Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykałaczka

SKANDAL- google szpiguje ludzi

Polecane posty

Gość wykałaczka

ich przegladarka to skandal , słyszeliscie ??

Gość wykałaczka
nie uzywajcie chrome Ostatnio w Internecie można było natknąć się na sporo doniesień o niepokojących zapisach w licencji przeglądarki Google Chrome. Czy rzeczywiście użytkownicy mają czym się martwić? Licencja Chrome mówi, że Google ma nieograniczone czasowo, ogólnoświatowe, nieodwołalne prawo do reprodukcji, adaptacji, modyfikowania, tłumaczenia, publikowania i tłumaczenia każdej treści, którą użytkownik wysyła lub wyświetla za pomocą przeglądarki. Brzmi to groźne, jednak w rzeczywistości nie jest to nic nowego. Google stosuje podobne warunki także przy innych swoich usługach. Stosowane jest to w celu uproszczenia obowiązujących zasad i może nie zawsze pasować do wszystkich produktów Google. W odpowiedzi na kontrowersje Google zapowiedziało jednak zmiany w licencji Chrome. W przeszłości postąpiło tak z licencją Google Docs. Należy przy okazji zauważyć, że Chrome jest otwarte i kod wysyłający do Google dane użytkownika zostałby szybko zauważony. Ponadto kod Chrome jest objęty licencją BSD, która narzuca bardzo małe ograniczenia na programistów chcących modyfikować kod przeglądarki, np. w celu usunięcia niechcianych funkcji. Należy się jednak spodziewać, że mało kto zrezygnuje z funkcjonalności paska adresowo-wyszukiwawczego i nadal wszystkie wpisywane tam słowa, także adresy odwiedzanych przez internautów stron, będą trafiały do Google wraz z adresami IP użytkowników

Gość wykałaczka
google chrome szpieguje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko firefox , chuj z google!!!!!!!!!!!!1

Gość wykałaczka
nie ale to skandal, ta umowa balansuje na granicy prawa, zastanawiam sie ile ludzi bedzie uzywać ich przegladarke, gangsterski szajs pod przykrywka prawa

Gość Piotruś Ban f pracy
Google to wyszukiwarka a FIrefox to przeglądarka ty debilu :D Mam nadzieje że hakerzy z Google cie przez kompa nie złapali za tzytzka

Gość ale o co biega
ale o co chodzi moze mi to ktos jasniej wyjasnic

Gość wykałaczka
100 lat za murzynami jestescie

Gość wykałaczka
anonimowa jędza- posłuchaj, hihaj sie z włąsnuje głupoty aj nei mówie o wyszukiwarce google aLE PRZEGLADARCE INTERNETOWEJ GOOGLE CHROME , PREMIERA BYŁĄ 3 WRZESNIA !!!!!!!!!!

Gość wykałaczka
Piotruś Ban f pracy- ODEJDZ BO SIE ZBŁĄZNIŁĘŚ ;-)

Gość ale google udostępnia od
swoją drogą w wyszukiwarce google, tez od niedawna dostaje czasem dziwne komunikaty- np. że niektóre wyniki zostały zablokowane ze względu na coś tam? niby dlaczego oni mi mają cenzurować co ogladam?

Gość gdzie jest moj laptop
Piotr, dales dupy tym razem :-o

Gość wykałaczka
nagadam wam- JEST BO GHDYBY NIE TEN POST TO PENIE TY I KILKASET INNYCH UZYTKOWNIKÓ KAFETERII ZAINSTALOWAŁOBY CHROME, alebo zainstaluje w przyszłosci , google juz planuje zmasowana kampanie

a ja właśnie chciałabym odejść od GOOGLE- tylko co w zamian- poradźcie?

Gość wykałaczka
co amsz na mysli?

Gość wykałaczka
ale ty mwóeiasz o przegladarce czy wyszukiwarce??

Gość dfgdgfdsfds
nie dość że przeglądarka chujowa to jeszcze taki syf robi google:o

ja mówię o wyszukiwarce, przeglądarki nie mam zamiaru zmieniać a już na pewno nie na coś od googla, bo własnie wyszukiwarka zaczęła mnie wkurzać- cenzurą właśnie, nie dopasowanymi wynikami, marnymi płatnościami w programi partnerskim i ogromnymi cenami za pozycjonowanie (wyobraźcie sobie życzą sobie już nawet 6zł za kliknięcie! - ździerstwo w biły dzień) uważam, ze ktoś powinien przełamać ten monopol.

Gość wykałaczka
wyszukiwarka niestety jest monopolistą

Gość ale jesteście pojechani
wicie co mnie poruszyło przy umowie o linkach sponsorowanych- że jak odpowiednio czesto ludzie nie będą w nie klikac, to program sam przerzuci linka sponsorowanego z lewej strony, na miejsce strony, zawierającej najbardziej dopasowany ciąg znaków! niby dla mnie, jako reklamodawcy, korzystnie, ale z drugiej strony, jak czegoś szukam, jako "klient" to chcę dostać najbardziej odpowiednie wyniki, a nie oglądać badziewne strony tylko dlatego, że one płacą google..... eh