Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ucierpialampotabletkach

NEGATYWNE SKUTKI PO ZAŻYWANIU TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH! POMÓŻCIE

Polecane posty

Należy przerwać przyjmowanie tabletek i skontaktować się jak najszybciej z lekarzem, jeśli pojawią się następujące objawy: kaszel bez wyraźnej przyczyny silny ból w klatce piersiowej, który może promieniować do lewego ramienia duszność ból głowy o niespotykanym wcześniej nasileniu lub atak migreny częściowa lub całkowita utrata wzroku lub podwójne widzenie mowa zamazana lub utrata zdolności mowy nagłe zaburzenia czynności narządów zmysłów (słuchu, powonienia lub czucia) zawroty głowy lub omdlenia drętwienie lub niedowład części ciała silny ból w jamie brzusznej silny ból lub obrzęk nóg. Mial ktos cos takiego, jak to sie leczy? Jeśli dostalo sie nieodpowiednie tabletki, przerwalo sie ich zazywanie ale skutki uboczne po 3 miesiacach dalej wystepuja? Jak to powinno sie leczyc? Nie mowcie że powinnam isc od lekarza. Pytam sie tylko w jaki sposob to mozna leczyc? tabletkami? kropelkami?

Gość po co bralas to świnstwo
cholera:( moja koleżanka zmarła ostatnio przez anty:( sama w to nie wierze.:( ja odstawlam dwa lata temu i zniknely wszystkie zle objawy a dzis czuje sie dobrze koleżanka miala 24 lata i stosowala je od 18 roku zycia nonstop a zmarla na zator jakiś .lekarz stwierdzil po badaniu ze od tabletek :( przeciez zawsze byla zdrowa jak koń:( szkoda cokolwiek pisać..i tak wiecie swoje ale wasza sprawa i wasze życie

Dzięki, to mi pomoglas! Ja brałam je tylko przez 3 msc.

Gość od tabletek anty
Można dostać zator tętnicy !!!!! Więc faktycznie twa koleżanka pewnop przez te tabsy sie tego dorobiła bo za młoda na to!!!!

Gość tak musisz iśc do lekarza
bo to oznacza ze masz kłopoty z krzepliwościa i gdzies moze być jakiś skrzep. To nie są zarty. Tabletki anty nie sa bezpieczne i kazda zazywająca je kobieta musi robić badania na krzepliwość co pół roku!

Gość iliwiata
u mnie akurat krzepliwość zmalała, tzn. czas krzepnięcia krwi się wydłużył, a nie zmalał! ale badania powinno się robić, a każde zaniepokojenie zgłaszać lekarzowi. ja np. po harmonecie -a brałam tylko miesiąc! - miałam stany depresyjne...

Gość paniczka
ooo, widze że mamy podobną reakcje na tabletki anty...: silny ból w klatce piersiowej, który może promieniować do lewego ramienia duszność -ja mam silny ból w mostku, normalnie jakby ktoś stał na mnie i mnie przygniatał ból głowy o niespotykanym wcześniej nasileniu lub atak migreny - u mnie pojawiły sie również silne migreny takie z aurą, więc leże przez parę dni w ciemnym pokoju i konam, do tego bólu oczu jakby mi wrona miała je "wydziobać", częsciowa utrata słuchu(mam lekki niedosłuch od dziecka)ból uszu, szum w uszach, mowa faktycznie bełkotliwa(okulista zwrócił na to uwagę), drętwienie twarzy brrrr, ale to jak migrena szaleje, nogi owszem ocieżałe bolące i najgorsze: Ból dwóch zębów mimo że wyleczone, prześwietlone, bolą i rozsadzają mi czaszkę. Generalnie czuje sie sypiąca się staruszka, nie lubie latac po lekarzach, ale te dolegliwosci zmusiły mnie do wizyty u laryngologa, neurologa, audiologa, okulisty, stomatologa. Mam 29 lat, a tabletki przepsiał mi pan ginekolog na leczenie torbieli(cholerstwa wracają po odstawieniu)teraz zostało mi do końca "kuracji"2 tabletki, 2 miesiace przerwy i do kontroli. Biorę Harmonet.Wcześniej był Cilest.

Gość niektóre kobiety
nie tolerują tabletek anty. Ale nie jest prawdą, że tabl. anty są niebezpieczne, albo, że objawy uboczne występują zawsze. Prawidłowo dobrana tabletka nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Po to jest tyle rodzajów tabletek. Ja biorę swoje już 10 lat i nic mi nie jest, nie wystąpiły najmniejsze nawet objawy uboczne.

Gość sibi
ja nie biorę anty,kumpele miały dużo działań ubocznych i ja nie mam zamiaru się truć a mój facet mówi że nie muszę i nie chce bym się truła tą chemia bo to jednak ingerencja jest,stosujemy gumki i jest nam dobrze

Gość każdy ma swoje zdanie
nikt nikogo nie zmusza każdy sobie sam wybiera, gumki, tabletki, trójka dzieci, jak komu wygodnie

Gość sibi
hehe trójka dzieci,no jak kto chce,ja uważam że w tych sprawach wystarczy odpowiedzialność :)

Gość mgr farm
umrzec mozna po wszystkim, nie tylko pa tabletkach antykoncepcyjnych. nawet nie zdajecie sobie sprawy ile osob umiera tygodniowo wskutek nieprawidlowego zazywania aspiryny, "tabletek z krzyzykiem" itp srodkach dostepnych w pierwszym lepszym sklepie. tabletki anty maja dzialanie terapeutyczne, a wiec maja i dzialania uboczne i to powinno byc oczywiste. dlatego wlasnie są wydawane na recepte lekarska. kazdy przypadek zlego samopoczucia nakezy zglosic lekarzowi ktory dany lek przepisal. skad on ma wiedziec ze cos jest nie tak jak mu tego nie powiecie? zglaszasz - lekarz wypisuje inny lek, moze bardziej pasujący. po to jest tego na rynku kilkadziesiat rodzajow zeby bylo w czym wybierac. autorko tematu, wlasnie wysle CIe do kekarza. leczenie na wlasna reke tu nie pomoze.