Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejoo

14 dni i kupki nie ma

Polecane posty

Niebezpieczna to dla takiego malca moze byc woda z miodem. Miodu nie wolno w zadnym wypadku podawac tak malym dzieciom!!! I to nie tylko ze wzgledu na ryzyko alergii, ale przede wszystki ze wzgeldu na fakt, ze miod moze zawierac bakterie, ktore moga byc bardzo niebezpieczne dla takiego malca. Miod mozna powoli wprowadzac do diety dziecka po 12 miesiacu, a nawet pozniej.

ejoo jeszcze chcialam dodac, ze moja mala robila przez pierwsze 3 miesiace zycia codziennie do 10-ciu kupek, po prostu przy kazdej zmianie pieluchy byla plynna badz miekka kupka a ktoregos dnia nie zrobila i to trwalo 2 tygodnie.... wiec widzisz ze i tak moze byc. Nagle jej jelitka byly juz na tyle dojrzale, ze zaczely trawic z dnia na dzien caly moj pokarm :) Ja u lekarza tez bylam i mnie uspokiol. Na szczescie, bo pewnie tez bym meczyla dzieciatko niepotrzebnie czopkami, termometrami i innymi, gdybym sugerowala sie radami niedoswiadczonych osob na forum i w moim otoczeniu... :O :D Pozdrawiam i na pewno wszystko jest dobrze! Zreszta sama mowisz, ze nie widac zeby Twojej dzidzi krzywda sie dziala... prawda? Matka ma instynkt i gdyby cos bylo nie tak to juz bys to zaobserwowala :) Pozdrowka dla malenstwa! 🖐️

kochana napisalam ze zalezy ile dziecko ma . przeczytalam wszystko i dopiero napisalam. wiec mysle ze jest ok. moja zoska tez nie robila a po wodzie z miodsem zrobila. tez mialam obiekcje co do tej formy pomocy jej ale starszyzna gora....

ejoo... prosze Cie, badz rozsadna i nie sluchaj czasem takich rzeczy o ktorych pisze zonaMatkaKobieta, bo... slabo mi sie robi :O

ZonaMatka Kobieta-rzeczywiscie nie doczytalam, napisalas, ze zalezy ile dziecko ma :D No ale w tym wypadku maluszek ma 4 miesiace, wiec woda z miodem wykluczona :)

Gość ja.....................
ejoo Moj 4 miesieczny synek od 14 dni kupki nie robi,bylam z tym u lekarza a on powiedzial mi,ze widocznie mam taki pokarm,i synek go dobrze przyswaja i nie ma potrzeby czestego kupkowania.Moze ktores z Waszych dzieciatek tez tak ma?troszke sie martwie. dziecko takie powinno robic 2,3 kupke dziennie mleka nie masz swojego z piersi pij herbatki kminkowe

to znowu ja z madrosciami hhah. pomyslalm ze skoro ta opierwsza metoda nie to moze sok winogronowy , sa takie soczki z gerbera czy z innej serii. winogrono powinno pomoc. a jk nie to lekarz. dwa tyg to dorosly tez by sie meczyl. ale fakt matka ma intuicje. wiec pewnie wie co i jak . nie nakrecam dale. ps. zocha ma 2 lata i raz w zyciu to miala i pamietam ze tez mialam sieczke w glowie.

..... ale zauwaz zonoMatkoKobieto, ze to dziecko sie nie meczy :) Dorosly by sie meczyl, to fakt, bo jak juz ktos tu wczseniej napisal, dorosly je wszystko i MUSI wydalac a to malenstwo je tylko pokarm matki i nie ma potrzeby go wydalac, bo wszystko przetrawia :D I skoro lekarze mowia, ze i do 3 tyg. jest to normalne to tak jest i trzeba sie z tym pogodzic. Skoro male nie krzyczy, nie prezy sie, nie ma twardego brzuszka, nie steka a jest zadowolone i usmiechniete to WSZYSTKO JEST OK ;)

Nie, nie, nie będę linczować :) Tak tylko pytałam z ciekawości. U nas też się zaczęło około 3 tygodnia i trwało do 4. miesiąca, bo wówczas wymiękłam i zaczęłam dawać jabłuszko. Niby lekarze mnie uspokajali, że wszystko OK, ale ja z miłości i tak każdej kupki wyczekiwałam :) I po każdej niespodziance w pieluszce obdzwaniałam z radości całą rodzinę :) Jak wprowadziłam inne żarełko, to zgodnie z tym co mówili lekarze kupy zaczęły się pojawiać normalnie. Gdybym przez to przechodziła drugi raz, to byłabym 100 razy spokojniejsza, bo bym wiedziała, że to co mówią lekarze jest w 100% racją. Że dziecko jest zdrowe, że jak tylko wprowadzę normalne jedzenie to się wszystko zmieni. A wówczas to jakaś taka iskierka niepewności zawsze we mnie była :)

