Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna23

fundusz alimentacyjny

Polecane posty

Mam pytanie czy wnioski są dostępne już we wszystkich świadczeniach rodzinnych? Oraz czy jeżeli w sierpniu 2008r. przyszło pismo od komornika o bezskutecznej egzekucji to czy 1.10.2008r. muszę jechac po drugie zaświadczenie do wniosku o przyznanie świadczenia z funduszu almentacyjnego czy wystarczy tamto? Nie wiem mam wątpliwości proszę o odpowiedz bo nie wiem co robic wszędzie inaczej a z ust pracowników słyszę inne.Za odpowiedz z góry bardzo dziękuję. KASIA

Gość oj te fundusze
ile to ja po tych urzędach się nabiegałam. w każdym razie papiery mam już złożone tak więc od komornika potrzebne było zaświadczenie o nie ściągalności za 2007r + czerwiec i lipiec tego roku. poza tym do funduszu potrzebne inne zaświadczenie z urzędu skarbowego

czyli jak przyszło zaświadczenie wraz z wnioskiem od komornika za maj, czerwiec, lipiec to potrzebne im następne? a czy są wnioski bo w warszawie dzielnicy rembertów podobno jeszcze nie ma wniosków.

Gość mietka79
mozna je pobrac ze strony internetowej jak w opiece nie maja tak mi powiedzieli w mops .

Gość oj te fundusze
ja mam już złożone mieszkam w toruniu i takimi rzeczami zajmuje się u nas urząd miasta, nawet we własnym zakresie występowali o zaświadczenie z urzędu skarbowego oczywiście po uprzednim złożeniu wniosku u nich ale wiem że nie wszędzie tak jest. myślę że te zaświadczenia od komornika co masz to wystarczą ale zawsze możesz do nich zadzwonić i zapytać łaski nie zrobią że odpowiedzą. poza tym w urzędzie składałam oświadczenie pisemne że nie wiem gdzie przebywa i pracuje eksio a te druki powinny być na oficjalnych stronach urzędu dostępne

czy mogę prosic o namiar na stronę z której mogę pobrac wzór? a wogóle to otrzymałam informację że wniosek mogę złożyc w pazdzierniku bo komornik nie wystawi mi zaświadczenia wcześniej... nie wierzę osobiście to czy te Panie które tam pracują wiedzą wogóle coś czy wywalic chcą?

Gość marteczka79
trzeba wpisac w gogle i moze sie znajdzie.u mnie w opiece sa:) ja juz mam zalatwione i czekam na pieniadze:)