Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cogito

Problemy z sercem a zmiany przyzwyczajeń

Polecane posty

mam do Was pytanie: jak usypiacie swoje bąble? Moja malutka ma teraz pół roku. Przyzwyczaiłam ją do noszenia przy usypianiu i chciałam ją tego już oduczyć, ale boje sie bo przy takim oduczaniu dzieci strasznie płaczą. Moja mała ma dziurki w serduszku i nie wiem czy wogóle moge z nią coś takiego zrobić. Nie moge sie umówić z kardiologiem małej bo to dość znany lekarz w okolicy i terminy ma dopiero na 2 miesiące naprzód, a jak dzwonie to zawsze odzywa sie sekretarka i mówi, że pan doktor jest teraz bardzo zajęty....

Ja bym spróbowała ukołysać na rękach bez noszenia. Jak się już do tego przyzwyczai to próbować uśpić na rękach bez kołysania, a potem usypiać kładąc się obok i przytulając. Chyba lepiej będzie odzwyczajać małymi krokami i to już. Bo moja siostra musiała nosić przez 1.5 roku

Ja też sądzę, że powinnaś małymi kroczkami. Dzieci najbardziej rozpaczają przy rewolucjach, jak mamie się śpieszy :) Po troszku, z uczuciem, bądź przy niej, głaskaj, tyle, ile będzie w stanie zaakceptować, i coraz to bardziej posuwaj się do celu.