai , inne z papierosami a jeszcze inne i z jednym i drugim.Dobrze że nie mamy więcej nałogów. Wczoraj troszeczkę zgrzeszyłam ,, pierogami \'\' ale już dzisiaj lekkie jedzonko .Do pracy mam dopierono na noc , więc przez cały dzień muszę uważać na to co jem. Co do papierosów to w pracy palę co 2 godzony czyli o wiele mniej niż w ,,domu \'\' .Mamy z mężem jedną generalną zasadę , w domu się nie pali , kto chce sobie zapalic wychodzi na klatkę lub na podwórko , w wyjątkowych sytuacjach palimy w oknie .Nie wiem jak będzie zimą , może będę mniej palić bo na dworze zimno i nie będzie się chciało wychodzić. No zobaczymy .PA

paliłam a nawet kopciłam 10 lat, rzucalam kilkakrotnie, teraz od 7 miesiecy nie pale, wnerwiam wszystkich wokól, coraz mnie ale nadal to robie, schudlam 5 kg:) da sie, tylko trzeba byc kurewsko silnym i naprawde chciec sie pozbyc tego gównianego nałogu.

BRAWO PANI SĘDZINO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Ja wpadam w jakąś jesienną - zimową depresję.Co się dzieję ?

Mimo tej jesiennej aury , biorę się w garść.Nie czas na użalanie się nad sobą .Z jedzeniem trzymam się OK.Za 2 tygodnie jadę na dwudniową wycieczkę w góry i muszę wyglądać świetnie.Po spodniach już czuję luzy a to dobry znak.Jestem po nocce i zaraz idę spać , tak do trzeciej , bo na 16,30 idę na zebranie do szkoły , a tam wiadomo , ubezpieczenia , składki , nic tylko się trzymaj człowieku za kieszeń.No cóż , samo życie.

Dobrze że ten cholerny dzień już się kończy , myślałam momentami że eksploduje ale tak naprawdę to chociaż niewyspana to dzień się dla mnie dopiero zaczyna bo nocka przedemną.Jak ja to przeżyje , nie wiem.Wakacje się skończyły i od nowa szkoła , lekcje , zebrania i praca .Cholera jakie to życie ciężkie i jeszcze człowiek chodzi głodny i wściekły i jak tu jeszcze nie palić ??????????????????? To chyba jednak jedyna moja przyjemność i na razie nie mam szans bo inaczej wykończę się nerwowo .