Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłapannamłoda

Sesja zdjęciowa nad morzem - co sądzicie o tych zdjęciach?

Polecane posty

Gość kubikur
chyba się niejasno wyraziłam - nie twierdzę, że chmury są wygenerowane na kompie, ale ewidentnie pochodzą z innych zdjęć. Bardzo to widać np. na piątym zdjęciu na pierwszej stronie - nawet perspektywa się nie zgadza (ja wręcz mam wrażenie, że zaczyna mi się kręcić w głowie). Tym bardziej, że kolejne fotki już jakoś nie mają chmur (te mi się zdecydowanie bardziej podobają). I nie mówię, że to paskudne, fuj, kicz, bo sama się trochę photoshopem bawię i potrafię docenić chociażby wysiłek włożony w taką obróbkę. Więc nie dajcie sobie wciskać kitu, drogie dziewczęta, i nie wciskajcie kitu innym. Osobiście uważam, że fotki im naturalniejsze, tym lepsze. Pozdrawiam ślubujące w czerwcu 2009! ;D

Gość mi się podobają
Lubię podrasowane fotki, robione pod dziwnym kątem, z dziwnego ujęcia, z użyciem wydziwionych obiektywów. Zwykłe zdjęcia mogę sobie zrobić sama cyfrakiem. Gdybym mieszkała nad morzem na bank zrobiłabym sesję na plaży - a drugą w klimatycznych ruinach, forcie albo na czołgach :P

Gość Tomaszkodak
Kubikur ja uznaję zasadę, że jak się na czymś nie znam to tego tematu nie poruszam, bo można się w czyjś oczach niesamowicie zbłaźnić. Na stronie podanej przez przyszłą….. chmury są całkowicie generowane cyfrowo tak samo jak niektóre zdjęcia są bardzo mocno podrasowane. Jednak nie można całkowicie krytykować tego fotografa, bo takie zdjęcia też mogą się wielu osobom podobać. Do zdjęć w galeriach pokazanych przez Anik27 zdjęcia są naturalne i nawet fotograf nie stosował filtrów tylko sumował światło zastane przy pomocy sztucznego światła lampy błyskowej. Nie ma jak amatorzy rozmawiają o fotografii. Strony Anik27 to najwyższa szkoła jazdy w forografii. Zresztą światło odbite od chmur i wody daje przepięknego koloru światło, które widać na osobach pary młodej siedzącej na betonowych wzmocnieniach. Zresztą autor tych zdjęć jest większości fotografom dobrze znany i wielu wzoruje się na jego pomysłach. 30 lat pracy w zawodzie to nie w kij dmuchaj i nie musi stosować sztuczek cyfrowych aby sprzedawać swoje usługi.

Gość kubikur
Ups.. zaszło nieporozumienie. Pisałam o linkach z pierwszego posta. Jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam. Pozdrawiam

Gość nm
obejrzałam i się przeraziłam kilkoma fotami...chodzi o te na których facet stoi w tle odwrócony tyłem a laska siedzi gdzieś z boku ze spuszczoną głową...są smutne i wyglądają nie jak ślubne a jak rozwodowe!!! a już najgorsza,niemal patologiczna fotka to ta na której koleś popija z gwinta w tle z butelki a laska na pierwszym planie siedzi z opuszczoną głową i zrezygnowaną miną-gorszej foty ślubnej w życiu nie widziałam!!! ktoś kto wymyślał te pozy musi być chyba nieszczęśliwy albo ma chore spojrzenie na małżeństwo!!! ponieważ nie znam się na fotografii więc nie chce komentować jakości tych zdjęć ale co do chmur,którymi niektórzy tak się zachwycają,wg mnie wyglądają tandetnie i kiczowato...ale to tylko moja opinia,gusta są różne...