Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzaznkaa

zjadlam 4 escapelle naraz czy teraz napewno zadziala?

Polecane posty

Gość zuzaznkaa

czytalam ze moze czasami zawiesc wiec moj chlopak wzial odrazu 4 w aptece. jagorsze ze dostal je na dowód i musze teraz pojsc po recepty:(

Gość Meduza77
Co zadziała?Nie wykonczyłas sie jeszcze? Jedna pigułka jak ma wystarczyc wystarczy. Posiada taka dawke hormonow,ze potrafi spustoszyc organizm. Ciekawe kto wam wypisze recepte na 4 tabletki. chyba psychiatra.

o fuck.. 4 tabletki na raz.. powodzenia życzę, to nie jest witamina c! i na pewno będziecie mieli problem żeby dostać reccepte na 4 pigułki..

Gość zuzaznkaa
pojde najwyzej do 4 roznych ginekolow

Gość zuzaznkaa
nierozumiem dlaczego niektore osoby na kaffe tak agresywnie reaguja ja pisze jak do ludzi, a tu epitety

Gość pytająca niedoinformowana
a na co ma zadziałać...

Gość zuzaznkaa
kochalam sie z chlopakiem no i on wyciaga a TU PEKNIETY KONDON!

Gość kobietoopanujsie
ty chyba nawet nie wiesz jak działa escapelle...na co ma zadziałać? Nie jest to środek wczesnoporonny, nawet 10 tabletek nie usunie ciąży. Escapelle ma zadanie zapobiec zapłodnieniu, jeżeli już do niego doszło, to tylko umocni ciążę, dlatego czasem nie działa, bo jest już za późno. Możesz mieć poważne problemy zdrowotne po przyjęciu 4 tabletek, przygotuj się do wizyty na pogotowiu.

Gość zuzaznkaa
przestraszylas mnie. dlaczego na pogotowiu? czy on jest az taki grozny? to dlaczego przepisuja go bez badan? ja vitaminki

Gość zuzaznkaa
czytalam ze moga byc nudnosci, bole piersi, krwawienie itd ale to przejsciowe

Gość kobietoopanujsie
Wystarczy wziąć JEDNĄ tabletkę ! Mam nadzieję, że tobie nic się nie stanie i nie dostaniesz krwotoku. Nie bój się, to się zdarza rzadko. Po takiej ilości hormonu najczęściej szybko dochodzi do wymiotów, więc będziesz musiała wziąć następną tabletkę.

Gość a dlaczego
na serio połknęłaś 4 tabletki? ja bym się bała a przepisują bez badań (jakich???po co???), bo to się bierze z przepisu lekarza, żaden lekarz by nie zapisał 4 tabletek na raz !!! To tak jakbyś wzięła jednorazowo 8 tabletek Postinoru, zastanów się co robisz ze swoim organizmem !

Gość zuzaznkaa
nie przepisal mi lekarz. moj chlopak dostal w aptece ma tam znajomego.recepty musze teraz skiminic.czuje ze boli mnie brzuch ale to tak ja przy okresie nic wiecej

Gość zuzaznkaa
ale moja kolezanka miala kiedys tez wpadke i byla lekarza zapytal tyko kiedy miala okres i tyle

Gość przecież każdy wie
Jeżeli przekroczy się maksymalną dawkę leku, o wiele więcej niż zaleca producent leku czy lekarz , to jego działanie osiąga pewne stężenie progowe w organizmie i działanie lecznicze w żaden sposób się nie zwiększy, ale za to zwiększa się kilkakrotnie działanie toksyczne. Martwię się o twoją wątrobę. Bardzo. Po przyjęciu 4 tabletek działanie lecznicze czyli antykoncepcyjne będzie dokładnie takie samo jak po przyjęciu jednej tabletki. Za to działanie toksyczne lepiej nie mówić. Ale to na szczęście twój organizm, twoje życie, twoje zdrowie, rób co chcesz, łykaj sobie nawet codziennie, może staniesz się bezpłodna i po kłopocie.

Gość na brak mózgu
nic się nie poradzi ale żeby się tak para dobrała? oboje bez rozumu?

Gość ja myślę
że w ogóle nie zadziała, bo z całą pewnością znajdziesz się w tych16 % przypadków, w których nie działa wcale. A uszkodzona wątroba pozostanie ci na zawsze.

Gość monisiaczek
ja wziełam jedna bo musiałam :( i sie obawiam testy były negatywne a okresu nie ma:( ale boje sie ze rozwali mi watroe i cykle a tu 4!!!!!!!!

Zuzanka, kochanie, producent jako standardową dawkę podaje 1 tabletkę. Łykając 4 tabletki przyjęłaś poczwórną dawkę. Jeżeli przyjęłaś Escapelle w ciągu 24 godzin od stosunku, to na 99% unikniesz ciąży. Środek ten należy zażyć nie później niż w 72 godziny od stosunku. Myślę że wszystko będzie dobrze. Pij dużo wody.