Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jenny_ki

Pytanie odnosnie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość jenny_ki

Otoz mam dziewczyny pytanko , pierwsze opakowanie zaczelam w srode, czy to oznacza ze drugi blister mam tez zaczac w srode ? czy w czwartek , bo pisze :"W 8 dniu po ostatniej tabletce(to znaczy po 7 dniowej przerwie)nalezy rozpoczac nowy blister" hm prosze o odpowiedz bo nie bardzo sie orinetuje - to mje 2 opakowanie

Gość odginekologaaaaaaa
w srode

Gość tyle że też się mylisz
skoro zaczęłaś w środę to ostatnia weżmiesz we wtorek. 7 dni przerwy i w następną środę pierwsza tabletka z nowego opakowania

Gość gosiaczekrrrrr
SRODA bedzie juz twoim dniem w ktorym bedziesz zaczynac opakowanie!:)

Gość jenny_ki
no tak myslalam ale nie bylam pewna,dzieki za odpowiedz a nei ebdzie klopotu jezeli zmienilam godzine ? o kilka godzin do przodu?

Gość tyle że też się mylisz
to zależy jaką tolerancję masz na ulotce. Jeśli kilka godzin to ok, jeśli mniej, to powinnas o tej samej porze co pierwsze opakowanie

Gość gosiaczekrrrrr
oj bzdura! ja biore tableetki 6 lat i biore o ktorej chce!!!!! nie trzeba sobie nastawiac budzika!!!!! wazne zeby nie bylo spoznienia ponad 12 godzin!!!!!!

Gość jenny_ki
aha, wiec musze poczytac, ja tak w ogole to musialam zmienic tabl z yasminelle na yasmin (bo w Anglii tych pierwszych niestety nie ma) oby nie bylo skutkow ubocznych bo mam zapas na pol roku ;) poczytam o tych godzinach ,mam nadzieje ze nic sie nie stalo ,teraz to juz trudno bo wziac ja dzis musialam

Gość jenny_ki
gosiaczek -mam nadzieje, kolezanka mi mowila ze tez bierze o roznych. Na ulotce pisza - ze mniej wiecej o podobnej porze

Gość gosiaczekrrrrr
no wiadomo lepiej o tych samych porach, na bank 2 w ta czy wdruga cie nei zbawia,ale wiem ze do 12 h to tez mozna sie spozniac

Gość jenny_ki
no wiem wiem , bo pierwsze opakowanie bylo brane prawie jak w zegraku ;) wybijala "ta" godzina i tabletka polknieta ,tylko teraz nie bylam pewna czy dzis cdzy jutro rozpoczac nowe opak. dzieki za odpowiedzi dziewczyny :)

ale jak? piszesz, ze zaczelas brac w srode i kiedy masz wziac nastepna po 7dniowej przerwie? Nie rozumiem :/ Zajrzalam tu bo wlasnie mam drugi dzien mojej 7dniowej przerwy a to moje pierwsze opakowanie wiec z ciekawosci chcialam zobaczyc o co chodzi. To moze dla pewnosci i ja sie zapytam ;) w poniedzialek (08.09)wzielam ostatnia tabl, czyli dzis mam drugi dzien przerwy i nowe opakowanie zaczne we wtorek(16.09) ? :P

Gość jenny_ki
sorki jesli pisalam jakos chaotycznie , tak - dokladnie ,wczoraj byl 7 dzien wiec dzis musialam wziasc 1 tabl. Teraz ju8z jestem pewna bo sobie to wszystko obliczylam ;) W twoim przypadku to bedzie 16 wrzesnia ( mam na mysli 1 tabletke kolejnego opakowania) a tak swoja droga to jakie bierzesz?