Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnaann

Zapomniałam Cerazette po stosunku

Polecane posty

Gość nnaann

Witam! Proszę o szybką radę. Jestem karmiącą Mamą, mam czteromiesięcznego Dzidziusia. Przyjmuję Cerazette, teraz już 3 listek. Jak dotąd wszystko przebiegało w porządku, nie miałam komplikacji, tylko po 3 tygodniach od rozpoczęcia brania tych tabletek miałam przez tydzień plamienia. Przyjmuję tabletkę zawsze o godz.20. Niestety w tę sobotę zapomniałam o tabletce, a wcześniej, w nocy z piątku na sobotę ok.4 i w sobotę rano ok.10 kochałam się z mężem na całego. Następną tabletkę przyjęłam w niedzielę o godz.20 i wtedy przypomniało mi się o zapomnianej sobotniej :/ Więc przerwa między dwoma tabletkami ma równe 48h. Zastanawiam się nad wizytą u lekarza i tabletkami 72h. Czy jest to konieczne? Czy jest duże prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę? Jestem niezmiernie zestresowana...

Gość nnaann
proszę pomóżcie!

Gość a która to była tabletka
????? ja bym poszła do lekarza i zapytała jego...

Gość nnaann
Nie wiem który to dzień cyklu, ponieważ jestem po ciąży i nie miałam jeszcze okresu, lekarz mówił, że nie mam czekać na okres tylko wziąć tabletkę od razu i przez 7 dni się dodatkowo zabezpieczać. Więc pytanie, która to tabletka też jest chyba zbędne. A była to 20-sta tabletka.

Gość będzie coś dalej
a ja myślę, że nie ma co panikować, jeśli jeszcze karmisz piersią, tak po porodzie to szybko się nie zachodzi, no i brałaś tabletki... trzeci listek, to chyba bardzo małe szanse na ciążę..

Gość nnaann
Witam ponownie! Byłam w tamten nieszczesny poniedzialek u lekarza, powiedzial ze raczej nic sie nie stalo, ale jesli sie niepokoje to zapisze mi Escapelle. Tak sie stalo, tabletke wzielam. Po tygodniu male plamienie. Wszystko jest ok. Dzieki za rady.