Nie, nie, nie będę linczować Tak tylko pytałam z ciekawości. U nas się zaczęło około 3 tygodnia i trwało do 4. miesiąca, bo wówczas wymiękłam i zaczęłam dawać jabłuszko. Niby lekarze mnie uspokajali, że wszystko OK, ale ja z miłości i tak każdej kupki wyczekiwałam I po każdej niespodziance w pieluszce obdzwaniałam z radości całą rodzinę Jak wprowadziłam inne żarełko, to zgodnie z tym co mówili lekarze kupy zaczęły się pojawiać normalnie. Gdybym przez to przechodziła drugi raz, to byłabym 100 razy spokojniejsza, bo bym wiedziała, że to co mówią lekarze jest w 100% racją. Że dziecko jest zdrowe, że jak tylko wprowadzę normalne jedzenie to się wszystko zmieni. A wówczas to jakaś taka iskierka niepewności zawsze we mnie była

wiem wiem . ale k_asia _k jest jakas bardzo nerwowa. takie mam wrazenie. po pierwsze nie jestem alfa omega chodzaca. nie znam sie na wszystkim a skoro wiekszosc z nas w pewnych sprawach polega na wyczuciu i instynkcie to prosze nie reaguj w taki sposob na moje teksty. ty masz takie sposoby ja mam takie. a po drugie skoro ktos zadaje pytania i czeka na sugestie mam ktore mialy podobne przezycia to oczekuje jakis odpowiedzi, jesli znasz sie na wszystkim doskonake to chwala ci za to i bede w takim razie sie do ciebie zglaszac. mam jedno dziecko i tez pewnych spraw sie ucze wiec prosze nie obrazaj mnie i tego co robie . ja nie neguje ciebie wiec choc troche uszanuj to co pisze a jak nie masz nic do powiedzenia milego to olej to co pisze bo nie chce zebys slabla po kazdym tekscie ktory pisze. pozdrawiam i zycze dla ciebie szczegolnie milego dnia....

Gość ejoo
wody z miodem,nie moge mu dac bo on ma skaze,a miod uczula.

zonaMatkoKobieto ja jestem bardzo spokojna i nie obrazam nikogo, tylko.... tyle osob juz tu powiedzialo, ze to w jej przyoadku normalny objaw a i tak dochodza ciagle nowe rady i metody co niepotrzebnie tylko ejoo skoluje :O Tak jak pisanie o skrecie kiszek czy toksynach, co nie ma w ogole nic z tym przypadkiem, bo dziecko czuje sie dobrze, i tylko to sie liczy. Widzisz tak sie przejela niepotrzebnie toksynami, ze czopek dziecku znow podala... i po co? I tak nic nie dalo, bo to niepotrzebne wszystko jest - dziecko jak nie ma co to nie zrobi. Ja nigdzie nie pisalam, ze sie na wszystkim znam, ale tutaj akurat tak - znam opinie wielu lekarzy na ten temat jak rowniez mam staly kontakt z dobra przyjaciolka - doradczynia laktacji i dlatego tak zawziecie sie udzielam, bo chce dziewczynie pomoc i ostrzec ja przed niepotrzebna ingerencja z jej strony. Po co ma zdrowe dziecko meczyc?

Idziemy na drugi spacerek dzis z moja niunia, wiec pozegnam sie juz na dzisiaj 🖐️ Tobie rowniez milego dnia zono :) I Tobie rowniez ejoo i nie przejmuj sie! :)

dziewczyny!!!!! na litosc boska. nigdy nie kazalam dziecku podac czopka ani termometru bo uwazam ,ze to najglupsze co moze byc...podkreslam dla mnie, dopisuje sie bo tez mam ciagle jakies watpliwosci co do pewnych zachowan i dzialan z moim dzieckiem, i moze jakis nowy watek bedzie. a pisalam o tym bo to akurat pomoglo mojej zosi wiec pisze co pomoglo . a co do skretu kiszek to wiesz to nie moje jakies widzi mi sie tylko jak zoska tez miala taki zastoj to mi ak powiedzial kolezanka i tak wiesz nie sprawdzilam i tak powielam . wiec jesli macie jakies watpliwosci to najlepiej nie stosowac. pozdrawiam i koniec moich opinii na ten temat

Gość ejoo
Oj dziewczynki jestescie kochane,naprawde!Wiem ze z serca mi doradzacie i chcecie jak najlepiej dla nas,dziekuje!!! Moj maluszek,spi spokojnie,usmiecha sie,pewnie go nic nie boli(kupki nadal nie ma)Jesli nie zrobi kupki to w pon.ide do lekarza,dam wam znac,co lekarz mi powiedzial,doradzil.Trzymajcie sie cieplutko kochane,jeszcze raz bardzo,bardzo dziekuje.Zycze duzo zdrowka dla Was i Waszych pocjech,buziaczki.

Gość ejoo
Byłam z małym u lekarza,kupki jak nie było tak nie ma.Lekarz kazał poczekać jeszcze 2 dni i przyjść na kontrole.Co mam zrobić?wybrać się do innego lekarza?

