Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MiNuTkA15

Wstydliwy problem z miesiączka...

Polecane posty

Witam! Mam 14 lat i... nie dostałam jeszcze miesiączki... strasznie mnie to nie pokoi... nie jestem w dobrych relacjach z mamą... nie interesuje jej to że sie zmieniam, dorastam... nie mam tu nikogo bliskiego z kim mogłabym o tym porozmawiać. Moje przyjaciółki mówią tak: ,,Nie martw sie, niedługo dostaniesz\" a mnie takie teksty nie pomagają :( Chciałabym dostać już okres i mieć to z głowy... a nie ciągle iść do szkoły ze strachem że dostane w środku lekcji, albo na wf-ie. Wszystkie dziewczyny w klasie już dawno miesiączkują tylko ja taka sierota ;( Pomóżcie. P.S. Jeśli zły dział to przepraszam ale nie wiedziałam gdzie napisać.

Gość jak nie dostaniesz do 16
roku zycia, wtedy do lekarza :o Teraz sie nie martw jeszcze, chociaż jesli cie to uspokoi to może wybierz sie z mamą do ginekologa. Ja też zaczęłąm późno miesiaczkować, bo miałam już 15 lat, a wszystko ze mną było o.k.

Gość wwiikkttoorriiaa
Ty się kochana ciesz póki możesz bo potem będziesz tęskniła za tymi czasami ;) nie ma się czym przejmować, masz jeszcze czas na pierwszą miesiaczkę, poza tym, nie martw się bo to krwawienie jest nie duże więc nie zaleje Cię strasznie, tak żeby wszyscy widzieli :) nie ma się czym przejmować :)

Gość znam dziewczyny ktore zaczely
po 18stce, ale to juz jakieś zaburzenie chyba... Jeżeli cię to niepokoi, popros mame zeby zabrała cie do ginekologa - zreszta to byłoby wskazane, bo dojrzewasz, a w naszym społeczenstwie sporo problemow jest niewykrywanych i marginalizowanych, bo pokutuje przeswiadczenie, ze do gina idzie sie tylko w ciąży albo po pigułki.

Dziękuje za pomocne rady. Zaczeło mnie to niepokoić poniewarz piersi już dawno zaczeły rosnąć... niedługo chyba będe musiała się przerzucić na miseczki B, włosy łonowe tez już są... a o nogach to sie nie wypowiadam ;/

Gość BEA7A
Tez uwazam ,ze narazie nie ma co sie przejmowac.Niedługo dostanisz miesiaczke a pozniej całe zycie bedziesz albo PRZED albo PO albo W TRAKCIE i tak do obrzygania ;)

Gość Annnnnnaaa
nie przejmuj sie :) ja dostalam w wieku 15lat.. tez chyba jako ostatnia ;) jak piszą dziewczyny jeszcze bedziesz tesknila za takimi czasami :P

Dziękuje wszystkim za rade:) Uspokoił mnie fakt że nie jestem jedyna i że niektóre dziewczyny tez późno dostały:)

Gość fgdfdf
Ja dostałam w 3 klasie gimnazjum.

Gość lo.123
wierzmi tez chciałam miec predko i załuje.. :o nie cieszyłam sie tym.. ze jeszcze nie mam..

14 lat to jeszcze nie tak duzo. Jezeli do 16 roku zycia nie dostaniesz okresu konieczna bedzie wizyta u lekarza. A teraz, noś codziennie wkładki. Ja przed pierwsza miesiaczka (dawno to bylo) czulam, ze jej dostanę. Źle się czułam. Moze u ciebie tez bedzie podobnie... Ciesz się, ze nie masz miesiaczki. To naprawdę nie jest takie przyjemne...