Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mam karte

Wyksztalcenie - jakie ?

Polecane posty

Gość ja mam karte

Wypelniam wlasnie KARTE REJESTRACJI BEZROBOTNEGO i w miejscu wyksztalcenia nie wiem co wpisac ;/ Jak ktos skonczyl liceum i zdal mature to co sie pisze? Wyksztalcenie : pomaturalne czy srednie ogolnoksztalcace ? Mi sie wydaje ze pomaturalne bo jednak zdalam mature :)

Gość ale tempa strzała
średnie

Gość do wykszt...
# wykształcenie pomaturalne - posiadają osoby, które zdały maturę,

Gość ja mam w restauracji
po maturze średnie

Gość do ja mam w restauracji
to zobacz sobie w tym linku,jaki podalam i Cie oswieci,jak sprawa sie ma...

Gość masz wykształcenie
średnie :o Pomaturalne, to jak toś skończył jakieś studium po maturze :o

Gość wwiikkttoorriiaa
Jezu :o średnie piszesz, pomaturalne to byś miała jak byś skończyła jakąś szkołe pomaturalną :o

średnie i koniec! wikipedia nie jest rzetelnym zrodlem informacji :O a niektorzy traktuja ja jak Biblie :O

podstawowe - srednie - wyzsze takie sa przyjete powrzechnie opcje podstawowe - bez matury srednie - z matura wyzsze - po studiach

Gość ale tempa strzała
tak swoją drogą ukończyć szkołę i nie wiedzieć jakie się ma wykształcenie :o :D :D

moze byc srednie niepelne - skonczony ogolniak bez matury wyzsze niepelne - absolutorium

Gość ja mam karte
Sama jestes tempa strzala idiotko !!! Sama widzisz tyle wypowiedzi i kazda inna !

Gość ale tempa strzała
liceum ukończone ale poziom zawodówki (nikogo z zawodówki nie obrażając) :o🖐️ kolejny dowód na deprecjonowanie wartości wykształcenia

Gość ja mam karte
kto tu pierwszy kogo obrazil. No chyba, ze tempa strzala to komplement :(

Gość Mistica
Po pierwsze piszę się "TĘPA" jeśli już chcecie określać czyjś stan umysłowy... ŻENADA.

Gość a jeżeli ja...
skończyłam liceum w pile, licencjat w poznaniu, a później magisterkę w warszawie to co wpisuje? 1. liceum 2. magister czy: 1. licencjat 2. magister ..?

Gość jolka fasolka
no pomóżcie :*

Gość jolka fasolka
kochani pomóżcie bezrobotnej piździe :(

Gość MateuszM
Człowiek po ukończeniu liceum ma wykształcenie średnie. Z prawnego punktu widzenia NIE ISTNIEJE coś takiego jak wykształcenie policealne, pomaturalne czy niepełne wyższe. Można się nimi posługiwać potocznie (np. wśród znajomych), ale nie w formalnych dokumentach. Tutaj macie konkretnie: http://www.szkolnictwo.pl/szukaj,Wykształcenie W przypisach na tej stronie macie linki do ustaw, więc możecie sprawdzić wiarygodne źródło.

Gość MateuszM
http://www.szkolnictwo.pl/szukaj,Wykształcenie - poprawny link Zacytuję stronę: "W Polsce, prawne kryteria poziomu wykształcenia określają Ustawa o systemie oświaty z 7 IX 1991, oraz Prawo o szkolnictwie wyższym z 27.07.2005 r. Zgodnie z nimi wyróżnia się następujące poziomy wykształcenia: - wykształcenie podstawowe posiadają osoby, które ukończyły szkołę podstawową lub podstawowe studium zawodowe, - wykształcenie gimnazjalne posiadają osoby, które ukończyły gimnazjum , - wykształcenie zasadnicze zawodowe posiadają osoby, które ukończyły zasadniczą szkołę zawodową , szkołę zasadniczą lub inną szkołę równorzędną, - wykształcenie średnie posiadają osoby, które ukończyły szkołę ponadpodstawową (na podbudowie 8-klasowej szkoły podstawowej) lub ukończyły szkołę ponadgimnazjalną z wyjątkiem zasadniczej szkoły zawodowej , - wykształcenie wyższe posiadają osoby, które na studiach wyższych ( I lub II stopnia ) uzyskały tytuł licencjata , inżyniera , magistra lub tytuł równorzędny." Innych rodzajów wykształcenia nie ma.

Gość jolka fasolka
ale jestem głupiom i tempom stżałom, pszepraszam za moje wólgarne zahowanie :( moja szkolna kariera zakończyła sie na podstawuwce :(

Gość jolka fasolka
Ty ochydny podszywie! To u gory to podszyw! A tsk naprawde przyznaje- jestem tempom stralom i trudno. Pogodzilam sie z tym ja i moja familia.

Gość mia mia mua mua
i tak o to mamy dowod, ze kazdy matol moze zdac mature. Pomaturalne to jak po maturze do jakiejs szkoly pojdziesz, ale nie na studia np. do studium, bo (na wypadek gdybys nie wiedziala) studium to nie studia.

Gość gość
CO mam za wykształcenie po ukonczeniu szkół zdaniu zawodowki ale nie zdania egzaminu?!!!! PILNE!!!