Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Celi xx

Buzia - Krostki przy Ząbkowaniu - Pomocy

Polecane posty

j/w czym smarujecie buzie maluszków ? moja wygląda fatalnie, cały czas łapki i co popadnie ląduje w buzi :( ma bardzo brzydkie krostki i plamki :( pediatra zalecił Balneum baby krem- używam , ale od tygodnia nie ma poprawy, a wręcz jest gorzej :( drogie Mamy poradźcie coś na krostki - prosze .

Gość malalalallaall
jak karmisz piersia to posmaruj dzidzi twarz swoim mlekim.

A próbowałaś Linomag Maść? Ten Balneum to głównie tłuszcze, Linomag też, ale zawiera do tego witaminę F, która przyspiesza gojenie naskórka. Powiem Ci, że ja to w domu mam tylko ten Linomag w maści i stosuję go na wszystko ;) na dupcie, na obtarcie, na odparzenie pod paszką... Nawet mój mąż - który nie znosi wszelkich lekarstw i mazideł - Linomag lubi i bardzo sobie ceni.

Gość agattka81
genciana a wodą przemywaj bużke rano i wieczorem. myj gotowaną wodą po kazdym posiłku.

buzię myję po kazdy jedzeniu nawet chrupek - bo sie obciamkuje :O tylko przegotowaną wodą ! linomag stosowałam, ale nie widziałam róznicy :( moze za krótko ? - lekarz zalecił balneum - to kupiłam :( karmię butelką mleko HA.

Gość agattka81
moja małej pomogła gencjana z wodą odkaża i jest czsem lepsza od maści.

Gość bez sensu gencjana
linomag jest ok

Cei xx - u nas ten Linomag to od razu pomagał, zaraz skóra się wyłagadzała :( Może Twoj maluch ma wyjątkowo wrażliwą skórkę po prostu... A ta gencjana to buźkę na fioletowo zabarwi...

Gość agattka81
do miseczki z wodą 5 kropelek i nie dądzie śladu po fioleci,to nie może być mocny roztwór bo zabardzo wysyszy bużke, jest taka maść na strydach i zaiera kwas borny czasem lekaże wipisują jest dobra ale kw.borny to trucizna przy wisokim sężeniu.jak gęcjana nie pomoże zapytaj lekażą . wszystkiego dobrego dla maluszka.