Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam niesmialo teraz .a.

kiedy sa te dni plodne?

Polecane posty

pewnie pytanie jest smieszne ale ja nie mam kogo o to zapytac. kiedy sa dni plodne? od niedawna mam miesiaczke i jak rozumiem to cykl mierzy sie od momentu zakonczenia miesiaczki. pozniej rodza sie te jajeczka i przed miesiaczka sa dni plodne? prosze o poprawienie jesli cos pomylilam. ile faktycznie jest takich bezpiecznych dni kiedy nie mozna zajsc w ciaze? dziekuje za odp i prosze o zrozumienie.

aha pytam sie bo kolega spuscił mi się dzis na kolano i nie wiem czy plemniki mogły mi przefrunąc do szparki. Pozniej wsadzil sobie palec do tylka, wyciagnal i kazal mi ssac, wypluc ta brazowa sline i posmarowac kolo szparki. To podobno zapobiega ciazy. Nie wiem co robic, kocham go ale jestem za mloda na dziecko. To jak z tymi dniami plodnymi? Podszywacze spadac!

to ja podszyw, kopiuje nicka i wklejam, proste!!!

Gość biol
więc książkowa teoria jest taka, że jeśli masz cykl 28 dniowy (liczy się od pierwszego dnia miesiączki) to dni płodne wypadają ci w połowie cyklu tzn. 14 dzień i mnie więcej 3 dni wstecz i 3 dni po. ale musisz pamiętać o tym, że plemniki w drogach rodnych przeżywają ok 72 godzin, poza tym nie mozna polegać tylko na tzw kalendarzyku bo każdy organizm jest inny

Gość ale gupia
dni płodne są zawsze wtedy kiedy się rąbiesz. Zapamiętaj sobie tę dewizę a unikniesz nieszczęścia