Hej :) Ja bym spokojnie poczekala jeszcze, jestem pewna, ze na dniach zrobi sam. Do 3 tyg. ma czas, ale jak nie mozesz wytrzymac to idz do innego lekarza, moze ten bedzie sie znal jeszcze lepiej na karmieniu piersia i rozwieje ostatecznie Twoje watpliwosci :) A na dzisiejszej wizycie badal malucha lekarz i co powiedzial? Widzi jakies zagrozenie czy wszystko z malym ok? Jak ja bylam po 2 tyg. z tym u lekarza, to ten nawet nie kazal mi przychodzic za kilka dni tylko powiedzial, ze z corunia wszystko w porzadku a kupka

ma prawo nie pojawic sie nawet do 3 tyg., wiec calkiem spokojna poszlam do domu i za 2 dni mala rzeczywiscie zrobila sliczna, miekka kupke :) bez wysilku, bez stekania a wiec zadnego zatwardzenia nie bylo tylko naturalna kolej rzeczy ;) Rozumiem, ze sie przejmujesz, ale... powaznie, uwierz mi, ze nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam.

Gość ejoo
tak oglądał małego,to znaczy badał brzuszek,powiedział,ze ma miękki i nie widzi,nic nie pokojącego,a kazał nam przyjść z 2 dni,a w sumie to nie wiem czemu,nie dopytałam.ach taka przejęta byłam,że nie pomyślałam żeby zapytać.

ejoo pewnie lekarz postanowil na wszelki wypadek malego jeszcze raz po 2 dniach zbadac czy w dalszym ciagu dobrze sie czuje i moze zebys Ty byla spokojniejsza ;) Pewnie dzis juz bylas albo idziesz niebawem, wszystkiego dobrego :)

Gość ejoo
Dzień dobry. Byłam z małym dziś u lekarza(kupki nie było).Mały przybiera na wadzę a więc z tym jest ok,lekarz go zbadał,brzuszek pomacał,mięciutki,powiedział aby go często poić wodą przegotowaną,albo kupic przecire z marchewki gerbera i mu podawac.Jeśli bedzie mały marudny i bedzie miał twardy brzuszek to mam mu pomuc termometrem,a jeśli i to nie pomorze to mam się zgłośic i wtedy mu przepisze syrop-tyle że on jest to przewlekłego leczenia.Bardzo bym chciała aby synek już zrobił tą kupke.

Hmmm... :O dziwny ten lekarz jednak... skoro kaze Ci \"pomagac\"... Widac, ze niestety nie kazdy pediatra ma pojecie o laktacji :O No nic, widac, ze nie moglam Ci pomoc bo i Ty chcesz juz koniecznie ta kupke, jakby to dziecko zatwardzenie mialo czy chore na cos bylo, mimo ze to stan jak najbardziej normalny. Rob jak chcesz, wiecej sie nie wypowiadam, bo widac, ze na marne...

Gość ejoo
Dobrywieczór:) K_ASIA_K przepraszam ale już niedoczytałam Twojej wypowiedzi.Oczywiście chciałam już natychmiast kupki,ale w naturalny sposób,baz pomocy termometra,i oczywiście czekałam jeszcze z tą "termometrową" pomocą. Wczorj i dzisiaj podałam młemu po troszku deserka marchwiowo-jabłkowego,i prosze przed chwilka niespodzianka.Piękna dorodna kupcia wyszla mojemu synusiowi!Po 23 dniach-dodam że bez wysilku.Jestem cała szczęśliwa :):):),bo jednak troszkę sie niepokoiłam.Ale jak widać u mojego malca to pewnie normalne,nie miał zatwardzenia,-pewnie nie miał z czago tej kupki zrobić. Dziękuje dziewczynki za potwierdzanie iż napewno jest ok,że to normalne.Bardzo dziękuje !!!👄

Gość ejoo
K_ASIA_K Tobie wszczegulności DZIĘKUJE!!! Życzę dużo zdrówka.🌻🌻🌻

ejoo - no to u Twojego malca identyko, jak u mojej Lusi :) Dobrze, że wszystko OK :)

I ja sie ciesze ejoo, ze wszystko dobrze sie skonczylo :) Duzo zdrowka rowniez dla Was :D 🖐️

Gość gabgap
dziewczyny!zdecydowalam napisac i podzielic sie swoim doswiadczeniem, bo wiem jaki to stres jak dziecko nie robi kupy. bylam tutaj na forum i bardzo mi pomogly wpisy mam,ze dzieci nie robia kupku nawet przez 2 tygodnie. moja 3miesieczna coreczka nie robila kupy przez..UWAGA-20 DNI!!!!serio!!!wiem ze trudno w to uwierzyc, ale jak juz zrobila to normalnie bez zadnego wysilku i dobrej konsystencji.ja sie zamartwilam i po lekarzach ją wozilam a oni mowili, ze jesli dziecko nie jest w bolu i sie nie meczy, bawi sie i spi i smieje, to zeby spokojnie czekac.mowie tylko o sobie (karmie wylacznie piersia). wiec chcialam opisac moja sytuacje bo wiem co to matczyny stres