Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pękagłowa

Cierpię Migrena

Polecane posty

Gość pękagłowa

boli mnie głowa już dobę, połknęłam 7 tabletek panadoli i apapów, do tego lek przeciwzapalny, magnez Nic nie przestaje, piłam kawę, odgazowaną colę - podobno miała pomóc kenatol nie wezmę bo mi wątrobę rozwali i tak cierpię jakby czaszka pękała mi w szwach, pulsuje mi mózg i strzyka w głowe, mam takie uderzenia jakby piorun trzasnął i ból strzela i promieniuje po kręgosłupie do stopy albo do oka i myślę że mi oko wystrzeli co może mi pomóc ?

Gość Zimny okład z lodem

Gość upsaupsa
- okład na głowę z liści kapusty (stłuczonych do wystąpienia soku) - pij dużo wody źródlanej (niskosodowej) z sokiem cytryny - zastosój dietę oczyszczającą warzywno-owocową (3-7 dni) wg książki dr med. Ewy Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem)

Gość dlldldlddl
Słyszałaś o sumatriptanach? Imigran, zomig, sumanigran. "substancja czynna - sumatriptan. Sposób działania: Imigran powoduje skurcz naczyń krwionośnych w mózgu, które w czasie ataku migreny ulegają rozszerzeniu. To rozszerzenie naczyń mózgu jest przyczyną silnego bólu głowy w czasie migreny." O środkach przeciwbólowych zapomnij - wykończysz wątrobę, a afektu nie będzie.

Gość dlldldlddl
Oczywiście to są środki na receptę, ale każdy internista ci wypisze, muisz tylko powiedzieć, że masz zdiagnozowaną migrenę. Te środki naprawdę przerywają atak.

Gość znafca83
pękagłowa boli mnie głowa już dobę, połknęłam 7 tabletek panadoli i apapów, do tego lek przeciwzapalny, magnez Nic nie przestaje, piłam kawę, odgazowaną colę - podobno miała pomóc kenatol nie wezmę bo mi wątrobę rozwali i tak cierpię jakby czaszka pękała mi w szwach, pulsuje mi mózg i strzyka w głowe, mam takie uderzenia jakby piorun trzasnął i ból strzela i promieniuje po kręgosłupie do stopy albo do oka i myślę że mi oko wystrzeli co może mi pomóc ? kazdymi lekami przeciazasz watrobe. lykanie prochów nic nie pomoze tylko pogarsza sytuacje . tym bardziej kawa czy cola. Prowdzisz fatalny tyb zycia , zle sie odzywiasz polecam oczyszczenie organizmu.

Gość pękagłowa
To znowu ja.Znowu migrena, kupiłam w aptece Solpadeine za 10 zł - bo powiedzieli, że mi to pomoże ale nic nie pomaga :-( Układam na łóżku głowę w różnych pozycjach i jakbym słyszała, czuła że mi się tam coś w mózgu przelewa (jakiś wrzątek) Jak leżę na prawym boku to prawa strona głowy mnie boli a jak na lewy zmienię to ból mi się przelewa na lewą stronę i oko.

do Pękagłowa, Ja tez cierpialam na straszne bole migrenowe ponad 15 lat....ale moj koszmar skonczyl sie gdy zaczelam brac BeVito i czyste Q10 firm\\\'y Asara.POLECAM!!!!!nie jest to tanie ale od roku nie mam migreny!!!!pozdrawiam

Gość aurellia
Moja siostra miała migreny przez kilka lat i nikt jej nie mógł pomóc, brała leki i stosowała metody naturalne. Przeszło jej jak stomatolog wyrwał jej zęby mądrości, uciskały straszne ją.