Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam tylko pasemka

Warto farbować?

Polecane posty

Gość mam tylko pasemka

Powiedzcie po prostu, czy warto zaczynać farbowanie całych włosów?

Gość autorkaaa
zalezy na co liczysz i co jest dla ciebie problemem

Jak nie masz siwych włosów, to nie warto. Będziesz musiała co miesiac bawic się z odrostami, a jak zechcesz wrócić do swojego koloru, to dopiero jest jazda

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "warto". Wszystko ma swoje plusy i minusy :)

Gość warto ale szamponami
nie warto farbami, nie dośc że wieczna walka z odrostami to po latach włosy są coraz cieńsze i wypadają, nie włosy w sensie objętości, ale farbowanie niszczy cebulkę włosa i włos rośnie taki mizerny, cieńki farbuję na blond od 10 lat więc wiem co piszę

Gość no bo nie wiem
Czy warto biorąc pod uwagę minusy ? :) A przeważają minusy czy plusy ? :P Chcę wyglądać ładnie... Ale żeby mieć połowę mniej włosów na głowie, to nie wiem już :/

Gość autorkaaa
ta ale obcenie farby sa lagdoniejsze. ja farbuje 7 lat na rozne kolory. farbuje co 2-3 mc w zaleznosci jak sie kolor wypiera i jak widoczne sa odrosy-bywalo tak ze odrostow w ogole nie bylo widac

Gość zalezy co chcesz zrobić
jesli tylko podkreślić naturalny kolor włosów to chyba warto. Jesli chcesz drastycznej zmiany to przemyśl to dobrze bo powrót do naturalnego koloru lub jakakolwiek zmiana koloru bedzie kłopotliwa. Jeśli masz długie włosy to zupełnie odradzam.

Gość a jeśli szampony
koloryzujace to jaką firmę polecacie?

Gość no bo nie wiem = mam tylko pas
Ale jeśli mam teraz na głowie pasemka - takie dosyć jasne, prawie platynowe i dużo z przodu, a reszta włosów to jest naturalny ciemny blond, to czy po używaniu szamponu nie zrobi się na tych pasemkach rudy ? :(:(

Gość autorkaaa
bez przesady nie nakladasz sobie kwasu na glowe. to jak twoje wlosy zniosa farbowanie zalezy od ich kondycji. jezeli masz zdrowe wlosy to nie ma problemu ale pamietajk ze najbardziej agresywna farba jest czarna i rozjasniacze. i kupuj jakies lepsze farby. ja nie zaluje ze farbuje. nie lubie naturalnego-jakis taki braz bez zycia, a tak to jakiegos koloru nadaje

Gość autorkaaa
dobrze kryjaca farba sa farby palete- ale niektorzy twierdza ze sa bardzo agresywne (choc ostatnio fryzjerka powiedziala ze u ta farba sie zmienia i nie jest juz tak, za to b. trudno ja rozjasnic pozniej). nie polecam garnieer-delikatna ladne koloery ale szybko sie spiera. proponuje ze sklepu fryzjerskiegi sublina albo subrina-jakos tak. joanny tez sa ok

No właśnie, włosy mam długie i nie zamierzam ich nigdy obcinać na krótko..

Gość autorkaaa
no to twoj wybor- na dlugie wlosy przewaznie trzeba ze 2 op farby chyba ze masz jakies b dlugie to i wiecej

No tak, mój kolor znudził mi się strasznie :/ Jest nijaki. Pasemka wystarczą aby dodać włosom uroku?

Gość autorkaaa
dobrze dobrane starcza. mozesz tez pare kolrow pasemek zrobic ale nie przesadz

Gość nie polecam palete
mojej mamie po palete wyszła połowa włosów:/ Jak masz dlugie to spróbuj ziołowych płukanek aby nieco przyciemnić lub rozjaśnić kolor i szamponów i odzywek do danego koloru