Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krówka mu mu

jak to jest z tym karmieniem

Polecane posty

Gość krówka mu mu

czy to prawda ze laktacje wzmaga pol szklanki piwa dziennie? czy moge bez obaw wypijac owe pol szklanki piwa codziennie na lepsza produkcje mleka w piersiach???plisss wiecie cos na ten temat??

Gość roznia sie
Ja uslyszalam taka informacje od lekarza:) Nie pije codziennie, ale raz w tygodniu sie napije szklanke piwa:)

chyba lepiej bedzie jak po prostu czesciej bedziesz odciągala pokarm, nawet jak nie jest pora karmienia to odciągaj chocby po kilka kropel to zawsze wspomaga laktacje, czym czesciej masujesz i odciągasz pokarm tym wiecej i szybciej on sie zbiera. Co do piwa to wiesz czesto lekarze mowią ze np lampka winka dziennie na krażenie a potem spotykam takich pacjentow w poradni aa bo juz zdrowy ale lampka winka dziennie zostala w nawyku :( oczywiscie nie sugeruje ci tutaj ze zostaniesz alkoholiczką :classic_cool: jednak uwazam ze to za duzo lepiej probowac naturalnie/

Gość Alkohol.......................
Alkohol Przenika do twojego mleka. W dużych ilościach może spowodować u twojego maluszka objawy głodu alkoholowego, senność, wymioty, nadmierne pocenie się, a nawet zaburzenia wzrostu. Lepiej więc w ogóle go nie pić. Nie wierz w obiegową opinię, że piwo wspomaga laktację. Jeśli rzeczywiście tak czasem się dzieje, to nie z powodu jakichś wyjątkowych właściwości piwa, tylko dlatego, że pijąc je w miłym dla siebie towarzystwie, rozluźniasz się, a wówczas szybciej dochodzi do wypływu mleka. To samo jednak osiągniesz, np. słuchając dobrej muzyki. Nie wiadomo, jaka minimalna dawka alkoholu może już okazać się niebezpieczna dla dziecka. Po co ryzykować jego zdrowie?

Gość ej no szklanka piwa
raz w tygodniu na pewno wywola u dziecka głod alkoholowy, nie dajmy sie zwariowac! 😴

Gość krówka mu mu
ojej dzieki

Gość od piwa
dziecko dostanie kolek

ja tez słyszałam o tym piwie z tym że bezalkoholowym typu karmi nawet sama to próbowałam ale efekt nie był lepszy niż po herbatce z herbapolu ekspresowej. A co do zwykłego piwa to nie bądźcie takie rygorystyczne pół szklanki raz w tygodniu jeszcze żadnego dziecka nie zabiło. ja przez cztery dni nie mogłam być z moim synkiem ale zaraz po powrocie przy jednej piersi miałam laktator a przy drugiej synka i tak odbudowałam pokarm w jedną dobę

moze najpierw przeczytajcie co napisala autorka : zapytala czy pol szklanki piwa dziennie ..... no to chyba juz przesada czy nie??? a w piwie bezalkoholowym tez jest lkohol mniej ale jest. radze poczytac sklad na etykietach jakby co :) chyba ze bedzie pila pol szklanki potem bedzie przez caly dzien odciagala ten pokarm i go wylewala bo raczej dziecku go nie poda.

Gość malalalallaall
PIWO ALE KARMELKOWE BEZALKOHOLOWE LEPSZE SA ZIOLA DLA KARMIACYCH.

najlepsze na pobudszenie laktacji jest częste przystawianie dziecka do piersi! Ja nie piłam żadnych herbatek, piwa, bawarki czy innych tego typu wynalazków. Piłam bardzo duzo owdy mineralnej - przynajmnie 2,5-3 litry i córeczkę przystawiałam na żądanie nawet co godzinę (na poczatku) Laktacje miałam taką że wykarmiłabym i trojaczki :) Ja akurat jestem przeciwniczka alkoholu i w ciąży i w czasie karmienia!