Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pizza pilne

PILNIE!!!!!!!!! Czy do pizzy podsmażacie wcześniej pieczarki?

Polecane posty

Gość Pizza pilne

Czy dajecie surowe na ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierwsz dusze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mogą byc surowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Była kelnerka
Ja pracowałam jakiś czas w gastronomii konkretniej w pizzeri i stanowczo odradzam podsmażanie pieczarek ponieważ strasznie "morky" i nieciekawy efekt dają po wyjęciu z pieca ... Więc jak najbardziej poszatkowane na pizze ale w stanie surowym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Była kelnerka
Jeszcze z cebulką ... to można na zapiekankę dac a nie na pizze. Ale każdy robi jak LUBI ;] Expercie gastronomii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pizza pilne
Daję surowe Ciasto będzie posmarowane sosem,na to przecież ser,który się stopi,więc byłoby chyba za tłusto gdybym je podsmażyła. Dziękuję za zainteresowanie i rady. Idę do kuchni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pizza pilne
Proszę bardzo Składniki: 40 dag mąki 2,5 dag drożdży 3 łyżki oleju 1 szklanka mleka 1 łyzeczka cukru szczypta soli Wykonanie: Do mąki (przesianej) dodać cukier, szczyptę soli, olej . Do ciepłego mleka rozkruszyć drożdże i wymieszać - wlać to do mąki i wyrobić ciasto . Pozostawić do wyrośnięcia . Na wysmarowanej olejem blaszce wykładam ciasto , smaruję całość przecierem pomidorowym i posypuję ziołami (bazylia,oregano itp) , na to dopiero można wykładać co kto lubi - np pieczarki , ser . Piec ok 20 min w tem 200 stopni C.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość surowe ścieram na tarce
o grubych oczkach i jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stehr
BARDZO WAŻNE! Drożdże przed dodaniem do ciasta powinno się rozetrzeć z samym cukrem- tylko i wyłącznie cukrem, bez dodatku wody czy mleka. To bardzo ważne, bo gwarantuje to odpowiednią jakość ciasta. Suche drożdże reagują z cukrem i po ok 1 - 2 minut mieszania drożdże rozpuszczają się i zamieniają się w płyn. Dopiero taką postać drożdży należy wlać do mąki, dolać odrobinę wody i troche więcej mleka, tak aby uzyskać suchą konsystencję ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja podsmażam ale można też dać
surowe, wolę jednak lekko podsmażone z cebulką i przyprawami, tylko trzeba je dość grubo pokroić i nie smażyć zbyt długo, a wodę z pieczarek odlać a nie nakładać na ciasto ;) kiedyś robiłam pizze z surowymi pieczarkami ale to jednak nie to samo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jarcel
Najlepsze pieczarki do pizzy to pieczarki w zalewie naturalnej firmy Łabimex. Grzybki są soczyste, smaczne, a na pizzy mogą być tylko pieczarki, ser i keczup i będzie pyszna. Świerze pieczarki to są odpady których producent nie sprzedał bo się otwarły, a na pizzy często to są wyschnięte niezbyt dobre wióry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie smaczniutki sos na spod pizzy: 1 puszka krojonych pomidorow, pol cebuli najlepiej czerwonej maslo do podsmazenia cebulki polowka czerwonej papryki troche sproszkowanego chilli zabek czosnku lyzeczka papryki slodkiej cebule podsmazam dodaje pokrojony czosnek krociutkoprzesmazam, dodaje papryke , smaze chwile i wlewam puszke pomidorow. Smaze do czasu az konsystencja sosu bedzie odpowiednia. Dodaje chilli i odrobine papryki w proszku , do tego jescze sol , pieprz i cukier do smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nigdy nie daje surowych. Duszę z cebulką al bo kupuje gotowe od www.lomania.pl/ uwazam, ze z surowymi moze byc roznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeżeli pieczarek jest dużo, to podsmażyć, jeśli mało dać surowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też kupuję w www.lomania.pl , ale tylko surowe. na pizze kładę surowe pokrojone w plasterki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuje na ryneczku, bo mam pewność że są świeże od mojego sympatycznego Pana sprzedawcy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość 2016.08.01 tak! podsmażam je z pieczarką! W http://pieczarki.net.pl/ kupisz pyszne pieczarki możesz zjeść je na pizzy. A ja nie zawsze podsmazam! robie cieniutkie male plasterki i sie czesto piecze sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość 2016.08.01 tak! podsmażam je z pieczarką! W http://pieczarki.net.pl/ kupisz pyszne pieczarki możesz zjeść je na pizzy. A ja nie zawsze podsmazam! robie cieniutkie male plasterki i sie czesto piecze sama. Zawsze najlepiej podsmazyc! Sa smaczniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×