Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no tak racja...

czy można zajsc w ciąże w okresie LAKTACJI???

Polecane posty

Gość no tak racja...

nie karmienia piersia (bo nie karmie tylko odciagam pokarm laktatorem), ale pokarm mam, ze 100 mil na dzien albo mniej ale mam i daje malej. Doje przez caly dzien i daje jej swoje mleko na wieczor. W zwiazku z tym mam pytani czy ja moge zajsc w ciaze? i powiedzcie, czy w czasie pologu, jak jeszcze sa odchody poporodowe to mozna zaciazyc??

Karmienie piersią do pewnego stopnia chroni przed ciążą, natura sobie tak to wymyśliła. Pod warunkiem że karmienie odbywa się regularnie, odpowiednio często i każdorazowe ssanie trwa odpowiednio długo. Ale, jak już napisałam, chroni tylko do pewnego stopnia. Zajście w ciążę, choć na pewno mniej prawdopodobne, jest możliwe.

Gość coz kazdy gada co innego..

oczywiscie ze mozna kolezanka ma syna ze stycznia i drugiego z listopada tego samego roku i karmila piersia

Gość Allegrowiczka od lat paru
Eugela,czy żeś ty na głowę upadła?Skad ty masz takie informacje?Matko jedyna.Powmawiały ci cos bzdurnego koleżanki i uwierzyłaś w to? "Przekonanie, ze karmienie piersią stanowi dostatecznie pewną metodę antykoncepcji jest niestety błędne" prosze Ci przeczytaj najpierw fachową lekture lub porozmawiaj z lekarzem zanim dasz takie drogocenne rady. Karmienie piersią NIE JEST ANTYKONCEPCJĄ!!!

Gość kozaa
czy w casie połogu moge zajsc w ciaze jesli stosuje karmienie mieszane (odciagam pokarm) jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jesli 24 dni po cc nastapił stosunek przerwany.