Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowaKredka

mam termin na polowe listopada,kiedy pierwsze spacery?

Polecane posty

Gość kolorowaKredka

zakladajac,ze urodze w tym terminie, of course:) ile mam odczekac zeby zaczac wychodzic na dwor z malym?

Gość ja rodzilam w lutym
i po 2 tyg wyszlam z malym na spacer, najpierw go werandowalam - po kilka minut dziennie.Lekarz mi mowil ze mozna smialo z niemowlakami wychodzic do temp -5. Wiadomo ze nie na dlugo :)

Gość a to trzeba odczekiwac
?? Nawet nie wiedzialam. Tez w zimie rodzilam i jak tylko do domu wrocilam to od razu wychodzilam :D Co maja Eskimosi powiedziec :P

Gość trzeba wentylowac przed
wyjsciem zeby nie był to szok dla organizmu,no ale mysle ze po kilku dniach mozna smialo wyjsc nawet zimą [nie ostra wiadomo]. Wentylowac nalezy przy otwartym balkonie lub oknie ubrane dobrze dziecko [kurtka czapka skarpetki, standardowo ciuszki plus kocyk]

fakt ja urodzilam w sierpniu i jeszcze po 2 tygodniach bylismy z mala w gorach na spacerku jesienia a potem to juz nawet zima wychodzilismy ale rzadko bo zimno bylo, wiadomo do lekarza na badania i do sklepu trzeba bylo pojsc wiec i w grudniu na swieta mala wyszla z domku, do odwaznych swiat nalezy, wentylowanie pomaga tylko w tym zeby nie dostalo malenstwo kataru po takim 1wszym spacerku, pozdr aha max 20 minut na pierwsze spacery to wystarczy

o tej porze roku 2tyg. to niezbędne minimum ale ostatnie 4 dni możesz wystawiać maleństwo na balkon na kilkanaście minut. Potem na krótki spacer pod warunkiem że nie będzie silnego wiatru albo mrozu. No i nie martw się bo na pewno położna rozwieje wszystkie twoje wątpliwości:)

Gość Animari
Z dzieckiem trzeba wychodzić codzinnie na spacery na kilka godzin bez względu na porę roku. ( do -5 stopni_ Oczywiście pierwsze wyjścia jesienne zaczynają się po 2 tygodniach od narodzin maleństwa, wcześniej werandowanie.

Gość llalalala tak masz racje ale
kilka godzin dziennie ??????????????????????????????? w życiu nie. Jak niemowle to te kilka godzin istna przesada. Wiadomo z 2 latkiem w piasku mozna siedziec nawet ze 3 godz ale niemowlak w zimie kilka godz na powietrzu :(:(

chodzilo jej pewnie o kilka minut [max 15] :)

Gość wentylowac wentylowac
buuuuuhhhhhhaaaaahhhaaa WERANDOWAC ,werandowac !!!

Gość kolorowaKredka
hej dzieki za odpowiezi, tez myslalam o tym wietrzeniu malego zanim z nim wyjde, ale czytalam rowniez,ze powinno sie wychodzic codzien na spacery, nawet mimo deszczu, i ze godzina dziennie to chyba minimum, jak sadzicie?

Gość ożesz koorva
kobiety opanujcie sie . Co to za glupie pytania ze godzina dziennie albo kilka godzin. Owszem latem idz na godzine nic sie nie stanie ale zimą z 2 tyg niemowlakiem na godz bądz dluzej to trzeba byc nienormalnym. Urodzisz i polozna ci powie co dokladnie. Nie sluchaj tutaj nawiedzonych mam.

Gość ojjjjj kobietyyy
pierwsze dziecko rodziłam w Plsce w czerwcu - ze wszystkich stron trąbili, że trzeba werandować itp, że nie można odrazu na dwór wychodzić itd - wyszłam na spacer po tygodniu drugie dziecko rodziłam za granicą, na koniec października - jak spytałam położną o werandowanie to się dziwiła co to za wymysł i patrzyła na mnie jakbym z księżyca spadła :P - zatem z dzieckiem można wyjść na spacer kiedy tylko masz na to ochotę - Ty! jako kobieta po porodzie - ja wyszłam po 4 dniach do wszystkiego potrzeba zdrowego rozsądku - można wyjść wcześniej ale nie odrazu na kilka godzin - np. zacząć od półgodzinnych spacerków i jeszcze jedno - jaka jest różnica między tym, że dziecko leży ubrane w wózku przy otwartym oknie lub balkonie a jaka kiedy wyprowadzisz tak samo ubrane dziecko na dwór???? dla mnie żadna a przy werandowaniu nawet gorzej - bo opatuli się dzieciaczka i jeszcze biedny się przegrzeje :(

Gość ojjjjj kobietyyy
a poza tym nie przyszło wam do głowy, ze to wcale nie chodzi o to, że nie można wyjść z dzieckiem wcześniej tylko o to, że wy jako kobiety po porodzie możecie nie czuć się na siłach by wyjść na spacer? w związku z tym w ramach zastępstwa wprowadzono werandowanie, żeby dzieciaczek miał już odrobinę świeżego powietrza zanim mama nabierze sił i ochoty żeby wyjść na prawdziwy spacer???? ja nie widzę nic złego w wyjściu z dzieciaczkiem z domu parę dni po jego urodzeniu - jeśli mama czuje sie dobrze to po co czekać i kisic dziecko przy oknie/balkonie???

Gość upsssssssssss