Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emocjonalne przywiazanie

PRZYWIAZALAM SIE EMOCJONALNIE

Polecane posty

Witam kobietki:) Prosze was o rade! Karmie piersia juz 8 m-cy, obiecalam sobie, ze w przyszlym miesiacu odstawie! Niestety obiecuje sobie to co miesiac. Tak bardzo zwiazalam sie z coreczka, ze nie potrafie odstawic jej od piersi! Nie pracuje, karmienie nie sprawia mi zadnych problemow, wrecz przeciwnie:) Boje sie, ze jesli potrwa to dluzej to nigdy nie bede mogla przestac! Jak wy sobie z tym poradzilyscie? Nie chodzi mi o dziecko, ono to napewno zniesie, tym bardziej ze raz dziennie dostaje mleko modyfikowane! Chodzi mi o siebie:( Jak sobie to tlumaczylyscie?

narazie nie mysl o tym, co bedzie. corka ma dopiero 8 m-cy i jeszcze dlugo mozesz ja karmic, tym bardziej, ze jak piszesz nie sprawia ci to problemow. byc moze za kilka miesiecy corcia sama zrezygnuje z cycusia, wtedy bedzie wam obu latwiej.

A co bedzie, jesli nie zrezygnuje? Dla niej to chyba tez najwazniejszy moment dnia:) Cierpialam po porodzie na gleboka depresje:( Boje sie ze ona znow wroci po odstawieniu malej:(

Ja myślę, że to samo przejdzie, wkrótce będziesz przecież dawała dziecku więcej niemlecznych posiłków, niż mlecznych. Karmienia piersią będzie coraz mniej. Jak będziesz podawać dziecku pierś 2 razy dziennie no to łatwiej będzie zrezygnować. Ja na Twoim miejscu bym nie walczyła ze sobą. Sama widzę, jak w ciągu ostatnich miesięcy zmieniłam swoje podejście. Bo jakiś czas temu to w ogóle nie wyobrażałam sobie dać dziecku rano coś innego niż pierś ;) A Lusia podrosła i normalne śniadanka same z siebie zaczęły być oczywistością :)

Chemical ja podaje malej piers zaledwie raz dziennie! Tylko w nocy karmie ja 2 razy! I ten raz dziennie boli mnie juz tak bardzo:(

Ja na poczatku myslalam ze bede karmic ok.4miesiecy,teraz jest juz 5,ale wcale niechce przestawac,nie dlugo bedzie jesien ,zima,wiec moze i dluzej niz 6 bede karmic:-)Mysle ze jak sprawia tobie to przyjemosc,a dziecku dostarczasz najlepsze przeciwciala,mozesz smialo do roczku tak dopajac

A w dzień podajesz jej kaszki na modyfikowanym? Mało Ci tych karmień zostało, poczekaj spokojnie jeszcze jakiś czas, daj sobie szansę na spokojne zakończenie karmienia. Nawet jak dziecko nie będzie gotowe, to żebyś chociaż Ty była, bo jak obie strony będą nieszczęśliwe z powodu rezygnacji z cycolenia, to tak nie bardzo ;)

póki co karm z czasem sama zobaczysz że to zacznie odgrywać mniejszą rolę a dobrze by było gdyby mała miała twoje mleczko jeszcze przeż zimę w ten sposób zapewnisz jej najlepszą ochronę i nie martw się na zapas a raczej ciesz się tymi chwilami kiedy tulisz ją do swojej piersi bo ani się obejrzysz a pójdzie do szkoły. Wiem to z autopsji ;)

Chemical podaje malej raz dziennie modyfikowane, bo chcialabym, zeby po odstawieniu piersi nadal pila mleko (wiem, ze czasami dzieci go pozniej nie chca). I raz piers! A oprocz tego sloiczki, owoce, jarzyny i domowe obiadki:) Mam nadzieje dziewczyny, ze rzeczywiscie przestanie to odgrywac taka wazna role w moim zyciu:) Wiecie? Jak bylam w ciazy to nie wyobrazalam sobie, ze moge karmic piersia:) Mialam ladny, duzy biust i nie chcialam go stracic! Teraz moje piersi siegaja do kolan;):D:P ale nie obchodzi mnie to:) Mojej coreczce najwyrazniej sie takie podobaja, bo na ich widok zawsze sie usmiecha:D

Gość asasdasdasd
jeszcze spoko, ale niedługo powinnas przestać.... moja koleżanka dwała cyca prawie 3 letniemu dziecku...masakra

Wlasnie tego sie boje:) Ze po kryjomu bede malej na noc dawala cyca w wieku 3 lat:D A nie chcialabym tego!

Gość nie przyszlam moralizowac
ale zastanowcie sie co piszecie... to taka tragedia, ze 8-miesieczne dziecko ciagnie cyca??? pierwsze dziecko karmilam 20 miesiecy, przestalam, bo zaszlam w ciaze. drugie dziecko karmie juz 13 mies. i jakos specjalnie mi nie spieszno odstawiac... normalnym jest karmic dziecko do 3 roku zycia, dopiero pozniej zaczyna to byc niesmaczne... aaa, bzikujecie powoli kobietki...

nie panikuj na zapas pokarm córunię do wiosny a potem będziesz się martwić co dalej ale nie pozbawiaj jej tego co najlepsze na samą zimę i pamiętaj że rocznemu dziecku łatwiej można coś wytłumaczyć niż 8-miesięcznemu;) uszy do góry i nie martw się potem możesz pójść do poradni laktacyjnej to dadzą ci coś na zasuszenie a jak mleczka nie będzie to i nie będzie co ciągnąć:)