Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milosniczka dzieci...

Pracuje w Irlandii , chce rodzic w Polsce !!!

Polecane posty

Witam wszystki przyszle mamy,pracujace poza granicami kraju. jakie macie plany co do porodu? czy bedziemy musialy placic za prod? co trzeba zrobic zeby tego unknac.ja mam wyrobiona karte europejska na ubezpieczenie ale ponoc ona podlega pod umowe z NFZ tylko w naglych wypadkach,a porod do tego nie nalezy bo jest planowany.Czekam na wasze opinie i informacje. Pozdrawiam :-)

Gość veravera
z tego co wiem to na taka karte mozna wykonac za darmo tylko nagle wypadki a nie sadze zeby prod do takich zaliczyli chyba ze bedziesz rodzic przed terminem - ale skoro bedziesz w 9 miesiacu w polsce to bedize dla nich oczywiste ze nie planowalas wrocic do Irlandii bo niby jak? wydaje mi sie ze to nie przejdzie ale lepiej zapytaj sama w przychodni. A mozna wiedziec czemu nie chcesz rodzic tutaj? chcesz pozniej wrocic do irlandii czy nie ? pozdrawiam

Nie,chce juz zostac w Polsce.Juz tutaj jestem pare lat i juz mam dosc,mimo iz mam bardzo dobra prace.Tylko jkaos nie wyobrazam sobie tutaj porodu,maiszkac z obcymi ludzmi,bo samemu z mezem to zbyt kosztowne.Zreszta nie chcialabym wychowywac dziecka miedzy irlandczykami widzac jak sie zachwuja.W polsce mam mame,rodzine,rodzenstwo,ktore mi pomoze,a tutaj zostane sama,maz bedzie caly dzien w pracy a ja sama..?? Nie patrze na kwestie finansowa,bo wiem ze tutaj to si bardziej oplaca.ale mimo wszystko jak przepracuje tutaj 6 miesiacy w ciazy macierzynski dostaje tak czy tak.

Gość 654r3wttttttttttt
Wracasz do polski, rejestrujesz sie jako bezrobotna, oczywiscie musisz wtedy zrezygnowac z pracy w irlandii, i juz jestes ubezpieczona i mozesz rodzic w Polsce.

Gość 654r3wttttttttttt
Ewenrualnie jakas prywatna klinika, jesli cie na to stac. A tak na marginesie, moi znajomi sa w irlandii i mieszkaja sami, maja calkiem przyzwoite wynajete mieszkanie, a tylko on pracuje i ich stac/

no wlasnie tez jestem zdziwiona ze ona chce wracac ale rozumiem ze w polsce bedzie miala przynajmniej z kim siedziec w domu nawet jak ich sytuacja materialne nie bedzie taka dobra jak w Irlandii. Mam wielu znajomych, ktorym dziecko sie tu urodzilo i bardzo dobrze daja sobie rade - postarali sie o mieszkanie ze spoldzielni i nie mieszkaja z nikim i calkiem niezle im sie powdzi. Ale to przeciez tylko Twoja decyzja - ja wiem ze nie bede chciala wracac - zaprosze mame do siebie :)

stac moze by i bylo ale wtedy nic nie odlozymy a poto tutaj jestesmy.budujemy dom w polsce. raczej nie bede mogla tak zrobic jak piszesz bo bede na macierzynskim w irlandii przez 6 miesiecy

Gość naiwna bylas
nie rozumiem- masz "bardzo dobrą pracę" a nie stać cię na poród? normalnie masakra z tymi emigrantami- jadą, opowiadają ile to mają kasy, a dupę do Polski cisna żeby za darmo się leczyć, rodzić itd :/ wstyd. my was w Polsce nie chcemy!

Gość iditki na zmywakach
co poniektóre zapomniały ze POLSKA pisze sie z druzej litery

Moja mama tez by tu mogla przyjechac ale przeciez nie rzuci wszystkiego w domu i przyjedzie bawic corce dziecko,tym bardziej ze mam brata ktory jeszcze jest dzieckiem. Kasa nie jest dla mnie najwazniejsza,tylko klimat i srodowisko w jakim bedzie sie wychowywac nasze dziecko.Na pewno nie tu !!

Gość iditki na zmywakach
tak tak one tam wszystkie dobrze4 zazrabiaja tylko ze na nic ich nie stac hihiihihih mieszkaja jak szczury w gromadach bo z tych "dobrych" pensji nie stac ich na normalne ,ludzkie warunki mieszkaniowe hahahah

a ty zamnialams ze dzanie sie zaczyna z duzej litery hehe

Gość iditki na zmywakach
Kasa nie jest dla mnie najwazniejsza........... haha to po co tam pojechałas?????

Gość iditki na zmywakach
dzanie HAHAHHAHAHA

to ze dobrze zarabiam to nie znaczy ze mam szastac pieniedzmi i nie wykorzystac tego co mi sie nalezy

Gość iditki na zmywakach
"dzanie a POLSKA to chyba róznica nie sadzisz zmywarko?

iditki??? hehehe

fajny masz nick o sobie idiotko hehe

Gość iditki na zmywakach
nalezy sie ? a co niby ci sie nalezy?????? normalnie jakbym socjalistyczna propagande słyszała nalezy sie jej haa pisz co bom ciekawa bardzo

zatkalo cie debilko?? jak nie jestes w temacie to zjezdzaj stad !!

Gość iditki na zmywakach
iditki---wiesz co ten nick oznacza? skoro nie wiesz to nie zabieraj głosu

bom ciekawa??? skad ty sie urwalas wiesniaro??

Gość iditki na zmywakach
jestem w temacie jestem w POLSCE nie musze myc po nikim garów tak jak ty i nie musze planowac gdzie bede wychowywac dzieci bo dla mnie to jasne jak słonce

zjezdzaj na wies dziewuszko faworki robic ok??

zal ci dupe sciska ze mniej zarabiasz niz my??

Gość iditki na zmywakach
bom?? tego staropolskiego słowa tez nie znasz ?? no nawet mnie to nie dziwi w koncu jestes na zmywaku u zmywaków nic mnie nie powinno zdziwic ---to fakt

chyba na zmywakach uzywaja tylko takich slow BOM hehe, teraz juz wiem skad ten twoj nick,mowi sam za ciebie

Gość iditki na zmywakach
haaaaahhahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to pochwal sie tymi "zarobkami""

Gość edrtfwsterryhtik
naiwna bylas UK i inne kraje, gdzie roi się od "Polaków"! Normalnie do szału mnie doprowadzają niektóre wypowiedzi... przed chwila czytam że laska w Irlandii bardzo dobrze zarabia ale chce rodzić w Pl bo ją nie stac... LUDZIE! co za obłuda! Jedziecie za granice po te wasze "wielkie" pieniądze ale wracacie leczyć się do Polski, bo za darmo, za podatki innych ludzi! tacy jesteście bogaci! gdzie się da i komu się da wciskacie kity jak wam tam dobrze, jacy jesteście bogaci! nawet jesli tam zarabaicie dużo [w przeliczeniu na złotówki oczywiście ] to co to da? do końca życia będziecie tymi robotnikami! nie ma co gadac- 95% ludzi, którzy wyjechali, to niewykształceni osobnicy, nadający się tylko do prac prostych! A jeszcze próbujecie szydzić z tych, którzy zostali w kraju! żenada! Wystawiliście już Polsce taką wiztówke, że wstyd na cały świat, NIE WRACAJCIE, my tysięcy prostaków i pozerów nie chcemy!

co IDITKO NA ZMYWAKACH,zmienilas sobie nick?? zalosna jestes..!!