Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do tych co rodziły

jak sie goliłyście do porodu dziewczyny?

Polecane posty

tylko na dole czy wszystko na 0 ?

Gość klerka eklerka
możesz się ogolić ale jak nie to w szpitalu przed porodem pielęgniarka to zrobi, i tak poprawi bo do cięcia krocza musi być gładko ogolane, nie może być nawet króciutkich włosków, ja ogoliłam sie sama a ona tylko poprawiła, golą tylko dół po jednej stronie tam gdzie ma być nacięte

Gość łooooooooooooooooooooooooo
a czy to wazne? w szpitau zrobia jak beda chcieli...

ja bym sie wolala sama ogolic w domu przed wyjazdem jak bedzie taka mozliwosc....

Gość olalalabum
mnie przyjęli na patologie ciazy w nocy,ale jeszzcze nie ze skórczamiporodowymi,wiec nie sodziewalam sie ze zodstane i nie ogolilam sie w domu w szpitalu przez te 3 dni na patologii tez sienie golilam bo do terminu brakowalo mi onad 3 tyg no i nagle w nocy odeszly mi wody,a ze od cholestazy byly zielone i w dodatku mialam zatrucie ciazowe to szybo przewiezli mnie na porodowke i caly czas musialam lezec tam tez tak bardzo bali sie o dziecko,ze nawet mnie nie ogolili,a tez mnie nacinali :)

Gość klerka eklerka
jeżeli krocze nie jest ogolone rana trudniej się goi ale życie matki i dziecka jest najważniejsze, dlatego nie zwracali sobie tym głowy. Chodzi o to żeby nie było później problemu z gojeniem i żeby blizna była niewidoczna.

Gość olalalabum
ogolnie nie podoba mi sie to,jak mnie zszyli.Wydaje mi sie ze to widac.Mialam szwy rozpuszczalne,a rana ogolnie goiła siędobrze i w miare szybko .

ktoś mi odpowie na pytanie?:)

Gość przed porodem
Lepiej na 0 bo nigdy do konca nie wiadomo czy urodzisz normalnie czy przez cc. Mnie przed porodem ogolil maz a i tak polozna poprawila.

Gość KITENKAaaa
Ja sie sama ogolilam dokladnie. Czekalam na porod tydzien w szpitalu,i co wieczor przy prysznicu sie golilam,zeby gladko bylo,bo w kazdej chwili moglam zaczac rodzic :-) Lekarz sie zdziwil,ze ja taka przygotowana :-)

Gość marta1979...
ogol sie sama bo juz tego nie robia nie ma lewatywy i coraz rzadziej nacinaja.