Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brutus99

Pytanie o ciażę

Polecane posty

Gość brutus99

Witam serdecznie, Jakiś miesiać temu ponisło mnie i partnerkę - kochaliśmy się z dziewczyną bez zabezpieczenia, ja nie doszedłem w niej i niedługo po stosunku wzięła Escapelle żeby mieć spokój. Baliśmy się, iz było to zaraz po jej miesiaczce - 6 dzień cyklu, mimo iż ma standardowo po 32 dni. Wczoraj świadomie postanowiliśmy się kochać bez zabezpieczenia - oczywiście snów nie było wytrysku wewnątrz. Zdecydowałem się na ten krok, iż według tego co wyczytałem w wileu różnych dyskusjach i forach dni niepłodne są przede wszystkim pod koniec cyklu, przed nastepną miesiączką. Od jej ostatniej miesiaczki minął ponad miesiąc, dlatego zdecydowaliśmy się na ten krok. Wiem jednak że tabletka po może trochę przesunać owulację.. Dlatego też mam pytanie, czy w naszym wypadku jest jakieś ryzyko ciaży?

Gość ryzyko ciąży
Zapamiętaj sobie raz na zawsze: PODCZAS STOSUNKU BEZ SKUTECZNEGO ZABEZPIECZENIA ZAWSZE JEST RYZYKO CIĄŻY Już pominę to, że stosunek przerywany to żadna metoda. Nawet jak się kochasz w środku okresu, dzień po czy 2 dni przed, to ryzyko ciąży jest zawsze! Jest wiele czynników, które mogą przesunąć owulację, pamiętaj też o tym, że plemniki mogą przeżyć w organizmie kobiety 3- 4 dni, a nawet więcej. Tabletka "PO" jak najbardziej może przesunąć owulację. Pomyślcie nad skutecznym zabezpieczeniem, mamy XXI wiek i jest na prawdę wiele metod do wyboru.

Gość brutus99
Nie no jasne że ryzyko zazwyczaj jest, ale bez wytrysku i ponad MIESIĄC po ostatnim okresie? To cykl wtedy by był 45-48 dniowy? I owulacja by została przesunięta o 14 dni aż?

Gość może być przesunięta o 14dni

Gość Anna8711
Anna8711 Pamiętnik odchudzania Miasto: Gdańsk Listów: 29 08 wrz 2008 - 16:57:21 Czesc mam pytanie do doswiadczonych kobietek:) ogolnie mam nieregularne cykle 28-45 dni. Ostatnią miesiączke mialam 10 lipca. Tak sie zastanawiam czy to moze byc ciaza(stosujemy sex przerywany). Mam juz ok 3 tygodnie bialy gesty sluz,dzis bialy mokry. Ok 2 tygodnie temu bolal mnie 2 dni brzuch jak na okres kilka dni przerwy i znowu jeden dzien ból brzucha(dosc intensywny). Zawsze jak mialam dostac okres 7 dni wczesniej zaczynaly bolec mnie sutki . Tak sie stalo ale juz są wrazliwsze 9 dni a okresu nie ma. Czasem mam zawroty glowy ale wydaje mi sie ze to ze wzgledu na moja prace (musze miec schylona glowe w dol ) Nie mam wiekszych piersi,zadnych mdlosci,bóli jajników,ani zachcianek itp. Testu jeszcze nie robie bo nie mam pieniazkow musze czekac na wyplate do czwartku. Aha dodam jeszcze ze ok 25 lipca mialam 4 dni lekkie(naprawde słabe) brązowe upławy. Na poczatku myslalam ze to tez przez odchudzanie mi zaniklo ale jadlam rozsądnie. Co o tym sądzicie Dodam ze bym sie ucieszyla gdyby byla to ciaza :)

do Anna8711 - wiesz, mi się wydaję, że to może być ciążai skoro tego naprawde chcesz - to tego własnie ci zyczę!