Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna3

wojsko zawodowe

Polecane posty

Gość ciezarna3

obecnie jestem w 4 miesiacu ciazy, a moj chlopak a zarazem przyszly maz jest w wojsku(w lutym wychodzi). Mamy problem, zastanawiamy sie czy powienien zostac na zawodowego. Moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji? Jakie wynagrodzenie dostaje zolniez zawodowy? Czy jest tak jak kiedys, ze wojskowi dostaja mieszkanie? Niech ktos sie ze mna skontaktuje i mi podpowie bede wdzieczna

Gość mala ksiezniczka...
jestem w podobne sytuacji moj maz tez jest w wojsku i wychodzi w lutym dostal ropozycje pracy 1700zl na reke na nadterminowego

Gość mala ksiezniczka...
co do mieszkania to niewiem a gdzie jest maz w jakiem miescie?

Gość ciezarna3
obecnie jest w grudziadzu. Narazie jeszcze nie mamy slubu ale bierzemy w listopadzie. czy to prawda ze jesli moj maz jest w wojsku a ja jestem w ciay to dostaje jakies pieniadze na dziecko? A tak wogole to mieszkam kolo wloclawka wiec zapewne musielibysmy sie wszyscy przeprowadzic. czy wtedy bedziemy dostawac takze jakie wynagrodzenie na zdiecko oprocz pensji zawodowego zolnieza?

Gość mala ksiezniczka...
ponoc dostaje sie dopalte do mieszkania 500zl oprocz tych 1700zl, no jesli chcialabys sie przeprowadzic to on sie musi dowiedziec czy jest jakies tam mieszkanie dla was to on juz w jednostce musi sie dowiedziec w kazdej jest chyba inaczej

Gość nie jest tak ....
dla twojego męża nie nalezy sie mieszkanie, bedzie on na kontrakcie, albo jako żolnierz nadterminowy, albo jako szeregowy zawodowy...

Gość mala ksiezniczka...
aj najlepiej dowiadywac sie u zrodel u nas jest tak ze ja mieszkam u siebie w rodzinnym miescie a on w krakowie widzimy sie co tydzien dwa trzy to zalezy i powiem szczerze beznadzieja i tyle....:(

Gość ciezarna3
pytanie do osoby ktora napisala: "dla twojego męża nie nalezy sie mieszkanie, bedzie on na kontrakcie, albo jako żolnierz nadterminowy, albo jako szeregowy zawodowy..." moge wiedziec skoad o tym wiesz. od innych osob, czy z pewnego zrodla?

Gość Asiuniaaa__________
ahh:( mój chłopak chce iść do zawodowego i wlasnie sie obawiam że nie zniosę tego rozstania... mala ksiezniczka- powiedz prosze jak Ty to wytrzymujesz? czy jest az tak źle? czy masz jakies obawy ze on sie tam zmieni i bedzie inaczej jak wróci? czujesz sie samotna?

Gość ciezarna3
jeszcze kilka pytan do MALEJ KSIEZNICZKI:) chyba cie dzisiaj zameczymy:) dlaczego mieszkasz z swoim mezem w miescie gdzie on pracuje (jesli mozna wiedziec) czy byly jakies przeszkody? spytam sie jeszcze czy macie dziecko, bo ja zastanawiam sie czy sa jakeis dodatki na maluszka?

Gość ciezarna3
moje pytanie brzmialo : DLACZEGO NIE MIESZKASZ ZE SWOIM MEZEM: :) mala pomylka komputerowa

Gość mala ksiezniczka...
najgorszy jest pierwszy miesiac przed przysiega jakies 5 tygodni bez widzenia sie a wczesniej widzialam sie codziennie no bardzo smutno zwlaszcza ze mieszalismy razem i nagle zostalam sama wszystko na mojej glowie , potem no coz czest=sze widzenia on czy sie zmienil wydaje mi sie ze poczul co to jest byc daleko od ukochanej docenil to co ma jeszcze bardziej kocha i wogole cudowne chwile jak jestesmy razem ale jest ciezko bardzo mysl takie mam ze szok....no jest to proba dla zwiazku niestety ale dla niego no wojsko nie taka zla sprawa stala placa emerytura za 15 lat panstwowa posada no to zalezy kto co lubi....

Gość mala ksiezniczka...
nie mieszkam bo po pierwsze ja mam tu mieszkanie swoje i szkole , poza tym nie chce sie przenosic bo nawet niemam gdzie z bardzo, dziecka niemam i narazie nieplanuje spoko pytaj akurat sie nudze i chetnie z kims popisze:)

Gość Asiuniaaa__________
ahaa, dzięki za odpowiedź:) mi już sie smutno robi gdy myślę ze mój za rok chce isć:( jestem troche na niego zła a wiem ze nie powinnam, już mam taki charakter. Nie okazuje mu tego ze jestem zła, raczej tylko smutno na to reaguje, jestem pełna obaw :( zobacze co dalej będzie...

