Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedzacaaa

CZY JEST TU JAKAS KOSMETYCZKA????????!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość nie wiedzacaaa

??

Gość kinia22222222
ja jestem

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
ooo prosze doradz mi:) chodzi wlasnie o zawod kosmetyczki:) warto isc do szkoly policealnej na kosmetyczke??:)

Gość kinia22222222
Wydaje mi sie ze jesli masz w planach odrazu po szkole otworzyc swoj zaklad to lepiej isc do policealnej. Ale wiadomo wymagania wzrastaja jesli bedziesz chciala sie gdzies zatrudnic to lepiej patrza na skonczone studia w kierunku kosmetologia.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
ehhh szkoda bo ja na studia nie chcialam isc:( czyli nie warto jak nie mam zamiaru swojego zakladu otwierac??

Gość kinia22222222
Do konca nie jest tak, przeciez te osoby tez sa zatrudniane. Chodzi mi o to, że wymagania do roznych zawodow wzrastaja. Tak jak kiedys zeby byc nauczycielka w szkole od 1 -3 mozna bylo miec tylko studium tak teraz trzeba miec ukonczona pedagogike wczesnoszkolna czyli studia. Podejrzewam, ze tak bedzie i w tym przypadku, ze kiedys i tak bedziesz musiala je zrobic by pracowac. Pozdrawiam

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
dziekuje..nie mam pomyslu na zycie myslalam ze moze wlasnie to zrobic:(

Gość kinia22222222
no to idz do tej szkoly:) moze Ci sie akurat spodoba i po tych 2 latach czy roku bedziesz chciala pojsc na studia:)

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
wlasnie chyba tak zrobie:) dziekuje

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
hmm a nie wiesz jakie sa wymagania do takiej policealnej szkoly??

Gość kinia22222222
wymagaja tylko swiadectwa ukonczenia szkoly sredniej , nie musisz miec matury , z tego co pamietam to wpisowe i pare zdjec. No i po studium zdajesz egzamin przed centralna komisja egzaminacyjna. I wtedy otrzymujesz tytul technika uslug kosmetycznych.:)

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
aaa czyli wyniki matury nie sa potrzebne??:) myslalam moze ze trzeba miec moze mature biologi czy chemii:P moze mi sie uda:) i moze potem przyjdzie mi chec na studiowanie czy kosmetologii czy czegos innego.. dziekuje ci bardzo za pomoc:) a takie niedyskretne pytanie.. moge wiedziec ile zarabiasz i czy masz salon wlasny?

Gość kinia22222222
Matura nie jest brana pod uwage, mozesz jej nawet nie miec. Tak jest prawie we wszystkich szkolach policealnych. Ja skonczylam studium rowniez, ale w tej chwili nie pracuje w zawodzie. Wyjechalam za granice. Z tego co wiem zarobki sa rozne zalezy od salonu a nawet wojewodztwa. Ale nie sa najgorsze :)czasem zarabiaja wiecej niz kobiety po studiach.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
ahh to dalas mi nadzieje:) nie chcialam w ogole sie uczyc dalej ale stwierdzilam ze nie bede cale zycie za lada stac i pomyslalam ze to moze byc niezly wybor:) wiec w poniedzialek ide sie o wszystko wypytac do tej szkoly:)

Gość kinia22222222
tylko nie jest juz za pozno? szkoly policalne zaczynaja sie od wrzesnia. Z tego co wiem papiery zanosi sie do 30 sierpnia chyba.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
widzialam na stronie intrnetowej ze jest nabor do chyba 30 wrzesnia.. sa 24 miejsca i podobno 4 wolne ale nie wiem z kiedy to sa informacje. a ile sie placi za takie studium?? tylko wpisowe czy cos jescze potem?

Gość kinia22222222
Placi , ale to zalezy od szkoly nie jestem wstanie podac Ci przyblizona kwote bo poprostu nie pamietam. Bardzo dziwne poniewaz wszystkie szkoly policalne zaczynaja sie poczatkiem wrzesnia czyli teoretycznie zajecia juz trwaly. Ale moze tujest inaczej.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
jest cos takiego choc nie zabardzo wiem o czym tu pisza.. # Promocja nr 1 Szkoła bezpłatna ( 2 lata ) - konkurs świadectw. Termin składania dokumentów do 15 września 2008 r. Opłata administracyjna 50 zł miesięcznie. Wpisowe bezzwrotne 150 zł w dniu zapisu. # Promocja nr 2 - Semestr gratis Termin składania dokumentów do 15 września 2008 r. Oferta ważna dla pierwszych 15 kandydatów. Wpisowe bezzwrotne 150 zł w dniu zapisu. # Promocja nr 3 - Bez wpisowego Termin składania dokumentów do 30 września 2008 r. W przypadku zapłaty pierwszej raty czesnego w dniu zapisu. Kwota 220 zł bezzwrotna ( klasa polska ) lub 250 zł bezzwrotna (klasa ECAL z rozszerzonym profilem kształcenia).

Gość lulajmnie
kinia22222222 a od kiedy po kosmetologii pracuje się jako kosmetyczka w salonie???

Gość kinia22222222
lulajmnie - czasem nie ma wyjscia

Gość kinia22222222
a wiec wszystko ok :) mozes jeszcze zlozyc papiery :)

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
ooo to super w poniedzialek lece tam:D to po kosmetologii nie pracuje sie jakoo kosmetycznka??:O to jako kto??

Gość kinia22222222
kosmetolog Pracuje w gabinetach kosmetycznych robia zabiegi a takze sa tam konsultankami , nie wiem skad sie urwal lulajmnie , moga takze byc konsultantkami firm farmaceutycznych i kosmetycznych.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
aaaa no chyba ze tak:) mam nadzieje ze to jest w miare dobry wybor, jescze raz dziekuje za pomoc🌼