Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazurekkkkkkkkkkkk

jak ladnie pomalowac paznokcie?

Polecane posty

Gość pazurekkkkkkkkkkkk

jak dokonac tego zeby rowno rozprowadzic lakier, nie bylo przeswtow i takich malenkich grudek?? ;/

Kup sobie dobry lakier, np. Inglot. Są rzadkawe, a przez to ładnie się rozprowadzają i dobrze kryją. Nie ma mowy o grudkach.

Gość fanka Radka
Po pierwsze - baza, czyli np. utwardzacz 3 w 1 lub jakaś odżywka. Po drugie - lakier kolorowy. Lubię frencha, więc najpierw maluję białe paski, a potem kładę jedną warstwę bezowego lakieru. Czasem nalepiam sobie kwiatki - nalepki, ale tylko na palce wskazujące i na kciuki, one są bardzo skromne i dyskretne - nie szpecą, tylko dodaja uroku :) Po trzecie - znów nakładam utwardzacz. Tym sposobem nakładam na paznokieć trzy warstwy - gdybym nałozyła 4 (czyli np. beżowy lakier położyła 2 razy), lakier odpryskiwałby mi szybciej. A tak - mam spokój na 5 - 6 dni :) Jesli robia ci się grudki, to znaczy, że masz stary lakier. Musisz go po prostu wyrzucic i kupić nowy, nie ma wyjścia.

Gość Kropeczkowa
po 1. pewno masz stary lakier :) Po 2. najlepiej nakladac 2 warstwy i uzywac podkladu":) albo utwardzacza

Gość Kropeczkowa
do manikurzystki za kazdym razem chodzic zeby pazurki malowac?:O eeee... lepiej kupic dobry lakier i samemu malowac;p wieksza frajda

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
podkład to pod lakier, a utwardzacz na lakier?

Gość fanka Radka
"podkład to pod lakier, a utwardzacz na lakier?" Odpowiedziałabym ci - ale nie wiem, czy to na mnie zareagowałas tak żywiolowo tuż wyżej??????????

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
to nie do Ciebie było fanka :)

Gość Kropeczkowa
pazurekkk Tak:) ja mam podklad ktory jest zarazme odzywka;) i zawsze uzywam go pod kolorwy lakier;) Osobiscie na góre stosuje jedynie bezbarwny bo utwardzacza nie posiadam;p

Gość fanka Radka
Paloma wypusciła świetny utwardzacz 3 w 1 - który możesz stosować i jako bazę, i na wierzch:) jest niedrogi - 7zł, a sprawdza się rewelacyjnie :) polecam :) ale jeśli chcesz stosować osobne specyfiki - no to pod-kład jest pod :) a utwardzacz stosujesz na koniec :)

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
podkład pod lakier potem 2 warstwy lakieu i na wierzch utwardzacz? nie za duzo tych warstw?

Gość Kropeczkowa
nie;p tylko pamietaj zeby kazda warstwa dobrze wyschnela;p

Gość fanka Radka
jak stosuję bazę i utwardzacz, to lakierem kolorowym maluję tylko raz :) to wystarcza:)

Gość Kropeczkowa
to chyba zalezy od lakieru tez;) bo ja mimo stosowania bazy musze przeciagnac dwa razy lakierem zeby kolor byl mocniejszy:) (mowie o ciemnych kolorach)

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
hmmm chyba mam jakis poidszyw- dopiero teraz zajrzalam tutaj. no coz do manikiurzyski chodzic nie bede bo po co mam wydawac 10zl jak moge nauczyc sie robic to w domu :) sknera? a moze po prostu nierozpuszczona babka? inglota jakos nie lubie-nie wiem czmeu b dlugo mi schna-nawet po godzinie nie moge niczego dotknac bo pojawia sie rysy-i mowie tu tylko o 1 warstwie. ale nie uzywalam nigdy zadnych utwardzaczy itd..

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
no fakt ten lakier nie byl pierwszej "mlodosci" male nie ciagnal sie wiec uznalam ze jeszcze moze byc hehe. ni diabla nie potrafie pomalowac paznokci mlecznymi kolorami ;/ zawsze nierowno sie rozprowadzi bez wzgledu na to jak bardzo sie staram :")

Gość Antii
ja tez sie ostatnio z mlecznym meczylM I za Chiny nie wysszlo