Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ironialosu

pytanko o chrzestna.

Polecane posty

Gość ironialosu

czy jesli tak naprawde nie mam kogo wziasc na chrzestna dla coreczki, to czy moze nią zostac babcia malej???

Gość marteczka79
raczej nie! lepiej kolezanke lub sasiadke poprosic.

Hym, raczej bierze się kogoś młodszego, zwyczajowo matka chrzestna powinna być osobą "na chodzie" na wypadek gdyby Ciebie zabrakło. Ja mam ojca chrzestnego - kolegę taty ze studiów :)

U nas raczej się tego nie praktykuje, ale w Niemczech jest to normalne, że starsi ludzie zostają chrzesnymi. Osobiście nie podoba mi się to.

Gość marteczka79
wlasnie osoba na chrzestna powinna byc mloda!!!!!!!

Gość ironialosu
no ok, ale nie o to mi chodzilo.Tylko po prostu o te no... wiezy rodzinne, pokrewienstwo. W moim przypadku babcia mojej corci ma dopiero 38 lat.

Mój brat ma chrzestnego z rodziny i tylko na chrzcie miał z nim kontakt; Ja mam chrzestnego spoza rodziny i zawsze bywa, dzwoni, znajduje czas... Więzi więziami, ale nie na siłę. Życzę powodzenia w wyborze.

Gość Animari
No wiesz nikt nie pomyślał, że chodzi o więzy a nie o wiek. Moja Mama została babcią jak miała 54 i wszystkie babcie sa raczej przynajmniej koło 50. Nie dziw się nam- 38 letnia to mama, nie babcia. Ale i tak radziłabym kogoś młodszego i koniecznie z rodziny.