Gość mala ksiezniczka...
aj no ja w pierwszej chwili sie rozplakalam a potem no coz trzeba zyc dalej jak go zobaczylam po miesiacu na przysiedze to mysallam ze go zjemmmmmmm bosze uswiadomilam sobie ze niemoge bez niego zyc no a teraz jak przyjezdza co tydien dwa to juz lepiej najgorsze sa wiecory niema z kim pogadac ani sie przytulic ehhhhh dlatego siedze czasem na kafe hehehhe tu to sie mozna posmiac

Gość ciezarna3
no to super:> ja tez mam szkole jeszcze 1,5 roku:( u nas jest troszke inna sytuacja bo jego rodzice maja gospodarstwo rolne, obojgu nam nie usmiecha sie tak praca tym bardziej ze w marcu urodzi nam sie dziidzia:). Nawet jego rodzice namawiaja go n azostanie zawodowym , ale on liczy na moja opinie, a mi trudno sie zdecydowac. Nie obawiam sie tego ze nie damy sobie rady w nowej roli tylko tego ze nie wydolamy finansowo, bo przeciez wychowanie takiego malenstwa tez kosztuje:/ Powiesz mi co o tym sadzisz?

Gość Asiuniaaa__________
ojjj, juz czuje że bedzie ciezko.... mala ksiezniczka, moglabys mi jeszcze powiedziec (jesli wiesz) jak wygląda życie po tym jak on wróci z wojsko po tych kilkunastu miesiącach, a wlasciwie za rok to będdzie 9 miechów. Jak wygląda praca żołnierza zawodowego? czy bede go miala na codzien w domu?? czy to jest jak normalna praca? wychodzi rano z domu i wraca okolo 16, 17??? czy jak?

Gość mala ksiezniczka...
no powiem ci tak a ty mieszkasz czy bedziesz mieszkac z jego rodzicami? czy ze swoimi? no bo powiem ci ze mieszkac samej z malym dzieckiem to soebie nie wypobrazam co do decyzji hm jesli on to lubi i tak chce pracowac to tylko go wspieraj razem jakos dacie rade ...:)

Gość mala ksiezniczka...
no jesli bbedzie pracowal tam gfdzie mieszkacie to moze mieszkac w domu a od rana do 16 bedzioe w wojsku no i jak bedzie mial sluzby np 12 godzinne albo cos tam jakies inne akcje jesli zostanie i bedzie mieszkal w jednosce to bedzie jak u mnie bedziecie sie widziec jak dostanie przepustke czyli sobota niedziela i jesli jestescie malzenstwem to raz w miesaicu na 4 dni

Gość mala ksiezniczka...
aha moj maz jest w wojsku od maja i teraz juz dostal mozliwosc pracy na nadtermoinowego czyli przed tym jak mialy minac te 9 miesiecy no i dzis zapytal co ja na to...hehehhehe

Gość Asiuniaaa__________
czyli wychodzi na to, że dziewczyna, narzeczona, bądź żona żołnierza, ma beznadziejnie...., zresztą jeśli on ją bardzo kocha to też nie ma najlepiej, więc czemu chce iść do wojska? czemu mężczyźni sie na to decydują??

Gość ciezarna3
wlasnie jest taki problem ze mieszkalibysmy z jego rodzicami:/ a czy jesli zostanie zawodowym to moze sobi ewyrac w jakiej jednostce chce sluzyc tzn w jakim miescie?

Gość mala ksiezniczka...
hm czy moze wybrac moze zapytac gdzie jest wolny etat moj maz byl w warszawie a po trzech miesaicach przeniesli go do krakowa i tu dostal propozycje pracy:) zawsze moze sie strac po przeniesienie i najlpepiej jak ma zone bo dzieki temu ma ogolnie lepiej no i wiecej przepustek :) a czemu ida no jesli to lubia tym sie interesuja trzeba ich chyba wspierac bo coz innego pozostaje

\"czyli wychodzi na to, że dziewczyna, narzeczona, bądź żona żołnierza, ma beznadziejnie\" wy to tylko narzekać potraficie :o

Gość Asiuniaaa__________
racja..trzeba ich wspierać :) ale to takie niesprawiedliwe ze my cierpimy... ;(

Gość ciezarna3
ogolnie ja tez nie posiadam przeciwskazan do tego zeby zostal zawodowym jesli tylko chce, bo po co ma pozniej zalowac ze taka okazja przeszla mu kolo nos. Gdyby mi ktos zabranial wykonywania czegos co lubie i co mi sie podoba na pewnio buntowlabym sie:>

Gość mala ksiezniczka...
pomysl jak oni cierpia my jestesmy w domu wsrod znajomych rodziny a oni z obcymi ludzmi w pokoju zero prywatnosci

Gość Asiuniaaa__________
wiem, macie racje :) współczuje im :( ale skoro sie na to decydują to jakąś przyjemność im to tez musi sprawiac nie?

Gość mala ksiezniczka...
no no ten mundur strzelanie itd zawsze to cos hehehhe

Gość Asiuniaaa__________
hehe, takie marzenie z dzieciństwa :) mój wlasnie mówił ze od zawsze o tym marzył :P