Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menses

Bolesny okres!!!

Polecane posty

Gość menses

Kogo jeszcze prześladuje boelsny okres? Jak sobie radzicie?

Ja mialam bardzo bolesne i dlugie miesiaczki, czasem mdlalam z bolu, nic nie pomagalo, ale od kiedy biore tabletki antykoncepcyjne wszystko minelo, okres jest bezbolesny i trwa 3 dni :D

Dziewczyny a ja nigdy nie narzekałam na ból w czasie okresu, tym razem jednak boli strasznie. Zaczełam niedawno stosować tabletki Yasmin. Czy to przez te tabletki? Myślałam, ze one powinny łagodzić objawy.

Gość sibi
miałam też tak,ale piję teraz herbatki ziołowe i jest oki,polecam rumianek ciepły pić i dużo zielonej herbatki,mało słodyczy i mi pomogło

Gość kropka 358
hejka podobno po porodzie okres się normuje i bóle ustępuja u mnie jast odwrotnie przed ciążą miałam bolesne miesączki ale teraz jest jeszcze gorzej bez kilku nurofenów sie nie obejdzie mdłości ból krzyża poprostu masakra

Gość sally solo
Też mam... Łykam CATAFLAM + NO SPA, a jesli okres jest troche lzejszy - to VEGANTALGIN H. Vegantaligin jest bardzo dobrym preparatem,łączy działanie środka rozkurczowego i przeciwbólowego... Lubię go stosować, ale czasem nie wystarcza - i wtedy z bólem świetnie rozprawia się Cataflam... Cataflam to coś jak ketonal, ale nie szkodzi tak bardzo na wątrobę:) polecam i cataflam, i vegantalgin :)

Gość Stupida
No-Spa to najgorszy szajs, jaki kiedykolwiek wzięłam. Nie pomaga. Można go brać, ale około 3 dni przed miesiączką, wtedy działa rozkurczowo i okresy przechodzi się gładziej. Ja stosuje Ibuprom, kilogramy saridonu. Aczkolwiek czuję, iż będę musiała wysłać kogoś z domowników, po coś mocniejszego, bo umieram. Ginekolog radził tabletki antykoncepcyjne, ale do tych z kolei ja nie jestem przekonana. Kolejna rada, jaką mi dał to urodzenie dzidziusia (-.-, proszę pana, mam 16lat.) z tym jednak poczekam około 4 lat, więc mój ginekolog będzie musiał starać się bardziej.