Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

s.k.a.n.d.a.l

tabletki antykoncepcyjne- kilka pytań

Polecane posty

Witajcie. Od maja stosuje tabletki antykoncepcyjne Harmonet. W skutek tego, iż na okres wakacyjny wyjechałam, pominęlam dwie- teraz już trzy przerwy 7dniowe między kolejnym przyjmowaniem nowych opakować tabletek. Wiem, że można spokojnie zrobić taka przerwę, ale chciałabym jednak wiedzieć ile tych przerw maksymalnie może być. I czy nie wpływa to w jakimś stopniu na ujemną skuteczność antykoncepcji? I tu kolejna kwestia- jako że mój chłopak mieszka w innej części Polski, mimo, że tabletki stosuję już od maja to dopiero 1.5 tygodnia temu kochaliśmy sie pierwszy raz bez prezerwatywy. Jednak gdy we mnie \'wchodził\', odczułam dość znaczący ból (czy to moze być wynikiem braku prezerwatywy do której byłam przyzwyczajona?). Ból ten utrzymywał się przez kolejne 3 dni. Jednakże podczas tamtego stosunku nie doszło do wytrysku, dlatego mam nadzieję, że wskutek ciagłego przyjmowania tabletek przez te 3 miesiace nie muszę sie martwić o ewent. \'skutki uboczne\'. Ponadto od 1.5 tygodnia zauważam podczas oddawania moczu bardzo znikome krwawienie. Nie wiem czym to jest spowodowane, myślę, iż może to być krwawienie spoworowane właśnie wcześniej wspomnianym brakiem przerw na plamienie między kolejnymi blistrami tabletek anty. Czy to może też być inną przyczyną? Pytań i wątpliwości trochę tu mam, mam nadzieję, iż pomożecie mi znaleźć na nie odpowiedzi. Pozdrawiam!

Gość 3 miesiące to za długo
3 miesiące bez przerwy to za długo, stąd twoje dolegliwości, dokończ opakowanie i zrób 7 dni przerwy i potem bierz już normalnie to prawda, że tabletkami można przesuwać okres, ale bez przesady !

właśnie wczoraj wziełam 1 tabletkę nowego opakowania co teraz? za 10 dni muszę znowu wyjechac ;/ boję sie ze wtedy trafi na krwawienie

ps. po tym opakowaniu nie będę musiała pomijać juz przerwy nie wiem co teraz zrobić, radzisz dokonczyć opakowanie i zrobić przerwe ale zostało mi 20 tabletek

Ale mam nadzieje że zdajesz sobie z tego sprawę że Twój organizm cierpi przez to,i druga sprawa wiesz że w czasie przyjmowania tabletek tez możesz dostać normalny okres, taki jest często skutek uboczny łączenia opakowań, nawet jak weźmiesz tabsy to możesz dostać okres.... ja bym zrobiła w końcu ta przerwę jak najszybciej.