Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

bakterie w moczu w ciąży???

Polecane posty

no wlasnie juz drugi miesiac z kolei robie badanie ogolne moczu i mam liczne bakterie... jestem w 5mc . czy to moze byc cos groznego , jak to leczyc??? dopiero w przyszlym tyg mam wizyte u lekarza...

pewnie poda ci antybiotyk duomox 1000 nieszkodliwy dla płodu

musisz zrobic posiew moczu w laboratorium, jesli okaze sie, ze sa rzeczywiscie jakies bakterie, to do tego dostaniesz antybiogram, na podstawie ktorego lekarz dobierze ci wlasciwy antybiotyk, bezpieczny dla dziecka :) Swoja droga ja mialam zawsze w badaniach bakterie w moczu, a jak robilam posiew okazywalo sie, ze jest jałowy i tych bakteri nie ma, laborantka tlumaczyla to tym, ze ten mocz u nich lezy kilka godzin i to dlatego ;)

posiew mam zrobic za 4 tyg . bylam dzis u lekarza i dal mi lek nie pamietam nazwy ale jest to jedna szaszetka i ja sie pije 2 godz po kolacji i dziala to przez tydzien

Zrób pod koniec ciąży posiew z pochwy na Streptococcus Agalactiae. One bytują często m.in. w drogach moczowych i dostają się stamtąd do pochwy. Dla matki są niegroźne, infekcja przebiega bezobjawowo, u nowo narodzonego dziecka mogą spowodować zapalenie płuc, zapalenie opon mózgowych, sepsę i cały wypis innych choróbsk. Badanie jest szybkie, nieinwazyjne i tanie. Warto zrobić. Szczególnie że masz bakterie w moczu - Bóg wie jakie.