Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love666

dlaczego bolą mnie jelita? i dlaczego wciąż sie nie mogę załatwić? POMOCY !!!!!!

Polecane posty

od marca jakos.... na same swieta wielkanocne dostalam takiego rozstrojenia zoladka ze na samą mysl o jedzeniu lecialam do kibla.. nie zjadlam nawet jajeczka.. przeszlo po kostce czekolady, i bylo ok, az pewnego dnia skaplam sie ze nie zalatwiam sie juz z jakies 2 tyg... i w sumie to sie nie zalatwialam prawie 2 miesiace.. przytylam sporo i ciezko sie ogolnie czulam a lekarze to mnie omijali wielkim lukiem bo odwiedzilam prawie wszystkich, przepisywali mi rozne wynalazki inic nie pomagalo, glodzilam sie, pilam duzo wody , blonni jogurty i dietka lekka, niby codzien zalatwialam sie, poszlam na kolonoskopie i wszystko pieknie a slicznie.. tyle ze dalej sie nie moge zalatwic, gowienko wychodzi malutkie, cieniutkie z pomoca ze czasem wygrzebuje je palcem, tak wiem to obrzydliwe ale mam wrazenie ze zwieracze mi wogole nie pracuja, w dodatku przeszywa mnie straszny bol mniej wiecej na ostatnim odcinku jelita grubego, normalnie ze nie wiadomo jak siedziec na tylku... przeraza mnie to, prosze niech ktos cos napisze sensownego co to moze byc, jak z tym se radzic i czemu tak mnie z bolu skreca? dodam ze mam nadkwasote do tego, refluks zoladka i wogole nadwrazliwosc jelit

Gość to mogą być kamienie kałowe
Co to są kamienie kałowe i z czego tworzą się Biorąc pod uwagę ogólną populację ludzi - 20% ma szybką przemianę materii pozostałe 80 % wolną. Organizm tych, którzy mają szybki metabolizm wytwarzają dostateczną ilość enzymów do strawienia mleka. Praktycznie aż do późnej starości rzadko odczuwają dyskomfort fizyczny związany z jego trawieniem. W czasie dyskusji o tym czy pić mleko i spożywać jego przetwory czy nie, z tego właśnie powodu spotykam się z rozbieżnymi opiniami. Większość kazeiny w procesie trawienia wydalana jest na zewnątrz w sposób naturalny, ale część osiada na ścianach jelita tworząc tzw. kamienie kałowe. Są one konsystencji gumy, wiążąc się ze ścianą jelita grubego wiązaniami cholesterolowymi. Praktycznie zespalają się ze ścianą jelita a z biegiem czasu tworzą jego odlew. Światło jelita grubego jest coraz mniejsze i w związku z tym starzy ludzie często oddają stolec o obwodzie ołówka. http://www.zdrowie.klips.org/czy_lubisz_mleko_nowy.htm

Gość BEA7A
LEWATYWA przez 1 tydz codziennie , 2 tydz co drugi dzien , 3 tydz co 3 dni i 4 tydz raz !

Gość gfdfgdfgfg
tez zawsze mialam taki problem... jezeli cie bola mozesz miec zapalenie jelit... ale proponuje łykac 2 lub chocioaz raz dziennie triflora sa to zywe kultury bakterie.... naprawde latwiej sie od nich zalatwic.... a jelsi nie chcesz to moze jakies actimele czy cos...

kolonoskopia wykazala ze wszytko ok, ale sama juz nie wiem, moze sie pomylili? bo nadal boli

actimel przez dwa miesiace jadlam i pilam, czasem dosypywalam blonnik, kupka byla ale taka cieniutka jak olowek, sliwki suszone takze, teraz pije colon c, obrzydliwe ale musze sprobowac, mam nadzieje ze nic mi tam nie wyroslo, strasznie meczy mnie ze nie moge sie zalatwic, chodze ospala i goraczke czasem miewam..

Gość Gall Anonim xd
Ja mniewiam bule brzucha kiedys co dziencie a tera nieza czensto Mam zaparcie (niewiewiem jak nazwac to ze robie kupe co 3 tyg czy cos...) mozecie mi cos doradic?

Gość efhiefodjfd
actimel to ścierwo, nie pij tego kobieto... duzo siemia lnianego, ciemny pełnoziarnisty chleb i przede wszystkich trzeba codziennie mysleć o porannym bądz wieczornym załatwieniu się. wyciszyć, odstresować sie. I ktos powiedział- lewatywa! koniecznie!

Gość gość
jak macie mozliwosc to sprobojcie pic grzybek tybetanski ja rowniez mialam problemy z wydalaniem ale zaczelam pic tego gzrybka i juz nie narzekam a dopiero dwa tyg pije co wieczor

Gość Mnich z Tybetu
Okazuje się, że grzybek tybetański dobry na prawie każdy problem związany z trawieniem/ wydalaniem. W rodzinie pomógł w kilku przypadkach. Naprawdę polecam.

Gość gość
Podobno sex analny pomaga na wypróżnianie.

Gość gość
Chyba niektórzy mają kał zamiast mózgu. Nawet gdyby coś takiego jak te wasze kamienie istniało, to podczas kolonoskopii chyba lekarz by widział. Miała dziewuszyna kolonoskopię więc jej kitów nie pociśniecie zasrańce. Koprofile cholerne.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/