Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta z syfem w gardle

co ja mam w gardle za paskudztwo? POMOCY!!!

Polecane posty

od dłuższego czasu, najczęściej przy płukaniu gardła po umyciu zębów "wychodzą" mi z takie białawe kuleczki, jak je rozetrę w palcach to okropnie śmierdzą co to jest za cholerstwo? pomocy jak mówiłam o tym lekarzowi, to patrzył na mnie jak na idiotę a ja to mam i się boję, bo nie wiem co to jest

Gość isisss
ja bym podejrzewała migdałki

dziękuję, że napisałaś :-) a jak nic a nic mnie w gardle nie boli, to też? jak to zbadać?

myślę, że to migdałki. zdecydowanie idź do rodzinnego i zażądaj skierowanie do laryngologa

macie dziewczyny rację zaraz dzwonię do przychodni żeby się umówić

dziękuję Wam, dobre kobiet(k)i

Gość for sure
to na pewno migdałki. idz do lekarza, bo pozniej mozesz miec problemy. tylko nie pozwól zeby Ci je wycięli. wiekszosc laryngologów tak własnie reaguje na ropne migdały.

zatem można inaczej? nie trzeba koniecznie wycinać?

Gość hej dziewczyno autorko
ropa na migdałach kochana, leć do laryngologa, to nic, że nie boli!!! to trzeba leczyć, bo zaropiałe migdałki, niewyleczone anginy mają fatalne skutki w przyszłości!!

nie wytną, nie bój sie, na początek bedzie pewnie wymaz i antybiotyk, powinien pomóc na rope, zaleczyć stan zap.

Gość usfhguf
Po anginie zostaja w migdalkach dziurki, w ktorych w czasie anginy byla ropa. Tertaz nie ma ropy, a dziurki zostaly i zbieraja sie w nich resztki pozywienia, naskorek itp. W tych resztkach latwiej sie rozwijaja bakterie i z tad brzydki zapach. Nalezy polkac gardlo czyms odkazajacym co jakis czas, zeby zapobiec namnazaniu sie bakterii. Przestan sie martwic. Wielu ludzi to ma. Idz na spokojnie do laryngologa, zobaczysz, ze powie to samo. Tez tak swego czasu panikowalam. To na 100% nic groznego!

a czym to grozi jak nie są leczone, bo ja to już dość dawno zauważyłąm u siebie ale lekceważyłam mam stracha!!!

dziękuję Wam wszystkim raz jeszcze nawet pani w przychodni mi sprzyja, bo mam wizytę o 15.15 zatem muszę znikać miłego popołudnia :-)

powodzenia u lekarza:) o migdałki trzeba dbać, jak sie je jeszcze ma;)

nie chce Cie starszyc ale ja mialam to samo kilka lat temu i skonczylo sie na usuwaniu migdałow pod narkoza....... powodzonka!!!

Gość ukhjk
albo resztki zarcia... myj dokladnie zbey i plucz gardlo wieczorem

Gość tu masz wszystkoooo
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=989334&start=0 jeszcze dodam, ze te biale kulki to nie jest ropa tylko resztki jedzenia w polaczeniu ze zluszczajacym sie naskorkiem z migdalow usuniecie migdalow w tym wypadku to jak amputacja piety, bo ma sie na niej zrogowaciala skore

czesc , to nie jest ropa zadna ... ja tez to mam bylam u laryngologa pogadala jakies glupoty i na tym sie skonczylo... a nie zauwazylas ze takie cos robi sie tylko po jakis okreslonych produktach ktore jesz.. ja mam tak po chlebie , bulkach itp. kazala mi plukac szalwia i to wszytsko po prostu to jest nie zasloniety migdalek do ktorego wpada jedzenie i tam zostaje i to strasznie smierdzi to sa bialawe - ala zolte kuleczki jak by co nie...